Kul present

Idag fick jag försenade födelsedagspresenter, varav en var en riktig höjdare. Ett paraply från SquidLondon med NYC skyline som ändras till färg när det blir blött!





"Lyckligtvis" så regnade det när vi skulle promenera hem... Här är siluetten vit.




Efter en stund i regnet börjar färgerna framträda




Här är en närbild på hur det ser ut. Fabulous! Tack Peter o Maria:-)

Galen blick



Såhär blev jag på bild idag, tagen av fina Michaela. Nu ska jag snart få träffa bror, sister-in-law och deras supersöta barn!

Hattbestyr



Läste för någon vecka sen på Josephine Bornebusch blogg att hon tvekar om att bära hatt. Jag kan inte annat än att hålla med henne. Jag tycker det är så coolt med LA-tjejerna som springer omkring i jeansshorts och hatt, eller en slapp klänning med hatten nonchalant nertryckt på huvudet.

Själv har jag aldrig burit hatt mer än på studenten, och så i somras köpte jag denna. Har använt den på landet som här ovan, och en gång när vi drack vin på terassen på jobbet. Jag jobbar verkligen på att känna mig bekväm i den. Känns som om man måste vara allvarlig för om man skrattar i den så ser man ut som en karikatyr. Hmmm, fortsättning följer om detta i-landsbroblem.

Ny het produkt



I USA har en ny superprodukt lanserats, by Terry Hyaluronic Eye Primer att applicera på ögonlock samt under ögat. Den sägs fylla igen små linjer och tar bort mörka ringar under ögonen. Tror inte den finns i Sverige än, men håll utkik.

UPDATE: Det är Terry de Gunzberg som också skapat YSL's flaggskeppsprodukt Touche Eclat!

Onsdag kväll



En provisorisk bild från Photo Boothen, jag har bytt ut skinnjacka till cashmerekofta och bootsen till Uggs. En mysig onsdag med ett glas rödvin.

Otroligt men sant



På lunchen idag kom Petras tvillingsyster Sofia förbi med vippande ögonfransar, det visade sig att hon har börjat använda denna mirakelprodukt, neuLash. Jag har hört talas om den innan men inte trott att det skulle funka.

Nu fick jag se hennes låååånga och fylliga fransar, och vi t o m jämförde med syrran eftersom de vanligtvis har likadana ögonfransar. Otroligt! Det blir nog ett köp nästa gång jag kommer till USA, för här hemma är det ganska dyrt.

Bikiniplanering





Nu när det bara är några veckor kvar till Marbella, börjar tankarna snurra om bikini. Min favorit är min snart två år gamla Matthew Williamson for HM-bikini men den börjar tackla av efter flitigt användande.

Calvin Klein är en av mina favoriter, blir lite sugen på den vita men inser att det inte skulle funka på min bleka kropp... Men det finns säkert andra alternativ från detta märke. Eller så får jag helt enkelt köpa en spansk bikini på plats.

Perfektion



När jag ser denna bilden blir jag pinsamt medveten om att jag måste fixa mina ögonbryn... Det gör en väldig skillnad med välplockade bryn.

Detta är Cara Delevingne för Burberry Beauty, bilden är hämtad från Fashion Gone Rouge. Supersnyggt!

Dagens smycke



Mitt Cornelia-halsband med en mix av trollslända, pistol och kam är en kär present från min bror och sister-in-law.

Lager på lager





Idag är det kallt igen och då blir det linne, långärmad top och cashmerekofta. Catarina Martins-bootsen lever jag i just nu, de skönaste skorna på länge!

Trend: spets



Här är två som lyckats köra spetstrenden utan att bli tantiga: Nicky Hilton och Kate Bosworth. Bilder från InStyle.

Kvällens doftljus



Nu har jag precis släckt Mojito-doftljuset från Malin+Goetz. För bästa doftupplevelsen ska det enligt tillverkaren brinna tillsammans med Dark Rum-ljuset.

Vad tycks om Mulberrys nya wrap-arounds?





Jag vet inte riktigt vad jag tycker om stövletterna, känns lite som Hasbeens-stövlar (som jag inte gillar) men kilklackarna är ju hur coola som helst! Jag gillar verkligen namnet wrap-arounds.


Blond sallad



Vilken färginspiration! Modebloggaren Chiara från TheBlondeSalad i Milano.

Utbytt



Idag tog jag fram min vårväska från Louis Vuitton och slängde på mig min beige jacka från Banana Republic. Våren är här för att stanna!

Mysigt New York-hotell

Vi bodde på Soho Grand Hotel för några år sen, något jag verkligen kan rekommendera. Deras bar är supermysig och värt att slinka in till när man shoppat färdigt för dagen. Den upplysta trappan på vägen upp är en upplevelse bara den.





Nytt i sminkskåpet



Gick till Åhléns City som hade Colour Days med extra erbjudanden. Jag behövde ny ögoncreme och mascara och gillar Cliniques All about Eyes samt High Impact Mascara.

När jag skulle betala så frågade expediten om min hudtyp, och jag svarade att jag har väldigt torr hy. Sen upptäckte jag att hon inte hade lagt i någon gåva, och frågade varför. Vi hade inget som passade din hy, svarade hon då. Till slut fick jag den lilla necessären men fy vad dålig stil och dessutom på deras kampanjdagar... Kommer nog handla på KICKS i fortsättningen.

Dagens outfit x 2



Suzanne och jag körde på militärgrönt igår, och turades om att ta foton. Jag blev grymt avundsjuk på hennes nya skärp från Vindåkra Gård.

Skön mix



Jag älskar att blanda billigt och dyrt. Här är två födelsedagspresenter från HM resp. Bottega Veneta.

Nu drar vi på middag hos Suz och Daniel!

Hunky Dory





Det blev ett par byxor också, Utility jeans från Hunky Dory. Trodde aldrig att fickor på låren skulle funka på mig, men de sitter snett så på något vis blir det snygga ben ändå. Tack Ia för tipset!

Förresten, officiellt sett är nog mitt shoppingstopp över för den här gången...

Mina nya boots



De är inte exakt likadana som Isabel Marants, men precis de slappa bootsen jag var ute efter. Märket heter Catarina Martins, i mjukt och följsamt läder. Perfekta till jeans, shorts eller kjol.

Shoppat i min favoritbutik



Idag åkte jag till stan och hälsade på Sara och Ia på Factory.

Min favoritparfym



Jag har otroligt svårt att hitta dofter som funkar på mig. Men en av de som doftar gott på min hud är Flowerbomb från Viktor & Rolf. Den är blommig men ändå kryddig, helt perfekt för både vardag och fest.

Ljusa färger



Det enda svarta jag har på mig idag är stövletterna. Skinnjacka från Munderingskompagniet, blus från Steve Alan, jeans från J Brand, sjal Rabens Saloner och stövletter Zara. Katten heter Sigge.

Firad i efterhand

Idag blev jag bjuden på lunch av Lotta, för att fira att jag har fyllt år. Fick tre paket och en miniflaska bubbel, fotograferade mot den illgröna väggen på Klaffbrons restaurang.





Det visade sig vara två superfina armband och en söt liten sjal. Tack snälla Lotta!

Den lilla svarta



Gwyneth i snygg svart dress får avsluta denna torsdagen.

Love Jimmy Choo

Förutom stövletter så är det helt klart högklackade "strappy sandals" som är min grej. Men har även börjat snegla på vanliga pumps, gärna med peeptoe. Här är några av mina favoriter hos Jimmy Choo just nu.


Hemma



Är hemma med sjuk Ebba idag, men hann med en runda på gymet vid sju. Märkligt nog går jag fortfarande i träningskläder?

Strandsnygg



Här är ännu en celebrity i Camilla-kaftan. Kate Hudson som dessutom gömmer sin lilla gravidkula där under!

Fräscha vardagskläder



Jag blev lite kär i den knälånga kjolen till vänster, och även hela utbudet i Lindex senaste kampanj. Får ta en runda till närmaste butik i helgen kanske...

Svart och gråblå



Idag skiner solen igen, snart är det dags att gå barfota i skorna! Iallafall så har jag tagit fram bomullssjalen från Rubens Saloner.

Snyggt på stan



Detta är precis så jag vill klä mig i vår. Tur att jag har kvar min gamla militärjacka från mitten av 00-talet.

Ruffigt New York-tips



La Esquina är en upplevelse man sent glömmer. Stället har funnits ett tag, så nuförtiden är det inte lika svårt att boka bord. Entrén är i gatuköket här bakom, man nämner sitt namn och bockas av på en lista innan dörren öppnas och du får gå nerför trappan, genom köket och kommer till slut till en mexikansk bar och restaurang. Maten är himmelsk... Vi älskade de små tonfisk-tacosen, grillade revben och majskolven. Glöm inte att beställa in en margarita.

Boots som tar dig från vinter till vår

Nu har jag hittat superbootsen! Från Isabel Marant, som lyckas kombinera chict och slappt. Verkar vara slutsålda överallt... Kolla hur snygga de är på Kate Bosworth, den vänstra bilden har jag redan visat här på bloggen men jag kör den igen. Vill ha!



Favoritfoundation



När jag var i USA i april så blev jag rekommenderad denna fantastiska foundation från Giorgio Armani: Silk Luminous Foundation. En av de bästa jag har provat. Jag vet att den också är en kändisfavorit, och deras ansikte utåt är just nu snyggingen Megan Fox.

Godmorgon



Solen skiner, jag ska cykla till jobbet idag. Ses sen!

Inspiration utsvängda ben



Snyggt!

Glasögondag


Dessa glasögon har jag nog haft i typ 8 år och nu är jag rätt trött på dem, måste fixa nya. Men ibland måste man vila sina ögon från linserna.

Omlottröja och stickad kavaj från Anna Holtblad, vaxade jeans från Lindex och stövlar från Filippa K. (Vill också ha nya vårstövletter!)

Nyttiga snacks



Om man känner sig lite småhungrig mellan måltiderna kan jag rekommendera torkade aprikoser och mandel. Tar bort både sötsug och hunger.

En lång, två korta



Tre outfits jag snappat upp från Harper's Bazaar Best Dressed förra veckan:
Elle McPherson som lyckas få till en cool vardagsstil med skinny motorcykeljeans och Louboutins.
Systrarna Mary-Kate och Ashley Olsen är väldigt små och därför gillar jag hur de har lyckats att klä sig i kostym resp. lång kavaj utan att se ut som ett hus.

En fläkt från Australien



Vilket bra tips jag fick från Krusse! Australiens kaftan-expert heter Camilla Franks och gör så här snygga saker. Förutom Lady Gaga har hon även klätt Kim Cattrall, Fergie, Beyonce och Gwen Stefani.

Vill ha - kaftan



Det finns inget bättre än att slänga på sig en kaftan över bikinin när man tar paus från stranden och ska gå och äta lunch. Jag har hittat tre snyggingar, från vänster Missoni, Diane von Furstenberg och Matthew Williamson Escape. HM har bara en vit kaftan men den är i polyester - så det alternativet går fetbort.

Rödtjut



Det här goda vinet drack vi igår: Cantina Zaccagnini.

Förvandlingsnummer







Jag älskar min rosa plattång från ghd. Det sägs att den ska vara en av de bästa och jag håller med. Mitt frissiga hår kan vara rätt jobbigt ibland men samtidigt är jag tacksam över att ha lockar. När jag vill ha rakt och glansigt hår så tar jag fram mitt snabba vapen och fixar till en ny hair-do på tio minuter. Bäst blir det när jag sovit en natt på nyplattat hår, då får jag till det rätta fallet.

SOL





Idag har jag druckit mitt kaffe ute på terassen för första gången i år. Äntligen!

Slut i rutan



Idag har jag jobbat framför datorn så att ögonen blev röda... Nu är jag hemma och har slängt ut linserna samt bytt stövelklackarna mot Uggs. Så skönt med helg!

Cashmeretröja köpt på Century 21 i New York, t-shirt från Vero Moda, kjol från HM och halsduk Jimmy Choo for HM.

Drömväskan




Puh, jag får andnöd när jag ser så många varianter av Proenza Schouler-väskan PS1... Jag vill ha en, egentligen i alla färger men när det blir dags så kommer jag väl vara så tråkig att jag köper en svart...

Alla dessa finns hos Net-a-Porter.

Blake och Sienna



Det finns blondiner och så finns det blondiner. Här är två tjejer som är naturligt vackra och fräscha, långt ifrån de plastiga vitblonderade donnorna som dyker upp överallt.

Födelsedagsarmbandet



Idag bär jag mitt fina svarta läderarmband från Bottega Veneta tillsammans med röda chinos. Lööve it!

Marbellalängtan



Långweekend bokad till soliga varma Marbella med härliga tjejkompisar. Kanske hinner vi med att spendera en dag här på Puro Beach?

Sådan mor, sådana döttrar

Vi avslutade min födelsedag med middag på Carib Kreol där jag genast beställde in favoritdrinken mojito. Mina tvillingdöttrar parkerade sig i baren och charmade bartendern så att han gav dem varsin paraplydrink. Inte illa!




Rihanna i Vogue US aprilnummer



Hon är en riktigt cool katt. Baddräkt från Hervé Léger for Max Azria, boots från Alexander Wang.

Dagen hittills

Oj vad jag har blivit firad. Här är lite bilder:


Sång och presenter i sängen; modetidningar, halsband och armand...



Detta har jag önskat mig sen december:-)



Överdådig bukett från tjejerna på vån 4!






Lunch med raringarna Charlotte och Camilla på Sture.

Modeboxar

Läste på Skandes blogg om en ny bag-in-box som liknar en Hermèsväska, intressant... Värt att prova iallafall. Vernissage finns sedan innan men jag är inte så förtjust i Chardonnay. Märkligt att man inte gör en snygg box med den lite mer fashionable druvan Sauvignon Blanc, det undrar jag?




Rött är här för att stanna



Sanja kom in och lyste upp hela rummet imorse. Hon hade köpt nya, röda jeans med lite glansig yta på Lindex. Snyggt!

Rosa lack



Idag är det min födelsedag. Det firar jag med illrosa naglar. Min fina present kommer på bild lite senare.

Svårt att välja





Om man gillar cashmeretröjor och färg så missa för guds skull inte den japanska kedjan Uniqlo nästa gång du är i New York eller London. Stort utbud av både modeller och nyanser,  t o m i olika Pantene-färger. Själv har jag en rundhalsad i mörk turkos.

Uniqlo har precis donerat 17 miljoner dollar samt kläder till de som drabbats av katastrofen i Japan.

Mode-tv



Om du inte såg det igår på TV3 så kan jag rekommendera "Superstylisten Jonas" där man får följa Jonas Hallberg som bor i Hollywood och jobbar som stylist. Han har jobbat med de flesta stora stjärnorna och modellerna, som bl a Cindy Crawford. Kolla in första avsnittet här.

Äntligen!



Efter flera års kontinuerligt tränande på gym så har jag haft en svacka sen i november, när snön kom. Men nu tog jag äntligen mig själv i kragen och gick till 24Seven. Jag köpte ett kort och firade med en juice på Redfellas.

Shortsdag



Idag har jag shorts med strumpbyxor, känns nästan lite halv-vårigt även om det mesta av min klädsel är svart... Shorts o skjorta från HM, kavaj från Elizabeth and James, stövlar Filippa K.

Små produkter för ögonen



Jag brukar alltid säga att om man ska satsa på en dyr creme så är det för ögonen. Där brukar de första linjerna synas och då är det viktigt att underhålla detta område.

Men utöver det kan man använda andra produkter för att förhöja sitt utseende. Clarins har en bra Eye Revive Beauty Flash som man duttar på kring ögat, då stramas huden upp och man ser lite piggare ut. Sen finns Smashbox Photo Op highlighter som man kan ta under ögat för att ge lyster och förvilla bort små rynkor. Jag brukar också lägga den på läpplinjen så ser munnen större ut och eventuella linjer blir mindre synliga.

Pooltips i Miami





Vill du äta en fräsch lunch i Miami i en chic och lummig miljö, slink in på the Raleigh Hotel i South Beach. Inte minst för att kolla in den anrika poolen där många gamla Esther Williamsfilmer spelats in.

Soldusch? Ja tack!





Idag är jag så genomskinlig och blek att man inte ens kan ta färgfoto... Det får bli brun-utan-sol-smörj ikväll, helst över hela kroppen!

Neonsnyggt


De här armbanden från Proenza Schouler är ju helt underbara, sätter piff på vilken outfit som helst. Finns hos Mrs H.


Tänkte egentligen bara lägga upp denna bild men sen kom jag att tänka på deras vår/sommarkollektion och där finns så mycket fina plagg! Älskar hur de kombinerar batikmönster och neonfärger med klassiska snitt. Här kommer några exempel:







Finger food



Sån här fin plockmat dukade Per upp i fredags. Just på fredagar är det extra mysigt att äta lite av varje. I lördags gjorde jag mina quesadillas med paprika, ost o koriander, serverade med avokado, aji (chili- och vitlöksröra) och gräddfil. Vi var dock så hungriga att jag glömde ta en bild...

Vårig vardagsstil



Karolina Kurkova snyggt klädd i vita jeans och klassisk seglartröja. Och så rockar hon till det med röda stövletter.

Söndagslugn





Det är bara jag och katten som är hemma, det enda ljud som hörs är diskmaskinen. Just på veckans sista dag så brukar jag se till att coola ner mig och bara sitta ner och ta det lugnt. Surfar runt lite på datorn, kollar recept till nästa veckas matlagning, lite modesidor och bloggar. Med andra ord en underbar söndag.

Dagens köp



Ja, det blev ett läppglans från Smashbox med SPF 15 på KICKS! Härligt korallrött, nyansen heter Endless Kiss.

Lite vår i luften



Idag lämnade jag för första gången på länge min dunkappa hemma och tog min lilla fuskpäls med 3/4-ärm istället. Och jag frös inte! Vi handlade mest till barnen och det blev bara en liten grej till mig själv.

American fresh




Michael Kors designar amerikanskt fräscht mode med mycket enfärgat, ormmönstrat och inslag av guld. Själv har jag ett par kilklackar i guld från undermärket Kors Michael Kors som jag använt i flera år och aldrig tröttnar på.



Ny tidning av Elin Kling



Ingen tvekan vems tidning detta är. Style By är Bonniers senaste modetidning, med Jonna Bergh och Elin Kling vid rodret. Gissar att den vänder sig mest till de unga bloggtjejerna men såklart är jag också nyfiken på den.

Meningarna kring Elin Kling är lite olika, vissa avgudar henne, andra tycker att hon är too much - men en sak är säker: denna babe är otroligt driftig och ambitiös.

Lunchdate

Idag åt jag lunch med Smiljana på Årstiderna by the Sea i Dockan, några minuters promenad från mitt kontor. På vägen dit var det mulet, när vi satt och åt haglade det och när jag gick tillbaka så var det strålande solsken. En helt vanlig marsdag i Malmö.










Svart eller vitt?



Båda funkar på Mila Kunis, tycker jag. Jag är väldigt förtjust i de svarta peeptoe-skorna och klänningen har en perfekt längd. Den vita kostymen sitter jättesnyggt på henne. Less is more.

Dagens droger



C-vitaminbrus, drinksmakande läppglans och cashmeresjal.

Forts färg

Jag hoppas att även vi svenskar ska överdosera färg i vår som de gjorde på Paris modevecka. Dessa bilder har jag hittat på Vogue US, tagna av Phil Oh.



Lila och korallrött = snyggt. Ska komma ihåg det.




Rött nagellack är nästan snyggast på korta naglar.




Sponsrad av Hermès? Gillar hur hon lindat scarfen runt en av handtagen.

Torsdag efter frukost



Idag har jag cashmerekofta från J Crew, vit topp från Essentiel, byxor ingen aning, stövletter Zara.

Blake Lively for Chanel

Den senaste tiden har man sett Blake "Serena van der Woodsen" Lively i Chanel-stassar på olika tillställningar. Nu har man släppt bilder där hon frontar en kampanj för väskmodellen Mademoiselle. Om jag inte misstar mig så bär hon det som spås bli höstens it-nagellack; den grågröna Graphite. Mer info om Blakes extraknäck finns här.




Nya tips från Barcelona





Missa inte att köpa RES nr 1/2011 om du vill läsa om underbara Barcelona. Min gymnasiekompis från Malmö Jessika Klingspor har skrivit artikeln, och vem kan erbjuda bättre tips än hon? Jessika bor i Barcelona sen många år tillbaka och har inte en tanke på att flytta tillbaka till det gråa Sverige. Jag förstår henne.

Dagens detalj







Manschettknappar från min Odd Mollyblus.

Drömmer om sol o bad

I utskick från olika internetshoppar börjar man nu så smått promota för strandkläder. Det känns ganska långt borta för oss här uppe i Norden men drömma kan man. Det är någonting med Missoni som jag blir helt fascinerad av, skulle verkligen vilja ha en bikini men så kommer jag på att de kostar över 3.000 kr och dessutom har de inga vadderade överdelar. Men kolla in, visst är det helt underbart...



Tunika från Intermix, jumpsuit och bikini från Net-a-porter samt espadriller från Luisa Via Roma.

Färgklickar i Paris



Calgary Avansino från Vogue UK och Taylor Tomasi Hill från Marie Claire US på väg till visningar i ett soligt Paris. Bilder från NY Magazine.

Sökes: Läppglans med SPF 15

Jag har haft en favorit väldigt länge och det är Bobbi Browns Lip Tint SPF 15. Nu har de lagt ner produkten och jag är på jakt efter ny variant. Jag måste ha solskydd på läpparna i solen annars riskerar jag fula utslag för att uttrycka det milt. Någon som vet?



Jag har googlat lite och kollat på KICKS. Det bästa jag hittat är de från Clinique och Smashbox. Smashbox Limitless Long Wear Lipgloss SPF 15 ska tydligen sitta upp till 6 timmar så det kanske är den jag ska prova? Cliniques är lite för kladdig, håret fastnar på läpparna hela tiden. Kiehl's variant är inte tillräckligt glossy glossy, och Bobbi Browns nya Lip Shine SPF 15 har alldeles för mycket pigment. Oj vilket i-landsproblem.


Saknar New York

Om jag haft möjligheten så hade jag åkt till New York två gånger om året. Senast vi var där i oktober tog Per denna lustiga bild med sin nyinköpta vidvinkellins. Påsarna representerar mina favoritställen; Barneys, Gap, Victoria's Secret, Diptyque, J Crew, Century 21, Bloomingdales, Marc by Marc Jacobs, Sephora osv. Tror inte där är någon påse från Intermix men det är också en älsklingsaffär.


Snygg arbetskompis

Det här är Bruno. Jag delar kontorsrum med honom och hans matte Sanja. Han har världens finaste gråbruna färg, typ potatisbrun, och han är hur mysig som helst.




Solsken

Nu kickar vi igång tisdagen med två inspirationsbilder från modeveckorna i Paris och Milano.




Klumpfot

Jag har anmält mig till net-a-porters mailservice där man kan få meddelande om när nya produkter har kommit in av sitt favoritmärke. Så när nya Christian Louboutins landar i butiken får jag ett mail.

"Annika, see what's new for you this Monday" stod det i mailet och visade bl a dessa:



Min fråga är då: Vem klarar av att gå i dessa? Endast plattformen framtill är 6,5 cm och klacken är 16 cm hög. Jag anser mig ändå som en proffsgångare i klackar då jag går i minst 7 cm-klackar ungefär 90% av min tid, men det här tar priset. Jag trodde den typen av extrema platforms var på väg ut? Ja och de är inte gratis heller, 825€.

Röda brallor



Här är mina nya inköp från HM! Känns väldigt bra med knalligt korallrött.

Triss i Britney

Jag har alltid haft lite sympatier för Britney Spears, när hon hade sin glanstid så bodde jag i Stockholm och dansade till hennes hits med Tina, Lotta o Jenny. Sen gick hennes liv lite utför men hon kämpar på, det kan banne mig inte inte vara lätt att ta sig ur ett grepp från giriga managers och föräldrar.

Här är tre omslagsvarianter för V Magazine tagna av Mario Testino. Inte så typiskt Brit men jag tycker det är snyggt! Men hon kanske ska tona ner det där med "the bitch is back" om du frågar mig.




Lite höst

Egentligen är man ju inte alls intresserad av höstkläder nu när man bara längtar till att få klä sig i vårens mode, men eftersom jag är väldigt förtjust i Isabel Marant så vill jag bara visa lite av hennes kollektion för hösten 2011:





Hon kör vidare med pösiga stövlar, denna gång kilklackar med fransar. Färgerna var vitt, grått och svart. Inte mig emot, dessa fyra outfits hade jag kunnat stjäla rakt av.

Yes!


Tog mig ända till Entré i andra ändan av stan och där fanns mina byxor i stl 36! Solen skiner och med dessa kulörta brallor finns det ingen tvekan om att våren är runt knuten.

Lördagskväll på Rebell

Igår käkade vi middag med Camilla och Thomas på Rebell i Malmö. Jättemysigt ställe med robust svensk mat och fantastiskt goda viner. Hit går jag gärna igen.



Vi hängde lite i baren först.



Per åt Kjells rökta räkor. Istoppade i en fin papperspåse.


De omtalade långkokta revbenen. Som smakade gudomligt...



Vart tog vinet vägen?

Rött



Idag provade jag dessa på HM men 38:an var lite för stor och de hade ingen 36:a... Annars hade jag nog slagit till, de matchar ju mina naglar! Hoppas att jag har bättre tur på ett annat HM.

På stan




Idag blev vi barnlediga från lunch och åkte direkt till stan för att kolla i butiker och avslutade med en latte på Espresso House. Kunde inte låta bli att köpa en söt liten cupcake till. Ikväll blir det middag på Rebell.

After Work x 2

Jag började kvällen på Renaissance Hotels bar med Sanja och Magdalena.




Sen drog jag vidare till Brogatan där jag mötte upp Suzanne, Sofia, Linda och massa andra sköna tjejer. Kamerabatteriet tog slut så sista bilden på mig och Linda är från min iPhone 3G utan blixt... tagen av proffsfotografen Therese som är van vid betydligt bättre kameror än så... Får ladda kameran ordentligt till nästa gång! Kanske har Suzanne bättre bilder som jag kan få imorgon?




Helgen är räddad


Nu under modeveckorna runt om i världen så är Pressbyrån schyssta med priserna på utländska modemagasin. Efter en Burger King-lunch på Centralen så köpte jag med mig brittiska Harper's Bazaar (mars) och amerikanska Vogue (feb).

Porträtt

Johanna 8 år är med på jobbet idag. Hon tog fram sitt Top Model-block och ritade av sin mamma och det blev så här:


Mitt i prick! Gillar kommentaren längst ner:-) Foto på mig IRL kommer senare under dagen.

Proenza Schouler-fest

Proenza Schouler är kanske mest kända för sina snygga väskor - jag stod på Barneys i höstas och tittade på en svart, men det blev inget köp då. Annars har de mycket färgglada plagg och till hösten fortsätter de på starka kulörer. De här vackra bilderna hittade jag på superbloggaren Tommy Tons sida Jak and Jil. Shoe heaven säger jag bara...






The Mondrian öppnar hotell i New York, Soho

Är du på väg till New York? Då ska du kolla in The Mondrian som precis öppnat i Soho på Crosby Street. Jag har varit på Mondrian i Miami och de har fantastisk inredning, ofta med överdimensionerade detaljer som t ex extremt stora lampor.

Det gäller att passa på när ställena är nyöppnade för då finns det alltid goda chanser till celeb-spotting eller åtminstone få röra sig bland "det vackra folket". Om du inte bor där så ta en drink på kitschiga Mister H som utlovar specialdrinkar och dj's i Shanghai-miljö.





Orkidéfrälst


Jag är absolut ingen som påtar i trädgården och har verkligen inga gröna fingrar. Men när det gäller orkidéer så har jag en liten gåva, jag tar hand om dem även efter de har blommat ut och vattnar med gödning och ser till att rötterna är grå innan jag vattnar. Här är en darling i vitt och lila som håller på att blomma om igen.

Sugen på färg

Min nästa designerväska borde bli svart, men när man ser alla dessa klatschiga väskor överallt så börjar jag vackla. Ska spara lite till så jag har gott om tid på mig att fundera.


Celine. Bild från Vogue US.



Sofi Fahrman har köpt en Kate Spade. Superfin, men jag hade nog valt den rosa...


Bild från the Sartorialist.

Mer armgodis



Idag är det Sanjas tur att visa armen. Flätat läder från Tomas Szabo och så den underbart glittrande godingen från Spark med Swarowski-kristaller. Allt köpt på MK Juvel i Malmö.

Gammal skåpmat



Kjolen har jag dammat av efter några år i kartong, Marc by Marc Jacobs köpt på Issue i Malmö. Skjorta Banana Republic och stövlar Chloé.

Mias scarf



Blev så glad när jag såg dessa fina vårfärger! Finns att köpa på Unica i Vellinge.

Mer Anja Rubik


Skön beach-bild, hittade den på Fashion gone rouge.

Kaffepaus på Minc

Efter sportlovsfirande och annat så samlades vi Minc-tjejer för en stunds fika och skvaller.


Puss Mia!


Petra och Yvonne


Mias fina armband. Skulle gärna vilja ha det där från Good Kharma...

Färgade jeans



Snyggt stylat, skinny jeans i en fin färg, beige kavaj och peeptoes. Me likey ;-)

Nytt på kinderna

Jag älskar sminkpaletter, här är en ny och skimrande från Clarins för hela ansiktet. En bronzer, en highlighter, lite peach till högsta punkten på kinden och till sist en naturell färg som funkar till övriga partier.



RSS 2.0