På väg



Min dator bär jag med mig alltid till och från jobbet. Det är en MacBook Pro 15" och det är ganska stort för lilla mig. Den är mycket lättare att bära nu när jag packar ner den i min svarta Mulberry Brynmore, framtagen i samarbete med Apple.

Perfekt vinter



Det är ju så här man vill klä sig, lite stickat, en skinnjacka och en stor halsduk. Varför har vi inte samma väder som Milano? Bild från the Sartorialist.

Färg



Jag tillhör tyvärr inte dem med långa vackra fingrar och mandelformade naglar. Men jag har upptäckt att man blir mycket snyggare med ett tjusigt nagellack. Idag har jag penslat på Gondola från Chanel, mörkrött med glitter i. Och Essie Good to Go! för snabb torkning.

Synhjälp



För ett år sen var jag tvungen att skaffa terminalglasögon. Det var lite svårt för mig att acceptera eftersom sånt är förknippat med åldern... Men nu har jag bestämt mig för att inte skämmas, jag tog den största modellen så att de ska synas så mycket som möjligt, lika bra det. Jag gillar faktiskt dem.

Nostalgisk



I helgen såg jag Sex & the City 2 tillsammans med b-friend och barn. Tyckte faktiskt att den var bättre nu när jag såg den för andra gången, dessa tjejer får mig alltid på så gott humör. Älskar att de alltid har klänning när de ska ut och käka middag, även om det bara är en vardagskväll.

Femtimmarslunch



Eftermiddagen spenderades åt att äta en helt fantastisk "frokost" dvs dansk lunch med bl a sill, lax och fläskstek med hårdstekt svål. Ackompanjerat av öl och snaps såklart. Stället heter Willumsens, ligger på Store Regnegade och ägs av en helt förtjusande dam vid namn Marianne som serverar riktigt delikat dansk mat.


Köpenhamnstips



Om man gillar färg och små prylar till hemmet så ska man gå till Grøn Lykke på Læderstræde i Köpenhamn, en parallellgata till Strøget. Prickigt och randigt porslin, Missonihanddukar och färgglada diskställ.




Väntan på tåg till Köpenhamn

img_5135 (MMS)

Väntan på tåg till Köpenhamn


Boots till bara ben



Isabelle Marant har jag gillat sen hon lanserade sina coola nerhasade boots. Hon håller fast vid dessa och presenterar den ena snygga looken efter den andra för våren 2011. Hur snyggt är det inte med kort klänning och stövlar?



Detta är också superfint FÖRUTOM den vita linnebrynjan. Påminner mig mest om Big Brother tidigt 00-tal.

Rosa, grått och svart





Idag fick det bli lite färg! Neonrosa linne o långärmad t-shirt från Victoria's Secret PINK, cashmerekofta Vince, jeans Genetic och mockastövletter från Prada.

Godmorgon!



Nu kickar vi igång denna fredagen. I min oumbärliga dunkappa från Rock&Blue samt cashmerehalsduk från Banana
Republic.

Mer Barcelona

Min kompis Camilla och hennes man flydde kalla Sverige och gav sig ut på en segeltur på obestämd tid. De befinner sig just nu i Barcelonas hamn. Här kan du läsa om deras äventyr.



Vill du ha fler Annika-tips, gå in på min Barcelona-guide.

Barcelona

Många skulle vilja komma iväg till solen nu i vår, och då kan jag verkligen rekommendera Barcelona. Jag var där för ett par år sen i just januari, och där var så soligt och varmt att man kunde sitta ute på lunchen.



På Cerveceria Catalana kan man få Cava-sangria som var det godaste vi drack på hela resan. Pinxos åt vi vid bardisken på Centre Cultural Euskal Etxea, man bara tar vad man vill ha och så betalar man efter hur många tandpetare som ligger kvar på tallriken.



Underbara skaldjur från Mercado La Bouqueria, stans härliga saluhall.



Jag med en Pucciscarf som får hålla upp mina solglasögon när jag råkat dra loss ena skalmen. En av mina bästisar Heléne i bakgrunden.

Doftljus-beroende


Saknaden efter elda-i-brasan-doftande Diptyque-ljuset är stor. Men så hittade jag detta i skåpet! Voluspas Soleil passar ju bättre nu när det går mot vår och sommar. Fyller vårt hus med en väldoft av ananas, kokosnöt och vanilj.

Vårtrend


I brittiska Harper's Bazaars januarinummer så pushar man för den lite längre kjolen och visade lite exempel på hur man fixar trenden. Jag blev superkär i mockakjolen med pälsvästen till. Tror att jag har en brun läderkjol i en låda nånstans, kanske ska ta fram den och testa looken?

Snygg Gwyneth


Gillar Harper's Bazaar UK-omslaget för mars 2011. Gwyneth Paltrow ser så cool ut. Detta stora vårnummer måste jag nog haffa.

Idag

Tack o lov för min svarta Gucci-kavaj som jag haft i tio år! Idag slängde jag den över ett par motorcycle jeans från Lindex och en randig top från Gina Tricot. Stövlar från Filippa K.

Overkill

Nog för att jag gillar Louboutins, men den här modellen vet i tusan om jag hade kunnat använda. Kanske ok till att kicka ner nån man inte gillar? Finns hos Neiman Marcus.

Kaffe o drömbild

Har kickstartat dagen med kaffe och hasselnötter från vår underbara kontorsgranne Michaela. Sen försöker jag drömma mig bort till en miljö som i denna Salvatore Ferragamo-bilden.



Cool stil

Jessica Alba kanske inte är världens bästa skådis men snygg är hon och dessutom tycker jag att hon har himla bra klädsmak. Särskilt till vardags. Fast även till fest - här på de två första bilderna är hon drop dead gorgious med lockar i håret och paljettklänning med attityd.






Färginspiration

Härligt att det kommer så mycket färg i vår! Överst, accessoarer från Hermès och nederst high heels från Lanvin.



Dagens blus

I mjukaste, tunnaste siden är denna blus från Steven Alan, köpt på Factory.


Detalj

Detta är Mias coola top från HM:s rea, så snygg! Får mig att tänka på Proenza Schulers neonfärger.

Flattering

Oj vad svårt att ta foto på sin egen rumpa... Tänkte visa mina absolut mest förskönande jeans. Märket heter Made in Heaven och är brittisk design. Min modell heter Oslo och är mid rise i midjan vilket jag verkligen kan rekommendera;-) Och på nåt sätt så ser mina ben längre och smalare ut...

Jag är inte ensam om att gilla M-i-H, se Rihanna nedan i samma modell. Och Kate Bosworths vita Paris-jeans tror jag att jag ska investera i till sommaren. Fler modeller finns hos Factory i Malmö.




Travel in style


Sienna Miller är alltid snygg, även när hon bär glasögon. Skönt att slippa linserna i den torra flygplansluften. Den chica capen är perfekt för att komplettera basplaggen när man reser.

Vårkänslor


Jag klarar kylan och det grå svenska vädret genom att drömma mig bort. Så här vill jag se ut när värmen kommer. Bild från Derek Lam SS 2011.

Ma & pa

Hemma på middag hos mina föräldrar, de bjöd på varmrökt lax och en fantastiskt vacker efterrätt.







Liten leopard


Denna söta mössa blev en av julklapparna till brorsdottern Emma. Hon verkar ganska glad för den!

Söndagslunch


Idag blev det vegetarisk lunch - pasta med vitlök, tomat, olivolja och ugnsbakad aubergine, med lite parmesan och basilika på toppen. Väldigt enkelt och väldigt gott. På Solimene-tallrikar som Per använde i Halv åtta hos mig.

Italienskt hak i New York

På Prince St i SoHo ligger La Piccola Cucina, en italienare med inslag av siciliansk mat. Jag åt en fantastisk Veal Milanese här. Mer NYC-tips finns på min egen Soulcityguide.



Älskar att till och med vattenflaskorna är designade här!


Surdeg


Min kille Per har bestämt sig för att börja baka surdeg. Inte så lätt som man skulle kunna tro. Första brödet blev stenhårt och platt. De två efterföljande försöken blev bättre, men smakupplevelsen är ändå inte så fantastisk som man skulle önska.

En sak är säker: Jag har full respekt för att riktiga surdegsbröd kostar så mycket som de gör, surdegsbakning är verkligen inget hastverk utan kräver både tid, omsorg, planering och kärlek.

Hemma hos-AW




Igår var vi på After Work hos Lotta, Martin, Linnea, Alma och August. Vin, snacks, Wii-spelande och efterföljande middag. Väldigt trevlig start på helgen.

På tal om våren


Fick detta utskick från exklusiva varuhuskedjan Neiman Marcus i USA som pushar mycket för korall i vår. Drömmer mig bort när jag ser denna klänning från Carolina Herrera - VILL HA!

Vinlunch med tapas


Träffade bästa Caroline o Heléne idag, lååång lunch med mycket babbel, bl a fick Caroline o jag en rapport om H's Australienresa. Åh, värme o sol vi saknar er!!!

Mitt kontor



Nu skiner solen genom fönstret här i Västra Hamnen. Jag har utsikt över SVT:s nya coola lokaler och runt omkring oss är det byggnadskranar överallt.

Jag har klänning idag för en gångs skull och till det en oversize-kavaj med blixtlås i ryggen från Elizabeth & James. Klänning och stövlar från Filippa K.

Kläder för lång-flighten


I en flygkabin kan det vara väldigt kallt eller väldigt varmt. Grejen är då att klä sig lager på lager. Och att ha mjuka material. Jag har alltid ett linne underst, och sen en långärmad t-shirt. Och ovanpå är det bästa valet en hoodie i cashmere som värmer i nacken. Är detta för varmt så kan man ta av den långärmade t-shirten och ha hoodien över linnet. Mjuka och stretchiga jeans är ett måste. På fötterna följsamma ballerinas i kalvskinn. Som accessoarer väljer jag en Neverfull-bag med plats för allt (även ett par high heels när du landar) samt en chockrosa sjal i cashmere/silk. Och så lite smycken så att man ändå känner sig fin.

Linne Splendid, långärmad t-shirt T by Alexander Wang, ballerinas Lanvin och jeans J Brand, allt från Net-a-porter
Cashmere hoodie från J Crew (på min önskelista)
Cashmere/silk-sjal Faliero Sarti från Irmas Hus
Neverfull GM bag från Louis Vuitton
Halsband och armband från Sophie by Sophie

Perfekt för resan


Denna rutiga väska vid namn Neverfull från Louis Vuitton fick jag i födelsedagspresent förra året. Den är väldigt användbar och åkte in i garderoben först i november när jag insett att den inte funkar ihop med min trekvartslånga svarta dunkappa. Jag har den alltid som handbagage när jag flyger, och är man på solsemester är den dessutom toppen att ha till poolen och stranden.

Imorgon tänker jag berätta om vad jag tycker är bästa outfiten för en lång flight.

Arm candy


Mia visade upp sitt nya lila armband idag. Läder med små runda nitar. Ca 300:- hos Filippa K. Jättesnyggt!

Min senaste accessoar:


Katten Sigge som gärna lägger sig i knät på kvällen.

Ring från KumKum.

Rågummisula


Michaela här på jobbet undrade om mina boots var från Gucci - vilken komplimang! Nope, dessa är från ett danskt märke som heter Uma och har hängt med några säsonger men de håller än.

Shoppingstopp

Pratade med min kompis Mia att nu får det banne mig vara shoppingstopp, och använda kläder från garderoben istället för att fylla på hela tiden. Men drömma får man... Jag tror att dessa Louboutin-godingar från Net-a-porter hade passat utmärkt till min Lanvin <3 HM-dress som jag ännu inte har använt. Vad tror ni om det då?




Djurmönstrat


Idag blev det en leopard-kofta, köpt för ett år sen på Lindex. Ljusgrå cashmerehalsduk från Banana Republic.

Pink



Tyvärr är jag ingen expert på att baka och göra tjusiga arrangemang. Det är däremot min sister-in-law Maria. Jag kallar henne det för svägerska låter så fult. Detta fixade hon när min brorsdotter skulle döpas.

Fuktbomb


På mitt skrivbord har jag en liten minitub med Clarins Hand & Nail Treatment Cream. Den räddar mina fnasiga händer, och doftar dessutom ljuvligt...

Vinterinspiration


När kylan drar in över oss här i Norden är det svårt att klä sig snyggt. Tycker man bara går omkring med lager på lager, och oftast blir det koftor överst. Den här looken på Sarah Jessica Parker tycker jag är superfin, tänk vad ett skärp kan göra. Och en chockrosa väska är ju aldrig fel.

Kvarleva från jul


Inga julsaker är kvar i huset förutom vårt doftljus från Diptyque-butiken i New York. Den typiska juldoften Feu de Bois sprider en doft av en sprakande öppen spis och är fantastiskt god. Absolut värd sina 60 dollar.

Mysig söndag


Idag har jag jeans från Genetic, cashmerekofta från Vince och stövlar från Ugg.

Hotelltips i NYC


När vi var i New York i oktober så bodde vi på the James Hotel. Ett nybyggt ställe med väldigt trevlig personal. Varje eftermiddag dukade de fram vin o ost i lobbyn så att man kunde sitta ner en stund och gå igenom sina shopping-fynd i lugn och ro.

Vi fick ett fantastiskt hörnrum med utsikt över Grand Street och SoHo.

Missa inte att ta en drink längst upp i roof top-baren Jimmy's.

iPhone-skal


När min kompis Lotta kom hem till mig idag så la hon fram sin iPhone på bordet. En rosa variant av min turkosa. Jag köpte min i New York i höstas och hon köpte sin i London. Helt oberoende av varandra. Vi har känt varandra så länge att vi har fått samma smak:-)

Korall


Läser överallt att korall kommer stort till våren. Och att det även gäller läppstift. Färgen på tjejen till höger är ju hur snygg som helst, men funkar det på oss vanliga? Måste nog erkänna att jag kommer prova. Men nånstans känner jag att kommer fega ur till förmån för det svagt färgade läppglanset.

Bild från Harper's Bazaar US

Matchigt


En lila cashmerekofta blir ännu snyggare tillsammans med en lila klocka. Från Triwa, köpt på Factory i Malmö.

Ingefära


Imorse testade jag min nya duschcreme från Philosophy. Helt underbar... inte nån pepparkaksdoft här inte. Perfekt för att dela med sin boyfriend. Läste nånstans att det är lite ginger ale över doften, och det kan jag hålla med om, men ovanpå det är den både kryddig och fräsch. Ingefära sägs ju vara väldigt bra för kropp och själ så this one is a keeper!

Cashmere-kofta


På alla stortavlor står Gina Tricot-tjejerna med sina långa ben... Men deras koftor är i alla fall inte i cashmere som min! Denna lila goding är ett otroligt fynd från HM:s barnavdelning, tom stl 170 var för stor för mig så det blev 164. Ibland är det bra att vara kort;-) 100% cashmere för 199:-!

Stövletter från Zara.

Godis


Nu har jag fått leverans från strawberrynet.com... Älskar Philosophys produkter, nu ska jag duscha med The Gingerbread Man Shower Gel, återkommer med recension på den doften. Soul Owner är en fotcreme som man verkligen behöver i dessa kalla tider. Slutligen en favorit från Bliss: Lemon&Sage Body Butter!

Klassiker i Köpenhamn


Alltid underbart att ta en lunch på franskinspirerade Victors i CPH. Med eller utan snö.

New York-tips


När du ändå vaknar tidigt pga jetlagen, börja morgonen med en promenad över Brooklyn Bridge. Ta en taxi till andra sidan och se NYC närma sig medan du går.

Dagens detalj


Jag gillar att göra en "Shop your closet", dvs kolla efter gamla favoriter i garderoben. Detta är en sådan, en kavaj med rosett från Stella McCartneys samarbete med HM för några år sen. Får fortfarande komplimanger för den!

Piffig för en liten slant


Både örhängen och top kommer från HM. I like.

RSS 2.0