Ystadpolisen avspärrar

På sin morgonpromenad hittade Per en granat i vattenbrynet. Detta är iofs ganska vanligt eftersom vi har ett skjutfält precis intill. Han ringde ändå till polisen som infann sig supersnabbt och nu har vi avspärrningar precis framför huset! De väntar kanske på bombexperten? Här är det spänning på hög nivå i lilla Nybrostrand:-)







I väntan på solen



Nu är vi riktigt trötta på regnet... Jag kollar väderapparna i telefonen flera gånger om dagen, snart är solen på väg!

Familjemästerskap

För fem år sen vann jag familjens årliga golftävling. Då var det supervarmt och soligt.




Idag var det dags igen i växlande ös- och duggregn. Själv har jag inte rört klubborna på ett år så jag är jättenöjd med mitt spel. Istället var det mammas tur att vinna. Det firade vi traditionsenligt med cava och varmrökt lax till middag.





Hela släkten samlad!



Jag och min fina sister-in-law Maria efter att vi ätit upp alla tilltuggen:-)

Tre klassiska outfits



Less is more. Detta bevisar Julianne Moore, Rachel Weiz och Ginnifer Goodwin på bilder från de senaste kändisfesterna.

Källa: InStyle

Say cheese







Idag var vi på Wilhelmsdal Mejeri som har egna getter på baksidan vars mjölk tas tillvara för att tillverka ostar. Det blev tre härliga sorter som ska avnjutas imorgon.

Solig dag



Idag kunde vi ligga på stranden och bada i havet igen. För Emma, drygt ett år, blev det istället dopp i den lilla svamp-poolen till höger.


Marbellatips



Victor's beach ligger helt fantastiskt, med havet rakt nedanför bordskanten. Beställ deras grillade fisk! De tar inga kort men skjutsar dig gärna fram och tillbaka i en golfbil till Puente Romano där det finns en bankomat.

Galet snyggt



Vem kan säga nej till dessa godis-stövletter? Höstnyheterna trillar in på Net-a-Porter just nu och dessa i chockrosa mocka blir dina för €670.

His and hers



Fina matchande flipflops tillhörande Peter och Maria!

Family

Igår åkte vi till sommarhuset där min bror med familj väntade. De bjöd på grillad lyxhamburgare med alla tillbehör man kan tänka sig. Och glassbåt till dessert!




Vill ha i höst



På min önskelista finns dessa fransiga boots från Isabel Marant. "Endast" €980. Jag får hoppas på att Zara kommer tillverka något liknande...

Filmtajm



Igår hyrde vi denna filmen med Jennifer Aniston och Adam Sandler. Jag hade inga förväntningar men den visade sig vara perfekt för hela familjen, superskön humor à la Sandler. Även Nicole Kidman har en biroll, som bitchig f.d. kompis till Aniston. Rekommenderas!

Somrigt och vardagssnyggt



Kombon shorts och boots=supersnyggt på Rachel Bilson. Rosie Huntington-Whiteley vet precis hur man ska bära upp en maxikjol.

Skepp ohoj!

Igår åkte vi till Joggesö i Blekinge för att hälsa på Heléne med familj. Vi hade riktig tur med vädret och kunde sitta ute hela kvällen. Nu är vi hemma i Malmö igen och regnet bara öser ner.






Reafynd

På El Corte Ingles var rean i full gång. Jag fyndade två bikinis till halva priset, en från Calvin Klein och en spansk variant med volanger.




Veckans hotties

Kändisarna tar inte semester när det gäller att mingla. Här är fyra klänningar från veckan som gått.

Jag är imponerad över att både Jennifer Aniston och Brooklyn Decker lyckas bära upp minimala skinnklänningar utan att se slampiga ut. Riktigt snyggt är det dessutom!

Emma Stones färgklick är helt underbar men det är Kate Moss som får högsta betyg med den löst hängande ormskinnsdressen.


Restaurangtips

På Playa La Carolina nära Puento Romano ligger restaurangen Trocadero. En perfekt strandrestaurang med tillhörande beachklubb. De serverar charkuterier, osttallrikar, färsk fisk och skaldjur och man får absolut inte missa deras Sangria Blanco. Perfekt ställe både för lunch och middag.




I'm back!

Nu är jag hemma igen efter några dagar i soliga Spanien, Marbella närmare bestämt. Idag får jag njuta av bilderna medan regnet öser ner här i Sverige.






Sunshine ahead


Imorgon förmiddag landar jag på denna flygplats igen! Packningen är light kan jag säga, man behöver ju bara bikini och tunna klänningar när det är nästan 30 grader:-)


Förhoppningsvis får jag snart njuta av skaldjur och bläckfisk igen... och sangria, cava...

Finbesök

Idag kom Tina och Jari på besök från Stockholm via Torekov. Det blev grekisk afton med massor av vin.








Indisk afton





Igår spred sig indiska kryddofter när vi lagade fyra olika rätter med massor av spiskummin och koriander. Recepten är från Indiska Kokboken som jag köpt på Indiska för massor av år sen. Tror fortfarande den finns kvar i butikerna.

Tillbaka i stan



Vid lunchtid lämnade vi sommarhuset och är nu tillbaka i Malmö igen. Vi har packat upp alla resväskor och tvättar i omgångar. Nu planeras för nytt resmål, på torsdag bär det av till värmen!

Avslutning

Jag är uppväxt med golf och har tävlat mycket när jag var yngre. Mitt handicap är fortfarande 11. Nu har jag inte tid att spela så mycket men mina föräldrar är stamgäster på golfklubben. De anmälde Ebba och Johanna till en tvåveckorskurs och igår var det avslutning med spel på banan. Här är mina döttrar med deras mormor och deras pappa Per.

Jag har lovat att satsa på golfen igen om tjejerna också gör det. Vi får väl se!





Om man spelar dåligt en dag så finns det också vackra saker att titta på;-)

Backstage Paris





Hittade två underbara bilder på Vogues hemsida, tagna i samband med Valentinos visning förra veckan.
Fotograf: Kevin Tachman.

Allt är möjligt för en bloggare



Tommy Ton började med att fotografera modeller och branschfolk utanför modeshower, och visade dem på sin blogg Jak&Jil. Nu har han samarbeten med olika modetidningar, och i Harper's Bazaars Augustinummer har han plåtat ett modereportage i sin egna streetstyle-stil.

Jordgubbsfrossa



Vi har varit på Glemmingebär och plockat jordgubbar. Nu ska vi göra jordgubbssylt!

Bubbel och lamm







Idag är det lördag och jag börjar känna av att det snart är riktig semester... Vi firade sommaren med champagne och lammracks/rödbetor/chèvre ikväll. Underbart gott.

Dagens i blå nyanser



Denna jeansklänning är från Line of Oslo, köpt på Factory. Sjal från Noa Noa. De nyinköpta skorna från Friis & Co är jag superglad för, glammar upp vilken basicklädsel som helst!

Somrigt och sött



Yeeey, Jennifer Aniston bär något annat än svart! Hon är supersöt i en mönstrad klänning från Prada.
Olivia Palermo har valt småblommigt från Zara. Både färg och modell är jättesnyggt, gillar dock inte den håriga väskan;-)

Budgetköp



Solen skiner, och mina lipgloss med SPF går åt som smör i - ja just det - solsken...
Idag köpte jag en ny smarrig variant med hela 25 SPF: från Hawaiian Tropic, med smak av mango och papaya.

Regnigt

Utanför seglet så öser det ner. Tur att jag hann ut och springa en runda innan det började. Nu har Ebba gjort fruktsallad till oss, mums.





Blus gammal från HM, jeans J Brand, på fötterna Havaianas.

Direkt från Paris

I Paris är det just nu couture-visningar och Tommy Ton har plåtat branschfolket för Style.com. Här är några favoriter, bäst gillar jag den sista bilden på de snygga tjejerna i high heels och knalliga färger med Margharita Missoni i mitten.








Jimmy Choo for men



I samarbetet med HM så fick vi ett smakprov på herrskor från Jimmy Choo. Nu har man släppt märkets första skokollektion för killar på sin websajt.

Gult kan vara riktigt snyggt!



Jag har alltid sagt att jag inte klär i varken rött, grönt, gult eller orange. Det stämmer såklart inte, det finns olika nyanser av alla färger och när det gäller gult så har jag faktiskt en klänning från Antik Batik som är superfin på mig. Man måste bara hitta rätt färg.

Här är två snygga gula klänningar. Mest gillar jag Kerry Washingtons, nästan neongul:-) Men Olivia Palermo är jättefin i sin också.

Utflykt till Ystad

Idag bjöd vi mamma på lunch i Ystads småbåtshamn, på restaurang Marinan. Ett riktigt snyggt och trevligt ställe med fräsch och god mat. Deras "Vräkmacka" gick inte av för hackor:-) Sen åkte vi hem till Nybrostrand och åt födelsedagstårta.









S som i Susanne.

Mamma



Idag firar vi min söta mamma Susanne på hennes födelsedag!

Wonderful life



Jag går omkring helt osminkad på dagarna, plattången får vila och vi har massor av quality time med barnen. Dessutom hinner jag jobba lite också. Life is good.

Snygga outfits från LA



Rachel Bilson är ursnygg i lång kjol.



Nicky Hilton ser avslappnat chic ut i mönstrad klänning, grön Balenciagaväska och nude platforms.

Sommarläsning





Jag gillar deckare, men har läst så många brittiska varianter att jag tröttnat på den engelska landsbygden. Nu har jag precis satt tänderna i den första av tre om Hollywood Station av Joseph Wambaugh. Handlar om baksidan av det glittriga LaLaLand. Förord av självaste Leif GW Persson.

Stylish bröllop



Sån underbar bild på nygifta Kate Moss och Jamie Hince, och kolla så fina alla tärnorna är! Klänningen är precis vad man skulle förvänta sig, vintage style signerat John Galliano. Brudgummen var inte så illa klädd han heller, YSL från topp till tå.

Hjälteinsats



Idag har jag med hjälp av denna handske räddat en liten fågel. Katten Sigge kom hem med en liten rödstjärtsfågelunge idag som levde. Jag tog då på mig handsken, snodde lilla fågeln från Sigges gap och räddade det lilla livet!

Så kan det vara ibland, livet på landet.

Stars off duty



Oj vad Beyoncé har blivit skinny! Snygg är hon iaf i sin jumpsuit fast hon hade kunnat minska höjden på sina platforms. Rosie Huntington-Whiteley är hur classy som helst i sidentop och spetsiga pumps.




Här är två jeanstjejer i solskenet. Claudia Schiffer klär otroligt bra i utsvängda ben, och väskan kompletterar 7-talslooken. Rachel Bilson kör kavaj med markerade axlar och stövletter.

Klädd för hettan



I lördags hittade jag ett par Marant-liknande shorts i viskos, på Indiska för 199 kr. Passar bra i denna värmen, 26 grader... Är tillbaka i sommarhuset, och mina nya sandaler fick följa med.

Lerigt

Det var inte läge för gummistövlar men jag är glad att jag hade boots på festen igårkväll. Regn och gräsmatta är ingen bra kombination om man vill gå omkring i tjusiga sandaletter.

Mina Bronx-stövlar klarade sig rätt bra i leran. Ska bara torkas av lite.




Garden party


Igår var vi hos Lasse och Caroline på fest i tält. Vädrets makter var emot oss med åska och blixtar, men vi var lika glada för det och drack vin och åt grillat. Här är jag och Suzanne.


Här är fina Caroline bland alla paket.

Skor till superpriser





På utförsäljningen hittade jag två skor i skinn från Friis & Co. Ett par Lanvin-inspirerade svarta high heels och ett par sandaler med stenar som påminner väldigt mycket Miu Miu.

För båda två betalade jag endast 300 kr!

Utförsäljning i Malmö





Missa inte utförsäljning av Friis & Co provkollektioner på Stora Nygatan 18 i Malmö. Skorna är nästan alla i skinn och kostar typ 100-200 kr. Här finns verkligen chans att fynda! Imorgon är sista dagen, kl 10-13. Mer info finns på Facebook.

Vad jag kom hem med visar jag senare idag.

I brevlådan



När vi kom hem igår låg där ett rosa kuvert bland posten, en inbjudan till bröllop! En av mina bästa tjejkompisar i Stockholm ska gifta sig i höst, oj vad vi längtar:-)

Bardot-inspiration

Fina bilder med franskinspiration, tagna av Richard Bernardin i St Tropez för Grazia Magazine. Modell är Alex Sanders.




♥ Pucci



Här är två bilder från Style.com; Liberty Ross och Poppy Delevigne i Emilio Pucci. Med en sån klänning passar du in var du än är.

Lugn och ro på tåget





Nu sitter jag på tåget mot Malmö! Lyckades hoppa in på en tyst avdelning och här är inte så mycket folk, superskönt.
Verkar vara ett gammalt tåg för det hoppar och låter som en hel sågfabrik.

RSS 2.0