Metallic!



En av mina favoriter, Elle Macpherson, körde denna glammiga outfiten häromdagen. Gissar att jeansen är från Balmain eller något annat dyrt märke... Jag gillar att hon matchar det silvriga med guldarmband.

Metallicjeans stylas bäst med en enkel stickad tröja och klackar såklart. Silverjeans från Zara, Rosa metallic från Topshop och guldjeans från Mango. Man kan också köra tvärtom, genom att styla ett par vanliga jeans med en metallictröja från HM.

Faktum är att jag har två olika par guldjeans liggande hemma... Ett par är helt fel modell, typ bootcut, men det andra paret från Fornarina får jag nog leta fram igen.

Behov av ljus

Klockan är tjugo över fyra på eftermiddagen och det är nästintill mörkt ute. Hittade denna sköna bild på FGR tagen från brasilianska ELLE. Sådär härligt bekymmerslös baddräktsbild, "här står jag och drar i en slang och försöker se fab ut".

Nä, det kanske är dags för mig att sluta jobba för idag...


Bland alla gula löv



Svart poncho och glansiga byxor HM, långärmad top från Gap, stövlar Filippa K

Special delivery



Idag fick jag detta levererat ända från Chicago! Otroligt att det ska behöva kosta mer än dubbelt här hemma i Sverige. Tack M!

TOMS ballet flats



Självklart gillar jag TOMS filosofi One for One, däremot gillar jag inte den platta myspysdojan. Men snart kan kanske jag också bidra med skor till behövande barn, TOMS lanserar nämligen söta ballerinas i olika färger till våren 2012.

Snö i favoritstaden


Ungefär för ett år sen var vi i New York och då var det så här varmt.

I helgen drabbades NYC av ett snöfall vilket känns helt overkligt. Här är ett foto från igår:



Bilden hittade jag här.

Sovrumsmöbler



Denna sängstomme hade vi tänkt sälja på Blocket då den är för stor för vårt lilla sovrum. Men det verkar som om det är fler som tänkte sälja samma sak, ligger många annonser ute:-( Känns inte som efterfrågan är alltför stor på denna möbel... Vi ska ge det ett försök iaf!

Kräkande pumpa





Vi var ju tvungna att ta efter den senaste pumpatrenden... Vomiting pumpkin! Ebba gjorde dessutom en egen minivariant i form av en clementin.

Vi har en lugn kväll, tjejerna har varit runt på "Bus eller godis" och nu har vi precis tittat färdigt på "Så mycket bättre" på TV4. Underbart att höra alla talangfulla artister tolka Tomas Ledin.

Vardags-tröjan



Skinny jeans och stickad tröja. Det är enkelt och hur snyggt som helst om man sätter snygga accessoarer till. Olivia Palermo vet hur man fixar stilen.

Myshelg



Efter många hektiska helger så har vi nu två lugna dagar framför oss. Det firar vi med massor av rödvin. Skål!

Bild från FGR

ull & skinn



Parkbilder är min nya grej, hahaha
Har tröttnat på inomhusbilder så man får passa på när det inte regnar...

Denna fantastiska tröja/cape hittade jag på HM igår. 90% ull, 10% alpacka och 100%-iga läderärmar. Byxor från J Crew, boots HM och perfekt klippning av the one and only Robert Jönsson.

Clutches!



Tänk att ha en av varje färg... Prada....

Påfyllning av stickat



Idag kom jag hem med inte mindre än tre stickade tröjor. Skäms lite för färgskalan, jag som alltid förespråkar glada kulörer;-) Men allt är iallafall inte svart!

Vackra Frieda i vacker klänning



Åh. Så. Fin. Klänning.
Frieda Pinto klär fantastiskt bra i cerise och gulddetaljer.


Bild från Zimbio.

Underbara höstmorgon



Kavaj, leggings och stövletter från HM, Randig t-shirt från Gina Tricot, sjal från Noa Noa

Härmapa



Då har jag köpt ett par fake-skinnstövlar. Det började med att Lotta hade ett par på möhippan för några veckor sen, sen köpte Tina ett par och då tänkte jag att "kan de så kan jag".

399:- på HM. Ett riktigt fynd och även väldigt sköna. För att vara låtsas-skinn.

Skön streetstyle



Från septembers modevecka i New York hittade jag dessa fina outfits. Svart och vitt är alltid rätt.

Bilder från Harper's Bazaar.

På jobbet



Fotopaus i jobbandet. Kofta J Crew, linne med volanger Lindex, glansiga byxor och stövletter från HM. Halsduk från Jimmy Cho for HM.

Prada lanserar smycken



Då jag är lite galen i armband just nu så måste jag visa Pradas kommande armband i krokodil. Övriga kollektionen är inte min stil, halsband med rosdetaljer i rött eller grönt... Men dessa karameller hade mer än gärna fått pryda min arm.

Bild från Fashionista.

Japansk doft



Body Shop har just nu 15% på allt i butikerna så denna Body Butter fick följa med hem från Stockholm. Ett perfekt val för mig som gillar fräscha och lätta dofter.

Slå till på en färgglad kjol



Roksanda Illincic i egen design och Lauren Santo Domingo i Giambattista Valli. Här har vi kläder som livar upp den mörka årstiden vi har framför oss.

Bilder från Vogue.com

Bra brunch

För er icke-stockholmare kan jag rekommendera söndagsbrunch på Lydmar. Lite live-jazz i bakgrunden och känslan av att vara hemma hos någon. Dessutom en vansinnigt god laxbagel med hollandaisesås.








Beige till fest

På bröllopet i lördags insåg jag att många med mig hade valt beige med eller utan en svart accent. Här har jag sammanställt lite snygga looker i en förvånansvärt lättburen färg på både blondiner, brunetter och rödhåriga.

På HM hittar du många klänningar i denna färgskala.


Dagens Rosie

Rosie Huntington-Whiteley i tyska Vogues novembernummer. En riktig stjärna.





Min klänning

Tre foton av klänningen - från HM. Just nu finns den dessutom till halva priset ute i butik. Jag stortrivdes i den! Kuvertväska från A Pair och sandaletter från Zara.




Tina var superchic i klänning från Topshop.


Och Per var James Bond i smoking.

Världens vackraste



Igår gifte sig min fina vän Jenny med fina Niclas. Och vi fick vara med om ett alldeles, alldeles underbart bröllop.

Här är det inte regndroppar utan riskorn som faller ner på det lyckliga paret.

LV-kärlek

Denna fina Louis Vuitton-väska tillhör min kompis Tina.


Min sida av resväskan



Plattång, silkespapper och nätpåsar. Så packar jag. Stockholm here we come!

Kalas!



Idag har vi firat Sanja som fyller 40. Grattis fräsching!

Highlights



Tacka vet jag folieslingor.

Inpackad i folie

Nu sitter jag hos min superduktige frisör Robban och blir snygg inför lördag!


Rachel B



Snygg stil hon har, Rachel Bilson. Jag vet att hon är kort som jag och då är det ännu ett plus för det är inte lätt att hitta snygga kläder när man är petite.

Varm och stylish



Jessica Alba i en storkofta som ser hur skön ut som helst. Gwyneth Paltrow i snygg vardagsklädsel. Cool kabelstickad tröja!

Smokin' Hot





Yep, det är namnet på mitt nya nagellack från Essie. En grålila nyans som funkar på min ljusa hy. Tack Mia för tipset!

Snygga i skinn



Elle MacPherson och Heidi Klum är grymt snygga i svart skinn. Bäst gillar jag pennkjolen... och skorna till... Avundsjuk....

PS: Jag har ny bild på headern. Tryck på refresh ifall den inte syns direkt!

Pynt



Jag är ganska ointresserad av heminredning, självklart gillar jag när det är fint men jag tar mig aldrig tid att fixa och köpa massa snygga inredningsprylar.

Länge var fönsterbrädan helt tom i köket... Men en dag tog jag mig i kragen, köpte två murgrönor, tog fram några ljus och vips så fick vi ett stylat köksfönster!

Black and white



Två grymma outfits:
Kate Beckinsale i en Julien Macdonald-klänning och Reese Witherspoon i svart kostym som får rätt attityd med hjälp av ett spetslinne.

I köket



Idag blev det brun skinnkjol från HM, den har nog mer än 10 år på nacken. Till det har jag en omlottop från Anna Holtblad, kofta i mohair och stövletter från Zara.

Vill ha idag




Axelbandsväska, YSL
Sandaletter, Proenza Schouler

Finns att klicka hem hos Net-a-Porter

NY Life







Perfektion.

Bilder från ELLE Mexico/FGR

Glossy glossy



Plötsligt håller alla mina läppglans på att ta slut, då är det panik kan jag lova... Igår blev detta fina Chanelgloss mitt för 295:- (ockerpris!) men så ska det också få följa med på bröllop på lördag.

Sevärt



Nu har jag precis sett första avsnittet av Pan Am på TV3. En riktigt bra TV-serie, jag som älskar att flyga kommer sitta bänkad de kommande söndagarna.

Weekend mode



Jag har en underbar helg med mycket rensande, första dagarna på mycket länge som jag haft tid över till det. Börjar planera i huvudet för det J's bröllop nästa helg. Allt är under kontroll förutom nagellacket så jag får fixa det i veckan.

Nu ska jag snart pyssla lite med mina fina döttrar!

Partybrudar



Sienna Miller är snyggare än nånsin i en röd blåsa från Matthew Williamson. Charlize Theron är mer elegant men lika snygg för det.

Shoppingtips i USA



Min kompis Michaela ska snart iväg på tjänsteresa till USA, och förhoppningsvis får hon en stund över att shoppa loss. Här är lite tips på saker som jag själv hade köpt med hem.

Det är dessutom Breast Cancer Awareness Month och då finns det alltid massa specialprodukter där en del av vinsten går till forskning. Bl a Essies nyans "Raise Awareness", Diptyques "Rose"-doftljus i specialförpackning samt den söta lilla rosa hästen på Ralph Lauren t-shirts!

Gosigt



Håriga tröjor kommer stort i höst. Från vänster catwalk Alexander Wang, Kate Bosworth och längst till höger bild från tfs. Jättesnyggt, men kliar inte såna tröjor?

Glamourhår





Imorgon om en vecka ska jag gå på ett stort smokingbröllop i Stockholm. Klänningen är fixad men jag letar inspiration och när jag hittade dessa bilder på FGR fick jag bra vibbar på håret och makeupen.

Min klänning kommer inte att vara lång men jag gillar hela looken här. Hade dock aldrig bytt ut min Per mot Clive Owens;-)

Klart att iPaden ska ha designerdress!



iPadfodral från Jimmy Choo, iPhonefodral med stjärnor från Dolce et Gabbana, iPhoneskal från Marc by Marc Jacobs och svart nitfodral från Valentino. Du hittar allt på Net-a-Porter.

Mitt val av armband





Mina armband är en salig röra av äkta och oäkta: Plastpärlor med stjärna - snott från min dotter Ebba, rosa småpärlor från KumKum, silvrigt med nitar från HM:s barnavdelning och svart dubbelflätat från Bottega Veneta.

Känns ändå som om andra får till det bättre än jag... Kanske ett med silverkulor hade varit snyggt till?

Min morgon



Vid halv åtta imorse stack jag ut och sprang 4 km. Denna vackra måne mötte mig medan dagsljuset sakta ökade. Underbart!

Produkttest



Köpte denna Philosophy-kopian på KICKS, dels för att den var så billig (59:-) och så för att den luktade gott. Nu har jag testat den men är inte imponerad. Konsistensen är väldigt geléig och inte alls dryg. Ingen cremig känsla kvar på kroppen som jag är van vid. Så tyvärr inget som jag kan rekommendera för er beautylovers.

Nästa gång köper jag the real thing! Det finns också massa härliga varianter hos Strawberrynet.

Sparkling blue





Hittade fantastiska bilder på Fashion Gone Rouge från Elie Saabs spring/summer 2012-visning. Underbart vacker blå färg, både med och utan paljetter.

Morgonmöte





Tog ett snabbt internmöte över en kaffe på Barista vid Citykajen. Vackert höstväder!

Armgodis



Jag tycker det är så otroligt snyggt med många olika armband tillsammans. Själv har jag svårt att få till det, vill så gärna hitta kompisar till mitt flätade Bottega Veneta. Här är lite inspiration från Emma Elwin (en ny favoritblogg!) och Style.com.

10 grader ute



Skönt att inte frysa. Idag har jag en mer än 10 år gammal jacka från Vero Moda, som håller än. Fakeskinnleggings från HM och cashmeresjalen är från Banana Republic. Solglasögon Marc Jacobs och stövletter från Zara.

Flyg i kavaj

Polarna Cameron Diaz och Gwyneth Paltrow flög från Heathrow tillsammans häromdagen, bl a efter att ha partat på Stella McCartneys 40-årsfest. Båda blondinerna hade kavajer och snygga accessoarer, Cameron i höga stövlar och Gwyneth i herrskor och en svart Balenciaga.





Bilderna från Daily Mail.

Rosa



Så mycket rosa och ändå så coolt, det är väl oldschool Gucci-väskan som sätter attityden. I love!

Dagens värmande



Jeans från Levi's Curve ID, blus från Gap, cashmerekofta från Vince, cashmeresjal från Banana Republic och stövletter från Zara. Utan mina värmande cashmereplagg skulle jag aldrig överleva vintern.

Dagens SJP



Dagens vardagsinspiration får Sarah Jessica Parker stå för. Själv har jag gömt mig bakom lager på lager av kläder samt en cashmeresjal, bild kommer senare idag.

The attack of the wrap dresses

Diane von Furstenberg lanserade sin nya parfym i Paris häromdagen och för att fira detta organiserade hon en flash mob av kvinnor klädda i omlottklänningar, närmare bestämt 100 st!






Hur man stylar läderleggings bäst


Här visar Anja Rubik och Miranda Kerr hur man kombinerar läderleggings med en lite snällare top så att resultatet inte blir tacky skinnbrud à la Kim Kardashian. Skorna kan fortfarande vara edgy, det hör liksom ihop med benen.



Själv bär jag det billigare alternativet låtsasskinn men jag älskar mina leggings från HM! Jag bär dem helst med denna romantiska blus eller en randig t-shirt.

Girlfriends



En bild som gör mig glad! Sköna brudarna Gwyneth Paltrow och Cameron Diaz på fest.

Lördagsgodis



Efter middagen hittade jag överblivna Mini-smarties från Ebbas och Johannas kalas. Två små minipack blev min efterrätt tillsammans med rödvin ikväll.

Fredagsbowling











Igår började vi kvällen med bowling och avslutade med smarrig trerättersmiddag hos D&J. Superhärligt fredagsmys!

Kappa kanske?



Idag provade jag snabbt en svart kappa med skinnfickor framtill. Vet inte om modellen är för rak för lilla mig? Jag ska ut på shoppingtur imorgon så då får jag nog prova den med höga klackar.

Inser nu att affären ser ut som Galne Gunnar men det är bara Kapp-Ahl...

Stickat



Stickat hör hösten till, och jag är väldgt sugen på mörkblått! Poppy Delevigne visar vägen i en piffig liten kortkort klänning.

Oversized Valentino clutch



När jag kollade igenom de senaste bilderna från Paris modevecka, fanns där en väska som ständigt återkom i fashionistornas händer. En clutch i XL-format från Valentino som har plats för mer än bara läppglanset.
För strax under 1.000 Euro blir den din.

Perfect face



Kan man få sån här makeup och frisyr till bröllopet jag ska gå på om två veckor, tack?

Bild från FGR

Nyttigt i vinglas





Nej, jag dricker inte vin på morgonen... Jag gör just nu allt för att hålla mig pigg och inte sagga ihop nu när hösten kommer. Min härliga kompis Diana har tipsat mig om denna hälsodryck som förslagsvis intas i ett vinglas för att liva upp vardagen: Lite äppelcidervinäger blandas med honung och sedan spär man ut med vatten så att det blir drickbart.

Äppelcidervinäger sägs vara bra mot infektioner men även bra för ämnesomsättningen och en massa annat. Skål!

Snygga skådisar



Visst har Kirsten Dunst polerat upp sig? Hon ser riktigt classy ut i enfärgade tjusiga klänningar och fixat hår. Definitivt en stil som passar henne!




Jessica Biel på Giambattista Vallis och Valentinos visningar i Paris. Jag gillar både det chica till vänster och pastellfärgerna till höger.

Kakmonster



Kolla vad jag hittade i köket när jag kom hem från jobbet... Två päronpajer, lagade av Per som varit hemma idag med febrig Johanna. Var tvungen att ta en smakbit, mellis kan vi väl kalla det?

Enkel klänning



Alexa Chung har nog aldrig varit representerad här på Soulcityguide, vi har nog inte riktigt samma klädsmak... Men  de här två klänningarna är superenkla i snittet, och jättefina. Den helröda klänningen är från Valentino. Den svarta klänningen som jag lagt in till höger är från HM, till det fantastiska priset 299:-.

Stjärnor från Dolce & Gabbana



I Dolce & Gabbanas höstkollektion kan man hitta lite stjärninslag, här på en clutch, en börs och ett brett armband. Dessa tre produkter finns hos Net-a-Porter.

Kvällsshopping



Idag var vi på HM och shoppade loss till Ebba & Johanna för presentkort de fick när de fyllde år. Det slutade med att vi köpte 6 plagg per tjej, inte illa! Önskar att jag kunde hitta en komplett garderob så där enkelt.

Pastellfrossa



Nu går jag loss på J Crews bilder igen. Hela stylingen är ju så fin! Ta mig till USA snabbt så jag kan shoppa denna outfit!

Äkta skinn



Jag gillar att HM börjat sälja produkter i skinn och inte bara kör plastiga konstmaterial. Idag när jag var inne på deras hemsida såg jag denna Proenza-liknande bagen för 999:-.

Fina släkten







Lördagen och söndagen tillbringade jag med sister-in-law Maria och mina brorsdöttrar. Det blev soft middag med jordärtskockssoppa, ostar, surdegsbröd och vin. Saknar er redan!

Livs & Leas looks



Två riktigt snygga outfits från helgen: Liv Tyler i klassisk trenchcoat, randigt och ballerinas samt Lea Michele i sparsmakad 70-talsstil.

Möhippa för the one and only Jenny

Här kommer lite bilder från fredagskvällen! Tack Lotta och Patricia för en perfekt uppstyrd möhippa:-)











Jag med mina Stockholmsgirls! Den blivande bruden är den snygga brunetten:-)










Vad sägs om Versace for HM?

Har hittat lite bilder på nätet från HM:s samarbete med Versace. Överdådigt såklart, lite rysk lyxhustru över det hela men vissa grejer gillar jag.






Denna klänningen till exempel!


Och även denna. Men ärligt talat borde designer Donatella ha tänkt till lite innan sina "skönhets"operationer.

Vin i solen

Igår åkte vi ända ut till Värmdö och checkade in hela gänget på Villa Soludden. Ett fantastiskt ställe vid havet, har tydligen varit ett privat hus som fick säljas efter finanskrisen och nu är omgjort till konferenshotell. Vi hade hela stället för oss själva.


RSS 2.0