Grönsaksidyll





Idag handlade vi på Kåsebergaodlingen. Där har man egenodlade rödbetor, tomater, rädisor, potatis, isbergssallad, jordgubbar med mera. Allt är obesprutat och utanför sitter gamla mormor och knyter ihop lökknippen. Underbar butik för oss storstadsbor.

Födelsedag!

Idag firar vi världens bästa b-friend Per. Grattis och tack för att du finns i mitt liv.




Grillkväll

Igår gjorde vi en brasa på stranden och grillade korv i alla enkelhet med goda vänner. Havet låg stilla och vinden mojnade efter hand. Småtjejerna slog dessutom till med ett kvällsdopp.









Hinkar med vatten - just in case.

Dagens lunch



Matjessill med alla tillbehör.

Vardagsklädd sommar



Två looker som funkar nu när det är varmt:
Gwyneth Paltrow i tunn klänning och läderaccessoarer, samt Pippa Middleton (Kates syster!) i enkel knallig klänning med ballerinas och klassisk väska.

Vackra kvällar

Ljuset är magiskt här på sydkusten. Varje solnedgång är lika fantastisk.




Vinnare

När jag läste Trendlands newsetter blev jag helt förälskad i denna kampanj för Harvey Nichols gjord av Young & Rubicam. "Accessories Required" vann guld i Cannes Lions 2011 häromdagen.






Dagens vita



För en snabbtur till Ystad slängde jag på mig vit bomullsklänning och leggings från Lindex. Sandaler från Mystique.

Dagens kontor





Så här fin utsikt har jag när jag jobbar idag. Förutom min iPhone för uppkoppling till omvärlden så har jag sällskap av mina Pradasolisar och glittrigt Nuxe-lipgloss med SPF 15.

Nu ska jag ta kaffepaus i solstolen.

Bikinitider





Nu när värmen äntligen är på väg till Sverige igen så passar det med några beachbilder. Marloes Horst i Seafollys bikinis får oss att längta till varma dagar på stranden.

Bilder från Fashiongonerouge

Liten thaipärla i Ystad





Idag tog vi en tur till Ystad och mina döttrars favorit bland matställen. Det är en liten thaibutik på gatan bakom Systembolaget. De serverar även dagens och är ett utmärkt exempel på att man inte behöver gå på tjusig restaurang för att äta gott.

Home alone



Idag är huset helt tomt förutom mig och katten. Jag har fortfarande jeans men hoppas kunna byta ut dem i eftermiddag mot bikini. Värmen är på väg!

Nu ska jag hämta tjejerna från deras första golfträning.

Gröna mattan



Rosie Huntington-Whiteley är het just nu, inte bara som modell utan även skådis i nya Transformers 3. Snyggt klädd är hon också i en cerise långklänning och en Gucciskapelse på gröna(!) mattan i Moskva.

Stranden!



Med endast 12 grader i vattnet så blir det inget dopp idag. Men solen skiner:-)

Liv Tyler gånger två



Dagtid i en prickig klänning med röda peeptoes, och kornblått/svart till kvällen. Bra val båda gångerna.

Svensk sommar

Här på landet är det blåsigt och kallt, men man får klä sig därefter. Nu har vi precis varit och plockat jordgubbar, snart blir det sillunch för andra dagen i rad.







Sigge fryser inte. Han har fullt upp med att jaga möss och fåglar.

Mad House



Jag tillhör typen ABC, dvs jag dricker "Anything But Chardonnay". Jag har nog öst i mig för mycket billigt träsmakande gult vin i mina yngre dagar, så idag föredrar jag helst Sauvignon Blanc, Pinot Grigio eller varför inte en torr Riesling.

Den här boxen köpte jag nog mest för utseendets skull men oj vad god (och lättdrucken) den var! Finns på ett Systembolag nära dig.

Söt Poppy



Poppy Delevigne har en grymt snygg outfit. Hon bär upp den långärmade spetsblusen helt perfekt tillsammans med rockiga jeans och en fransväska. Gissar att hon har Chanels nr 505 "Particulière" på naglarna.

En ovanlig packning



Jag har börjat packa inför glada dagar i sommarhuset. Känns som något fattas när man tittar på skorna - där finns ju inga klackar! Men efter många år har jag lärt mig att där är det platt som gäller. UGG:sen är perfekta för kyliga kvällar på terassen. Kanske jag ska packa ner ett par ballerinas också?

Mingel på jobbet

Idag hade vi sommaravslutning med vin och mingel nere i restaurangen. Vi tog lite Hipstamaticbilder med Sanjas iPhone:


Redo för bubbel!



Stellan i hatt inköpt i NYC.



Mia hamnade lite i skymundan!

Klädd för kyla



Idag fick jag på mig alldeles för mycket kläder. Denna outfit i 20 graders värme blev lite för mycket så skinnjackan åkte av under cykelturen. Olönt att dessutom ta med sig en cashmerekofta i väskan...

Jacka Munderingskompagniet, sjal Noa Noa, jeans Genetic, stövletter Nine West, solglasögon Gucci

Strandbild



Underbar sommarbild som jag hittade på Fashiongonerouge

Cougar i djurmönstrat



Äldre kvinnor i leopard och ormskinnsmönstrat kan ibland vara riktigt illa, men jag hittar faktiskt inga fel på Courtney Cox som är snyggare än nånsin. Cat Deeley kör lite snällare variant i spets, men är smashing i all enkelhet.

Uppdukat





Idag fick vi ett ryck och öppnade en flaska champagne för att fira sommarsolståndet. Till middag blev det thaicurry med räkor på Solimeneporslin från Italien. Underläggen hittade vi på Indiska häromdagen, i reahögarna!

Kate i Marant



Kate Moss på shoppingtur i randiga Isabel Marant-byxor och ballerinas. Hur snygg som helst.

Nytt läppgodis





Förra veckan testade jag ett nytt ställe att köpa skönhetsprodukter på, sajten Feelunique. De har fri frakt precis som Strawberry men leveransen kommer snabbare eftersom företaget ligger på Jersey.

Jag beställde ett solskydd som vi brukar köpa i Spanien, en kladdfri spray i SPF 30 från Garnier. Och så min gamla favorit Nuxe läppglans med SPF 15 som verkar vara slut i butikerna här i Malmö.

Feelunique kommer att få fler beställningar från mig, den saken är säker.

Jag och min Mac



Så här sitter jag ofta på kvällarna, medan Per kollar på TV så surfar jag runt efter roliga bilder att lägga upp på bloggen. Min MacBook Pro 15" kan jag inte leva utan, varken i jobbet eller privat.

Reagodbitar - shop til you drop!

Net-a-porter har just nu rea med upp till 50% nedsättningar. Jag tog en snabb titt och hittade allt detta till schyssta priser:




Bikini Calvin Klein, överdel €30, underdel €26.
Röd clutch från Mulberry €300
Skrynklig sidenkaftan från DAY €80
Vit frottéhoodie från Juicy Couture €92
Skjorta från by Malene Birger €81 (kjolen ca €130 men är ej på rea)
Sidenespadriller från Lanvin €203
High heels från Gucci, nu €298 (halva priset, ett riktigt fynd tycker jag)

Orange, lila, rött, grönt & svart






Senaste partydressarna från det vackra folket:
Charlotte Casiraghi i YSL, Joan Smalls i Prabal Gurung
Lauren Santo Domingo i Proenza Schouler, Liya Kybede i Jason Wu

Om jag fått välja så hade jag tagit den gröna Proenza-klänningen, eller YSL om jag var mager som en sticka men har man haft två barn i magen samtidigt så funkar inte magtricket längre:-)

Koll på shorts



Här är två sätt att klä sig i shorts:
Selena Gomez är ganska dressad men den assymetriska toppen mjukar upp och ger ett coolt intryck.
Naomi Watts ger den söta spetsblusen en vardaglig look med hjälp av espadriller och läderväska över axeln.

Dagens sommaroutfit



Min nya Noa Noa-sjal passar till det mesta har jag upptäckt. Idag matchade jag den till Odd Molly-blus, vita jeans från Citizens of Humanity och ballerinas från French Sole.

Träningsdrink



Jag kämpar på med min löpning, kan inte säga att det är skönt men det går åt rätt håll. Experterna säger att man måste äta något inom 20 minuter efter avslutat pass och det är ibland svårt att få till. Själv blir jag rejält hungrig först efter ca en timme.

Ett bra tips på snabb och god återhämtning är en pimpad proteindrink. Jag tar 1 dl proteinpulver, 1 dl vatten, 1 dl mjölk, 1/2 banan och några frysta bär, blanda allt med en mixerstav och sen är det klart!

Detalj



Så här fint hade jag gjort på gästtoaletten igår. Jag matchade Olivtvålarna med en liten bukett plockat i trädgården; lila lavendel och limegrön daggkåpa.

Fina saker

Igår kom våra gäster med jättefina presenter.



En Isblå schal i sidenblandning och ett glittrigt armband, från Noa Noa. Love it!







Och en mycket passande present till mig som inte har gröna fingrar... En blomma som aldrig vissnar, perfekt att pimpa upp rabatten med.

Grillat är godast





Igår ställde vi till med en Asado: värsta grillsymfonin med rostas, kamben, kycklingklubbor och olika korvar. Till det lite såser, sallad och en krämig potatissallad. Vädrets makter var med oss och solen tittade fram precis när gästerna kom. Med hjälp av filtar kunde vi sitta ute större delen av kvällen.

Sommarlov och nercabbat







Per överraskade Ebba & Johanna med att låna en cabriolet som de fick åka i till och från sin skolavslutning. Vädret var inte det bästa men tjejerna var överlyckliga. Nu är det sommar!

Skolavslutning



Mina döttrar ville absolut att jag skulle ha klänning idag. Regnet låg i luften och jag kände inte alls för det, så jag föreslog shorts istället. Lika kallt men lite bekvämare, och färgglatt blev det helt klart.

Shorts Lindex, blus Parker/Intermix, kavaj och skor Zara.

Första bilden med nya kameran



Inte världens bästa bild men både ljus och skärpa är mycket bättre än på den gamla kameran. Jag är helt kär i min G12:a!

Jag har mina håliga J Brand med Catarina Martin-stövlar och randig top från HM. Mobilväskan är från No 67.

Blondiner i NYC



Ingen röd matta här inte, Gwyneth får stå på asfalten och posa i snygg friss, solbränna och klänning. Molly Sims är väldigt fin i lejongul sidenkappa.

Nytt och efterlängtat



Idag har jag packat upp en sprillans ny Canon PowerShot G12, en perfekt kamerakomplettering till vår systemkamera och lilla skojkamera som jag oftast har använt. Nu kommer det bli annan bildkvalitet här på bloggen kan jag lova!

G12 kallas faktiskt för "bloggkameran" men framför allt kommer vi att använda den i jobbet och ta superskarpa bilder när vi inte använder den klumpiga systemkameran. Batteriet ligger på laddning as we speak.

Party dresses



Nu i sommartider kan man aldrig få nog av snygga klänningar. Jennifer Lopez är inte så välfrekvent på denna bloggen men i denna klänningen platsar hon definitivt. Chanel Iman och Heidi Klum är gamla stamgäster här och levererar även idag, särskilt Heidi i turkos Michael Kors-klänning och Jimmy Choo-sandaletter. Nude-färgade of course.

Ballerina-dag



Det är inte ofta jag har platta skor men idag tog jag fram mina ballerinas från Lanvin. Mjukt, svart kalvskinn. Jackan och capribyxorna är från Zara och blusen från Kapp-Ahl.

Alexander!

Wow! Vår svenske hunk Alexander Skarsgård är med i amerikanska Vogues julinummer. I ett modereportage dessutom med söta Frida Gustavsson och coola Lara Stone. Snyggt...





Bilder från Fashion Gone Rouge

Rea men ändå inte



Mina favoritjeans heter 910 Skinny jeans från J Brand. Dessa har jag använt så mycket att tyget har gått sönder ovanför knät (känns som jag är hemsökt av spräckta brallor, men det här paret har jag bokstavligen använt itu).

Så jag kollade runt på reorna här i Europa och hittade ett par i samma modell fast lite ljusare på Mytheresa. Men trots nedsatt pris kostar de ändå 1700 inkl frakt, betydligt mer än vad ett par till ordinarie pris skulle kosta i USA. Så jag väntar tålmodigt tills nästa gång jag korsar Atlanten. Sån är jag.

Mockakjol



Bland funkia och hortensia står jag här i min 90-talskjol i rosa mocka med svagt leopardmönster. Till det kavaj från Elizabeth and James samt mina gamla vapendragare gladiatorklackarna från Zara. Ikväll ska jag göra pasta med pesto!

Rosa väldoft



Idag bjuder jag på en bukett med rosa pioner från vår trädgård. De doftar helt underbart.

Nya utemöbler!



Äntligen har vi hittat möbler som vi gillar plus är överkomliga i pris: Äpplarö från IKEA flyttade hem till oss igår. Sköna stolar och en schysst serveringsvagn.

Färgsprakande skönheter



Från 2011 års CFDA Fashion Awards i New York kunde man hitta dessa supermodeller i knallfärger; Chanel Iman är ju helt klart vinnare men Alessandra Ambrosio kommer inte långt efter.

Sommarlunch



Så här fin utsikt kan man ha på lunchen... på Baristas uteservering i väntan på Caesarsallad.

Snygga i brallor



Egentligen trivs jag bäst i jeans med en snygg topp, passar till alla tillfällen utom de mest uppklädda festerna. Här visar Leighton Meester och Heidi Klum två snygga looks: läderleggings med blushfärgad blus (som faller helt perfekt) samt ljusa jeans med en glittertopp.

Söndagskläder



Använder mina gröna shorts mer än jag trodde... Idag tillsammans med silk-blus från Steven Alan, silvriga tofflor från Hasbeens och ett snörp på munnen:-)

Doftande present



Fick ett superfint Voluspaljus igår av Lotta med familj, doftar citrus och kaka. Mums!

Sangria och paella

Igår var det spansk kväll hemma hos oss. Vi laddade upp med serrano, chorizo, sangria, vin och sen svängde Per ihop en paella på grillen. Och solen sken på oss nästan hela kvällen.











Beauties



Gamla veteranerna Charlize Theron och Demi Moore var absolutely fabulous.



Ashley Greene och Liv Tyler var lite mer färgglada i Michael Kors resp Proenza Schouler.

Tänkte på hur snyggt det är med svarta höga remsandaler, antingen enkla eller lite mer gladiatorstil. Passar nästan till vilken outfit som helst. En riktig investering med andra ord.

Premiär



I torsdags invigde jag mina nya byxor i silk från Rützou. Skandal att det inte finns någon bild på detta... Hade ju själv velat se en bild:-) Här ligger de på vår loungesoffa, tvätten nästa.

Liten godsak

Med det förtjusande namnet Mini Sweet Charity så kan man inte bli annat än förälskad i denna lilla väska från Christian Louboutin!


Fixa stilen



Chica Olivia Palermo i flygplatsoutfit. Här är liknande plagg:
Cashmerekofta M Patmos/Matches, klänning HM, nagellack från Essie i färgen Capri, ballerinas från French Sole och solgalsögon från Dolce Gabbana

På väg





Jag och Per i taxin till torsdagsfest, Scandic City firade 1 år. Mat, massa vin och vi var som vanligt kvar till sist.

Natt och dag




Så här ser min önskeklädsel ut just nu:
För kvällen: Klänning Isabel Marant, clutch Diane von Furstenberg, kavaj Stella McCartney, skor Jimmy Choo
Dagen: Tunika DAY, shorts HM, väska Gucci, sandaler Antik Batik

Innan regnet



Idag har vi firat Pers mamma på hennes innergård mitt i stan. Supervarmt väder men sen öppnade himlen sig... Vi lyckades cykla hem medan åskan och de värsta skyfallen hade uppehåll. Skor och väskor fick svepas in i plastpåsar men vi tog oss hem!

Claudia is still going strong







Det är helt otroligt att Claudia Schiffer fortfarande är så superhet som hon är... 41 år, jag är imponerad!

Mer fina bilder från detta reportage för Harper's Bazaar UK finns på Fashion Gone Rouge.

Utsikt från ovan



Så här såg det ut när jag cyklade till jobbet idag. Fantastiskt att man kan vara både barbent och baraxlad!

Nya rengöringskompisar



Igår kom jag hem med ny rengöring åt min torra hy. Har försökt göra slut på alla småprover här hemma och därför känns det superlyxigt att öppna dessa förpackningar från Dior. Ibland behövs det inte mycket för att göra mig lycklig...

Skor med inbyggt alarm



Dessa pjuck är ett av mina favoritpar, inköpta på Zara för kanske två år sen. Idag gjorde jag en storstilad entré på KICKS genom att sätta igång deras stöldalarm! Efter många om och men så kom vi fram till att skorna var boven?

Har letat efter dolda larm vid sidorna men inte hittat något... Well well, får låta bli att ta dem på shoppingrundor.

Vit tischa





Idag har jag min vita t-shirt från Loft design by, i mjukaste vita bomullen. Den fick hänga med hem från senaste besöket på Factory.

Finaste blåsorna från MTV Movie Awards

Igår var det värsta festen när MTV skulle dela ut priser för bästa filmprestationer. De som stod ut mest var Leighton Meister och Kirsten Stewart i sina Balmain-stassar. Men även Blake Lively och Cameron Diaz var coola i enfärgat.

Sen brukar jag ju inte ha så många killar med här på bloggen men Justin Timberlake får vara med för att han passar så sjukt bra i kostym plus att han presenterade tillsammans med en supersnygg Milla Kunis. Ryan Reynolds platsar enbart för att han är en av de snyggaste killarna i Hollywood just nu.






Blixt och dunder



Förlåt suddig bild men värsta åskvädret har precis dragit in. Vi satt ute i helt vindstilla väder och plötsligt började det blåsa upp, himlen blev mörk och sen kom blixtarna och värsta åskan... Nu kommer regnet också, lite mysigt tycker jag, bara man är inomhus:-)

Godnatt där ute!

New York Rooftops





Snart kommer en ny bok av den franske fotografen Charles de Vaivre: New York Rooftops. (Hittade inlägget på Trendland) Finns det nåt härligare ämne att göra en bok om?

När jag är i NYC kollar jag gärna och ofta upp längs fasaderna, vem är det som bor där? Och när man står högt uppe i sitt hotellrum eller en rooftop bar, så drömmer jag mig bort när jag ser dessa fantastiska takterasser...

Vår egen trädgård är helt inbyggd, och ibland kan man få känslan av att faktiskt befinna sig högst uppe i just en rooftop garden. Kolla bara:



Mer från havet





Från Saks Fifth Avenue-kampanj i Mexiko, fotograferat av Alexander Neumann.

Här i Malmö har vi värme, sol och strömavbrott.

Ultimat avkoppling



Lustigt, när jag har semester så glömmer jag be folk ta foton på mig, jag plåtar bara alla andra... Här är iaf ett foto på mig efter en löptur med efterföljande dopp i havet. Nånstans gömmer sig ett svalkande glas rosé.

Oumbärligt i denna värmen



Inköpt för sommaren är denna nya solprodukt från Clarins. Ger fukt och motverkar pigmentfläckar. Denna använder jag tillsammans med ett spray som har SPF 55. Förr körde jag med 15 men blev röd istället för brun. Det kanske tar lite längre tid att bygga upp en solbränna men färgen blir snyggare och håller längre.

Snygga jetsetbrunetter



Charlotte Casiraghi i Missoni, så lik sin mor Prinsessan Caroline av Monaco. Och så italienska Bianca Brandolini i Dolce Gabbana och glammiga flats. Båda bilderna tagna på fester i Venedig, där jetsettarna tydligen hänger just nu.

Glammig i bikini

Jag älskar sån här styling! Accessoera mera!





Fotograferat av Greg Kadel för Vogue Italias juninummer.

Fägstarka bikinis



Tjejerna i familjen badar i turkos, knallrosa och stark korall.

Vin och mat är livet







Det fina fiskspettet gömde sig bakom salladen men var väldigt gott, made by grillmaster Per. Fisk och skaldjur köpte vi i Kåseberga. Sparris och potatis är närodlat och inhandlat imorse på Lavelunds Gård. Så här borde man ha det varje dag.

Bilutflykt

På Olof Viktor var vi (Per) och snackade surdegsknep med bagarna. Han fick lite matnyttiga tips så jag ser fram emot ännu godare hembakat bröd i framtiden.







Sen susade vi iväg till Kåseberga och åt stekt sill, lax och spätta i solskenet.







Vi avslutade på Köpingsberg med bubbelprovning hos Carl-Otto. Rekommenderas!


Stilstudie Caroline



Väldigt fina skor. Carolines är från Ilse Jacobsen i Hornbæk.

På väg mot ledighet



Glada tjejer snart framme i sommarhuset.

Vinonsdag



Igår tog Lotta och jag en runda på Lilla Torg, först rosévin i solen på Moosehead och sen avslutade vi med japanska förrätter och vitt vin på Koi.

Idag är det dags att lämna stan för en sväng till landet.

Vitt och somrigt



Heidi Klum i Isabel Marant, älskar koftan/kavajen men hade nog valt andra skor till. Camilla Belle har en skön LA-stil i oversize-tröja och slappa shorts. Love it!

Multitasking



Tog på mig träningskläderna redan imorse, sen satt jag och jobbade till halv tolv då jag tog en joggingtur. Efter det en snabb lunch. Sen har jag inte kommit vidare, utan sitter fortfarande vid datorn och jobbar... Tur att jag har lite AW att se fram emot ikväll!

RSS 2.0