Redo!



Har fixat och förberett hela dagen, nu är det snart time för att fira nyår.
Gott Nytt År alla!

Svart med knallig färg



Snygg Kate Beckinsale i svart med gul tröja. Diane von Furstenberg kör mycket gult i vår, kolla in på Matches eller Net-a-Porter!

Nyårsblåsan



Vad ska ni ha på er på nyår? Själv funderar jag på paljetter.

Bild härifrån.

Fluff

Den här pälsvästen hittade jag på rea i Köpenhamn samtidigt som den svarta. Att jag inte tänkt på att köpa såna här tidigare, de är ju perfekta när man fryser!


Sugen på en skinnjacka?

HM:s vårkatalog har landat i våra brevlådor. Såg en fin, lite längre skinnjacka för 1.499:-. Ett riktigt kap tycker jag.




Julklappar





Ett urval av några julklappar jag fick i år: Silverjeans, bodylotion, peeling och nagellack i vårfärg från Essie.

Knähögt



Snyggast med höga boots är när klacken är lite lägre. Här visar Camilla Belle och Olivia Palermo hur det ska se ut.

Ny restaurang i Köpenhamn







Brödraparet Price (uttalas priiise på danska) har blivit tv-kändisar i Danmark genom sitt matlagningsprogram där de utmanar varandra att laga den godaste maten. Den 1:a december öppnade de en egen krog i KFUM:s gamla lokaler och folk har rusat dit. Vi lyckades få bord där i torsdags och blev mer än nöjda. Ostron och steak frites - vad mer kan man begära? Missa inte Brdr. Price.

Dressed for Christmas



Ashley Greene har en fab kappa från DKNY. Perfekt val såhär i jultider.

Påpälsad



Julafton firades hemma hos oss i pälsväst inköpt i Köpenhamn. En tidig julklapp från mig själv.

God Jul!


Stylish christmas shopping



Olivia Palermo och Nicole Richie. Snyggast: Olivias byxor och Nicoles sjal.




Rosie Huntington-Whiteley och Blake Lively. Snyggast: Rosies leggings och Blakes skinnjacka.

Utsikt över stan

I Köpenhamn bodde vi på Scandic Copenhagen. De håller just nu på att renovera hela hotellet och vi testade i ett av de nya rummen på 16:e våningen. Fantastisk utsikt och snygg miljö.






Jul i Köpenhamn







Jag och min kompis Heléne är tillbaka från en supermysig Köpenhamn-resa. Vi började med bubbel och charkuterier innan vi gav oss ut på shoppingrunda.

Tillfälligt avbrott



Nu gör jag en paus i allt jobb och julstök. Jag drar till Köpenhamn för lite shopping, god mat och drinks. Vi ses!

R.I.P.



Då har vi kommit till dagen då jag inte längre kan använda mina älsklingsjeans från J Brand... De mjuka tunna stretchiga jeansen har jag nu använt otaliga gånger och till slut slitit upp dem.

Igår upptäckte jag ett litet hål i grenen. Det stora hålet på knät har jag kunnat acceptera men nu är det stopp. Rest in peace underbara sköna välsittande jeans!

Lite färg på spetsen



Shailene Woodley i Dolce Gabbana och Claire Danes i Valentino. Nelly har en billigare variant i kornblått.

PINK

Victoria's Secrets PINK-avdelning är min favorit, den är lite sportigare än övriga VS. Här köper jag alltid t-shirt-BH:ar och snygga hoodies och linnen.

Deras senaste kampanj frontas av nya stjärnskottet Karlie Kloss, och jag hade gärna gått loss på någon av de glittriga plaggen. Paljett-trosa någon?






Jullov!



Nu är vi hemma från skolavslutningen i Limhamns Kyrka. Ebba och Johanna längtar efter att få sova ut om morgnarna och slippa läxor i några veckor. Jag jobbar några dagar till.

Röda klänningar







Tre enkla modeller som passar på julafton. Alla kan klickas hem från Asos.

Raquel



Hittade annonsen för Love, Chloé L'eau Intense häromdagen i ELLE. Den där Raquel Zimmerman är ju helt galet snygg. Och har såklart supercool stil också, klädd i Chloé från topp till tå.

Brum brum



Känns som jag kör bil över hela stan varje dag, ljusterapi, jobb, inköp av julklappar, hämta/lämna tjejerna... Den gamla vargpälskragen från 70-talet hänger med.

Snart lugnar det ner sig så att vi kan ställa om till christmas mode.

Handbag obsession of the moment





Väskor från Céline.

Mjukis

Idag har jag varit i Limhamn på nyrenoverade salongen Topknot för att experimentera med mitt hår. Gulliga Liselott erbjöd mig att prova Kevin Murphy's Maxi.Wash, ett slags peelingschampo som man tvättar håret med innan det vanliga schampot. Tanken är att alla rester av stylingprodukter och yttre påverkan skrubbas bort och hårstråna kan ta till sig alla välgörande ingredienser som finns i ett bra schampo och balsam.

Hanna gjorde behandlingen och jösses vad mjukt mitt sträva hår blev! Så givetvis var jag tvungen att köpa Maxi.Wash med mig hem. Plus en mask också...






Perfekta ytterplagg





Jag önskar att jag hade dessa två ytterplagg i min garderob:
Jenna Lyons kamelfärgade, enkla, perfekta rock och en skinnjacka som kunde sitta lika perfekt på mig som den gör på Aymeline Valade.

Bilder från Harper's Bazaar och The Cut.

Svärmors macarons



Min svärmor gör de godaste kakorna jag någonsin ätit. Mandelmaränger med smörkräm emellan. Igår när vi hade Dopp i grytan hemma hos oss hade hon med dem och jag insåg att de var väldigt lika macarons,om man bortser från att de är lite spräckligare och ofärgade.

Min svägerska Lollo är lika galen i dem som jag, hon har försökt baka dem men inte lyckats. Jag bestämde mig för att göra ett försök, och kanske färga dem lite... Nu i jul har jag ju tid. Vi funderade över hur man får dem så blanka? Fortsättning följer!

Till frukost





En riktigt smarrig cappucino och julkulor i form av cupcakes som tjejerna fick i 4:e adventspresent.

Glittrigt och långärmat



Förutom spetsklänning är jag inne på en paljettklänning med långa ärmar. Här är tre varianter på Emmy Rossum, Olivia Palermo och Paula Patton som jag hittade på InStyle. Den blå till vänster känns lite tantig, jag föredrar den högra som inte är alltför markerad i midjan.

Idag önskar jag mig



Winter Coffret från Diptyque, ballerina från Tory Burch, smala armband från Sarah Chloe, väska från Lanvin och kavajen Reilly från Isabel Marant (Suz, den är slutsåld överallt!).

Spets till jul



Jag är grymt sugen på en svart spetsklänning men har inte hittat den rätta modellen. Den här är snygg på Nina Dobrev, inte minst med de håriga pumpsen i cerise till.

Färdigklätt





Granen är klar, och får stå för färg medans jag är grå och beige idag. Och har de nya pumpsen från Zara som jag är supernöjd med.

En vecka kvar till julafton

Jullklappsinslagning och annat pyssel, Ebba och Johanna är duktiga och bidrar till att julkänslan håller på att infinna sig. Julgranen har fått ljus och nu ska vi bara hänga upp de sista kulorna. Och packa in fler paket som ska in under granen!






Cannes, sommar, Marant



Hittade denna fantastiska bild hos Garance Doré (kolla in hennes coola blogg!). Anja Rubik i Cannes, i slitna jeansshorts och en kavaj från Isabel Marant. Jag längtar efter sommaren.

Flera nyanser av brunt



Svart och grått är mina basfärger i garderoben, men jag har byggt på med lite brunt också. Idag är en brun dag, med dunjacka från Zara, gammalt skärp, Balenciagaväska och UGG:s. Som bakgrund den bruna teakdörren.

Skulle gärna



Många bloggare är i New York nu. Jag känner en enorm craving efter att få gå omkring bland julshoppande människor och käka middagar på små mysiga restauranger i Soho. Hade gärna stannat hela julen. För tips om NYC, gå gärna in på min guide.

Kappor i färg





Jag är lite avis på Rachel McAdams och Leighton Meester i sina knalliga kappor. Här i Sverige är utbudet inte så stort på färg när det kommer till ytterplagg. Rachels är från Vanessa Bruno och Leightons gröna från Diane von Furstenberg, som också finns i turkos! Den kornblå kommer från J Crew.

Bilder från CelebrityFashion och J Crew.

Lite julstämning



Idag hällde jag ut massa silverkulor i en cylindervas. Ett lätt sätt att julpynta.

Inte mycket till färg





Man ser mycket i svart och vitt just nu. Själv hade jag inte vågat mig på en helvit outfit men är man mörk som Jessica Biel så funkar det. Kombinationen svart och vitt känns som ett säkert kort till julaftonsklänningen.

Knalliga skor





Brooklyn Decker har två grymma outfits här som hon pimpar upp med orange kilklackar och gula pumps från Jimmy Choo. Så ofantligt fint. Och det flätade håret sen... perfektion!

Julgransfix







Ikväll började Ebba och Johanna med att klä granen så det är en salig blandning av dagispynt, IKEA-glitter och tjusiga enstaka kulor. Vi får fylla på mer imorgon. Själv har jag packat in paket, min favoritsyssla kring jul.

Rött till jul



Två riktigt bra exempel på hur snyggt rött kan vara: Charlize Theron och Nicky Hilton. För mig funkar rött bäst i små detaljer, som Nickys tröja och ballerinas. Och så hade jag ju inte heller tackat nej till en röd PS1 från Proenza Schouler... Eller Célinebagen som hänger på Nickys arm!

Lucia



En fullständigt hektisk dag idag. Började 8.00 med två timmars ljusterapi, sedan en himla massa jobb, träning på gymet, luciafirande på skolan och sen fick jag jobba lite igen.

Idag har jag t-shirt, jeans och stövletter från Zara, lång kofta från HM och cashmerehalsduk från Banana Republic.

Kates jackor



En tunnare och en lite varmare. Gemensam nämnare för Kate Moss jackor är att jag vill ha båda två.

Jag ägde minst två Chanel-inspirerade kavajer förr i tiden men gudarna vet vart de har tagit vägen... Och en fuskpäls lång nog att täcka rumpan hade varit ett perfekt komplement till min ytterplaggsgarderob.

I want it all



Brist på saker att önska? Trodde väl inte det. Men här är några extra saker att lägga till på listan. Tags till resväskan från Lanvin och coffeetable-böcker, från Net-a-Porter. Och slutligen en bubbelgumsrosa Moccamaster!

Turkos topp och glöggmugg



Innan idag var vi på glögg och tilltugg hos Karin o Mattias. Tydligen har jag ett russin mellan tänderna att döma av min märkliga grimas.

Här är mitt senaste köp: en turkos topp i neoprenliknande material och ett par svarta slacks med lite blank yta. Från HM.

Trend: Scuba



Scubadiving-trenden är här för att stanna. Det har funnits som badkläder ett tag men nu har det spridit sig till både kläder och skor. Själv slog jag till på en turkos topp förra veckan, bild på den kommer inom kort.

Skor från Jimmy Choo, klänning och baddräkt från Michael Kors.

Snacka om White Christmas



Hej från ljusterapirummet! Jag har fått förmånen att gå på ljusbehandling för att motverka vinterdepression, vintertrötthet och andra tråkiga symptom som uppstår på mig när vintern sänker sig över vårt kalla land.

Hela rummet är vitt, alla sitter insvepta i vita rockar och handdukar. Två timmar per dag i 10 dagar. Tur att man får använda datorn så inte jobbet blir lidande. Jag ser fram emot en pigg och positiv vinter.

Det där ljuset



Imorgon bitti ska jag få sitta och njuta i solen. Ingen utlandsresa dock, det är snarare artificiellt ljus som botemedel mot den grå kalla vardagen.

modellstil



Två exempel på vackra modeller som dessutom klär sig snyggt. Natasha Poly och Sara Blomqvist.

Neonfrossa



Ett mycket omtalat designsamarbete är Christopher Kane och J Brand. Han har tagit fram jeansshorts, utsvängda jeans och diverse toppar i fantastiska knalliga färger. Titta in på Net-a-porter om du är sugen på att sätta lite neongult på tillvaron.

Lite SJP



Här är några bilder på Sarah Jessica Parker från den senaste månaden, hon lyckas bära upp det mesta. Mycket tack vare speciella smycken, skor eller väskor. T o m privat får hon en enkel klädsel att bli superstylish.

Eldiga nyanser



Underbara färgkombination: rosa/orange/rött. Vi har en färgglad vår att se fram emot.

Medurs från vänster: YSL-plånbok, ballerinas från Lanvin, höga sandaletter från Brian Atwood, stickad tröja från Emilio Pucci, rosaröd klänning från Preen Line, tvåfärgad väska från Marc by Marc Jacobs, trefärgad väska från Reed Krakoff, regnstövlar från Hunter, clutch från Bottega Veneta. I mitten en reaklänning från HM.

Nytt!



Det har länge saknats ett par peeptoe-pumps i min skogarderob. Idag slog jag till på dessa från Zara - på rea dessutom.

Fiffiga wipes



Får du, som jag, röda tänder när du dricker rödvin? Då finns lösningen i Borrachas Wine Wipes: Servetter som man torkar av både gaddarna och munnen med. Hemligheten är bl a bakpulver och salt. Finns att klicka hem här.

Inbakat



Imorse tvättade jag håret och eftersom jag inte orkade ta fram plattången så flätade jag det från ena sidan till den andra.

Kate kör Zara



Vanligtvis tycker jag att Kate Middleton ser ganska tantig ut i sina klänningar, men här har vi en outfit som t o m jag skulle kunna dra på mig. Dressen är tydligen från Zara och jag hittade en i samma modell fast ett annat mönster på webshopen. En julaftonsklänning kanske?

Golden Girl



Lea Michele från Glee glittrade och strålade i en guldklänning från Valentino vid filmpremiären av New Years Eve. Inte undra på det flinet, hon fick ju flirta med nyskilda Ashton Kutcher!

The walk of shame



Denna reklamfilm för det coola varuhuset Harvey Nichols hittade jag på Resumé. The walk of shame har vi nog alla varit med om någon gång, hahaha...

Ögonfransverktyg





Min ögonfransböjare från Shu Uemura följer med mig på alla resor. Den höjs till skyarna i alla skönhetsreportage och sägs vara bäst, jag kan bara hålla med. Jag köpte min i USA och tror faktiskt inte att den finns till försäljning i Sverige.

The tree





I bakgrunden vårt syrenträd som nu pryds av små lysande lampor. Själv har jag kavaj från HM, t-shirt från Factory, jeans från Zara, sjal från Jimmy Choo for HM och mysvarma stövlar från UGG:s. Jag hade svarta stövlar på jobbet men dessa åker på så fort jag kommer hem...

På önskelistan



Om jag fick önska så hade dessa två väskor legat under granen i år. Proenza Schoulers PS1 Medium Satchel i turkos, samt en klassisk svart Intrecciato Large Leather Bag från Bottega Veneta.

Knallig väska





För att poppa upp en vinteroutfit kan man alltid komplettera med en väska i färg. Anja Rubik greppar en gul clutch från Burberry vid deras butiksöppning i Paris.

Vardagsklänning



Om det inte vore för alla obekväma strumpbyxor så hade jag haft klänning mycket oftare under vinterhalvåret. Idag åkte ett garderobsfynd fram i rutig ull. Kofta från Acne.

Svart behöver inte vara tråkigt



Här i Sverige är vi kända för att ta till svart när vintern kommer. Kanske delvis på att utbudet inte är så stort av färgglada plagg, men också för att vi kan gömma oss bakom det när man inte känner sig så fräsch och snygg som på sommaren...

En som kan svart är Kate Moss - watch and learn. Glöm inte snygga skor/stövlar, cool väska och varför inte ett par chica solglasögon?

Decemberinspiration



Mönstrad tröja och slarvigt knuten sjal, blankt hår och vinrött läppstift. Lite stramt 70-tal. I like it.

Andra advent

Idag har vi bakat pepparkakor och satt upp ljus i köksfönstret.
PS: Burken till höger innehåller köpekakor;-)





Multicolor



Idag har jag gått omkring i min mysiga sjal från Bik Bok.

Alpmat

Idag åt vi raclette till middag; smält ost med kallskuret och potatis. Något som man vanligtvis förknippar med skidåkning i alperna. Men Pers stormköksliknande 80-talspryl där man steker sin egen mat åkte fram och vi åt tills vi storknade.







Vit spets



Zoe Saldanas streetstyle är outstanding. En enkel spetstop med slitna jeans och heels = en perfekt kombination.

Vackra saker idag





Min rosa amaryllis som håller på att slå ut, och fin inslagning från Louis Vuitton (inte mitt tyvärr).

December



Jag är så tacksam för att vi haft en mild november men nu börjar jag använda denna dunkappa mer och mer. Bara att acceptera - december betyder vinter. Bilden är från i våras när solen precis började titta fram igen.

Mönstrad kjol



Shit vilken nice outfit Zoe Zaldana fick till! Design Giambattista Valli, och skor från Giuseppe Zanotti. Rosie Huntington-Whiteley lägger också all fokus på kjolen i en outfit från Burberry. Bra alternativ till klänning!

Rött


Jag gillar Jessica Albas look med röda jeans. Skorna är superfina och väskan i blått är supercool till.

Välbehövlig vitaminkick



Jag älskar denna etiketten!

Svart spets



Skulle gärna vilja ha en spetsklänning... Se hur snygga Jennifer Aniston och Sienna Miller är.
Klänningar från Fornarina och HM.

Julfin



Jag har bestämt mig för att köpa en julklänning. Här är några alternativ från HM. Den röda fick vara med bara för att den sitter så snyggt på den här mörkhåriga tjejen. Tyvärr är detta ingen färg som funkar på mig som är så ljus. Men gärna knallrosa!

RSS 2.0