Ponchodag



Det är inte ofta som vädret tillåter, men idag funkade det att slänga ponchon från Massimo Dutti över kavajen.

Finbesök från Stockholm





En av mina bästisar i Stockholm, Jenny, landade in i Malmö idag och åt lunch med mig på Rasoir. Jenny ska snart gifta sig så jag fick lite förhandsinfo om bröllopet... Längtar tills oktober!

Dagens färgterapi



Gummiarmbanden från Altuzarra skulle sitta fint på min högra arm.

Egentligen tycker jag inte att Chanels nagellack sitter så himla bra, men jag är helt obsessed av deras färger. Här är ännu en färgkala jag gillar.

Långkjol, kan det vara nåt?



Ja, om man heter Rosie Huntington-Whiteley iallafall... Med dessa långa ben, en vit överdel plus en nice designerväska så kan resultatet inte bli annat än perfekt.

Favorit i badrummet



Denna bodylotion tröttnar man aldrig på... Jag är ganska förtjust i body butters, framför allt på vintern. Men nu i sommar har Biotherms Lait Corporel med sin lätta konsistens och underbart fräscha doft passat mig perfekt.

80-talsklassiker



Idag har jag lagt ner massor av energi för att hitta två sådana här skor, i samma storlek, till mina tvillingdöttrar. De ska ha dem på sin aerobics och när man tävlar är det viktigt med vita skor. Vi var runt i hela Malmö och hittade tre olika storlekar så nu hoppas jag att det löser sig på något sätt.

Preggo & fab



Beyonce visar upp sin lilla gravidmage på MTV Music Awards. Otroligt tjusigt och välskräddat. Kul att hon och Jay-Z ska bli föräldrar!

Svartvitt



Idag fick jag piffa upp det svartvita med metallicblå ballerinas.

Ashley gånger två



Här är två vardagsoutfits på Ashley Olsen, där hon även använder samma väska och solglasögon. Skulle även kunna vara samma byxor.

Snyggt och enkelt. Undrar om det är hennes assistent  till höger som bär de högklackade kilklackarna åt henne? hihi

Sugen på



I höst måste jag nog köpa på mig något ormskinnsmönstrat.

Kvällen i bilder










Team Annika vann lagtävlingen, dock inte pga detta framträdande...Tack Linda och Niclas för en superkul kräftskiva!

Klädd för kräftor





Fina Suz tog dessa bilder innan vi drog iväg på kräftskiva i Ljunghusen.

Spansk tant



Idag har jag min franska klänning från Antik Batik, men den har lite flamenco-vibbar över sig. I vilket fall så älskar jag den. Sandaler med stenar från Mystique.

Min J Crew-obsession



Jag kan helt enkelt inte få nog av J Crew. Särskilt inte när de använder söta Mona Johannesson som modell för deras preppy och färglada kläder. Här är tre looks som tar dig från sensommar till höst.

Fab frisyr



Nicole Richie som blondin fungerar alldeles utmärkt. 10 poäng till hennes frisör som fixat en så snygg uppsättning och oregelbunden lugg.

Något till kräftskivan



Idag sägs det bli 26 grader i Malmö men mina tankar börjar ändå kretsa kring höstkläder... Kvällarna börjar ju bli kalla trots allt. Här är fyra stickade darlings som gärna får hoppa in i min garderob.

Jag och Gizmo



Det smyger omkring lite coola katter i vårt kvarter, Gizmo är vår Sigges kompis och fick vara med på bild idag.
Vet inte om det beror på det kisiga vädret men kameran har inte tagit så bra bilder de senaste dagarna. Jag får nog kolla upp det där.

Kavaj från Elizabeth and James, t-shirt från LOFT design by, jeans från Zara och skor från Friis & Co

Klassisk inspiration

FGR hittade jag finfina bilder från Vogue Kina, höstens Céline-kläder som är sååå snygga. Det ryktas att chefsdesignern Phoebe Philo (som tidigare varit på Chloé) är på väg till Louis Vuitton, vi får väl se. Tills dess får vi njuta av Céline Fall Winter 2011.






Mad men-kollektion



Gillar du Mad Men och de tidsenliga kläderna så gå in och kolla på Banana Republic. De har tagit fram en kollektion med tv-seriens designer Janie Bryant.

Både Banana Republic och Gap (som har samma ägare) har en brittisk websop där vi svenskar kan handla utan tullar och avgifter.

Nya längden+skinnkjol



Såhär såg jag ut idag när jag slog två nya hösttrender i en smäll. Skinnkjol i trekvartslängd från HM anno 90-talet, linne by Malene Birger, cashmerekofta HM barn, skärp från Spirit, skor Miu Miu, solglasögon Gucci.

En helt ny Madeleine





Något har hänt med prinsessan Madeleine, viktminskning, ny hårfärg och hur snyggt klädd som helst! Från topp till tå.

Bilderna hittade jag hos Ebba.

Drömhus

Tänk att bo i Hollywood Hills, i detta huset... Dream on, Annika!









Bilder från Trendland.

Shorts och boots



Körde lite Isabel Marant-style idag med blommiga shorts från Indiska och stövletter till.

Rosa & grönt



Jag föll pladask för Zoe Zaldanas Prabal Gurung-outfit, älskar färgkombon! Selita Ebanks sommarklädsel är också helt underbar, den knutna jeansskjortan i kombination med en romantisk kjol och de übercoola skorna är en fullträff.

Höstens skotrender



Kilklack, höga loafers och knähöga 70-talsstövlar. Det är höstens trend när det gäller skor och stövlar. Kanske även herrskotypen men eftersom jag aldrig skulle bära en sån modell den får inte vara med på min lista;-) Här är mina lyx- respektive budgetvarianter:

Kiklacksloafers överst:
Beige från Chloé, svarta från Zara

Loafers rad två:
Silvriga från Alexander Wang, kornblå från Zara

Stövlar längst ner:
Beige från YSL, Oxblodsfärgade från HM (i skinn, som dessutom kan omvandlas till stövletter)

Två klänningar



Väldigt olika stilar men fabulous båda två; Katie Holmes i Calvin Klein och Rosie Huntington-Whiteley i okänd bohemklänning.

Fancy feet



Så här snygga blev mina tånaglar när jag penslade på Black Pearl från Chanel.

Charlize i London



Snygg stil har hon, Charlize Theron. Hon lyckas med att köra jeansstilen och samtidigt se riktigt classy ut.

Perfektion



24:7-kollektionen av Jimmy Choo.

Kräftfrossa!

Underbar kväll igår hemma hos Lotta och Martin, och vilken tur med vädret!










Godmorgon!



Dagen kunde börjat bättre.

Nytt på naglarna




Idag fick jag låna Mias Black Pearl från Chanel. Hon har använt det hela sommaren och nu är hon så gullig att hon delar med sig av lite skön nagelfärg till mig. Jag ska ta med en kul färg på måndag till henne:-)

Black Pearl har varit superpoppis och typ utsåld hela våren, Chanel har verkligen förmåga att skapa must-have-färger. Här är några färger som kommer nu till hösten:



Vill shoppa hem alla tre på en gång!


Bild på Lindsey Wixson från Into the Gloss.

Mjukiskläder






Idag fick jag ta en gammal omlottklänning som till skillnad från alla jeansen inte satt åt runt min midja. Till det en vit omlottkofta från Hunky Dory. Har pms, är godissugen och osminkad. Men håret är fint iaf!

Serum-klassiker



Jag har varit utan serum ett tag men idag investerade jag i ett nytt. Estée Lauders Advanced Night Repair har funnits hur länge som helst och är en lovordad produkt. Den reparerar och tillför mycket fukt, precis vad jag behöver.

HM:s höst med Frejas och Anjas pinnar till ben

Igår fick jag HM:s utskick där Freja Beha Ericsen och Anja Rubik frontar höstkampanjen.  Jag tycker de är jättesnygga men reagerade ganska starkt när jag såg deras ben sticka ut under klänningarna... Sen fick jag syn på dem i svarta skinny jeans och då blev jag riktigt arg. Hur kan HM tro att jag ska kunna se ut som dem om jag köper deras svarta jeans? Deras ben är ju som mina armar!

Det är en sak om dessa magra modeller är med i tidningar som Vogue där modereportagen är mer som konst, men här gäller det kläder som vi vanliga personer ska bära. Skärpning HM!




Lila dag



Lila cashmerekofta från HM Barn, klocka från Triwa, blus Kapp-Ahl, jeans MiH, sandaletter Friis & Co (jättegamla). Solglasögon från Gucci.

Fina prickar



Tänk vad fint det kan vara med prickigt! Dessa fina New York-tjejer hittade jag hos Mr Newton.

Shoppa i din egen låda



Jag måste erkänna att jag haft ohälsosamma perioder då jag köpt smink i överflöd. På så sätt blir det att jag aldrig använder upp dessa "fiffiga" produkter med tillhörande verktyg. Nu är jag mer sparsam och försöker göra slut på allt jag har i sminklådan.

Igår hittade jag en fantastisk pensel som sägs jämna ut på ett osynligt sätt, med tillhörande skimmerrouge från Laura Mercier. Perfekt eftersom mitt gamla rouge är på sluttampen.

På väg hem från jobbet



Idag hade jag mina fyndklackar från Friis & Co tillsammans med håliga J Brand-jeans (vill ha nya!) och kavaj från Elizabeth and James. Sjal från Noa Noa.

Ny craving

Ojojoj, Bottega Venetas nya Corniola Patchwork Intrecciato Nappa Tote (puh vilket namn)! Handflätad så att det blir fransigt, tar tydligen en hel dag för att göra en väska. Snygg är den iallafall, hade haft svårt att välja färg här.






Missoni for Target



Men hallå, vem hade inte velat ha såna här kaffekoppar??!! Missoni har gjort en kollektion (kläder, barnkläder, väskor, cykel!) för lågprisvaruhuset Target som släpps den 13 september. Only in the states tyvärr...

Min nya budget-grej



Jag har skaffat lånekort på biblioteket. Jag insåg att alla dessa pocketböcker jag konsumerar och sen lägger dem färdiglästa i bokhyllan blir rätt mycket pengar i längden. Så nu ska jag tänka på miljön och låna böcker istället!

Har precis läst ut Stockholm Rosé men den var lite för ytlig för min smak. Idag lånade jag Paul Austers "Dårskaper i Brooklyn", en rekommendation från personalen. Jag älskar att läsa om New York så vi får väl se vad jag tycker om den.

Sommarrutin jag saknar



Att åka till Lavelund och köpa pinfärska ägg.

Stockholm Fashion Week - altewai.samoe

En ny favorit som faktiskt har butik här i Malmö, på Regementsgatan vid Södertull. Fick nästan lite Proenza Schouler-vibbar när jag såg bilderna.














Stockholm Fashion Week - Dagmar

Dagmar var en favorit på veckans modevisningar inför vår/sommar 2012. Inte minst för deras neonsandaler.








Klädstil i min smak



Zoe Zaldana har definitivt koll på klädstilen. Här är två av hennes senaste outfits.

Skönt middagshäng



Igår var vi på en mysig middag hos the Löövs. Här är jag med Camilla och Nathalie, mätta och belåtna efter massor av grillad oxfilé.

Fredagsdrink



Igår gjorde jag varsin mojito till Per och mig med mynta från trädgården. Supergod! Vill du ha receptet så kommer det här:
(1 person)
1 lime, skuren i 8 klyftor
färsk mynta, två stjälkar. Spara lite för dekoration
råsocker, ca 1 msk
is
rom
mineralvatten

Muddla limeklyftorna med mynta och råsocker. Häll på is och rom och avsluta med mineralvatten och en myntastjälk.


Höstklädd



När var på möte imorse så hade jag höga klackar och rosa kavaj, men dessa byttes snabbt ut till cashmerekofta och UGG:s när jag kom hem. Jobbar man hemifrån så gör man!

Vändbara jeans

Ännu en ny uppfinning har fötts i modevärlden: Bleulab Reversible Jeans. Finns i massa olika varianter med fickor på båda sidorna, och ett blixtlås som är vändbart. De ljusgrå/mörkgrå jeansen hade jag inte tackat nej till, hur användbara som helst! Fast högst på listan är den med snakeskin-mönster på ena sidan... Se bilden längst ner, jag får jeanscravings.....





Lindex valde Reese





Vilket kul samarbete! Lindex hat anlitat Reese Witherspoon som modell när de lanserar en höstkollektion med jeans, stickat mm.

Spetsiga tår



Katie Holmes har koll på senaste skoformen. Själv tycker jag att det är jättesnyggt men hur klarar tårna en hel kväll ihopklämda i spetsiga pumps? Måste nog till riktigt bra skinnkvalitet för att jag ska testa. De här modellerna kommer från Christian Louboutin och Jimmy Choo.

Vattnigt



Allt regn har förvandlat utesoffbordet till ett fågelbad. Dessutom har det börjat rosta. Själv funderar jag på en bra klädsel för att cykla till ett drinkmingel vid femtiden. Jag är riktigt trött på det här s k sommarvädret.

Djuriskt

Alltså, jag kan inte hjälpa att jag älskar detta. Rysstantvarning men ändå lite rockn'roll: Roberto Cavalli höst 2011.




Kontaktkarta



Fantastiska bilder på en otroligt vacker Gwyneth Paltrow, från Elle US septembernummer.

Hösten är här



Jag ser kanske lite ansträngd ut men det småregnade och min blus blåste upp hela tiden:-) Jag försöker trotsa höstvibbarna och klä mig somrigt. Vita jeans från Genetic, blommig blus från Intermix, mockastövletter från Nine West.

Kornblått



Dagens inspiration får Frieda Pinto stå för. Ursnygg i enkel blockmönstrad klänning och sandaler som plockar upp den underbara blå färgen.

För skönhetsfreaken

Vilken bra affärsidé! Om du bor i USA kan du prenumerera på lyxprover av skönhets- och kosmetikprodukter. Då trillar det ner små söta paket från Birchbox en gång i månaden.



Mera färg åt naglarna



Nu finns Essie nagellack i KICKS-butikerna! Ett riktigt kvalitetslack i klass med OPI. Deras klassiker heter Ballet Slippers och är en ljus rosa-beige nyans som ger en omålad men fräsch look. Jag föredrar de mer färgglada ovan.

Kontorsdax



Idag började jag jobba igen efter en skön semester. Då vädret inte är så sommarbetonat längre blir jag sugen på höstkläder. Här är två outfits från J Crew som jag gärna hade kört copy paste på.

Limhamn's finest





Kiosken på Hyllie Kyrkoväg har utnämnt sig själv till mjukglasskung, och jag kan inte annat än att hålla med... En gång varje sommar sticker vi hit med barnen, och årets mjukglassfrosseri blev idag.

Behåll solbrännan



Glöm inte att skrubba kroppen nu under sommaren! Då försvinner gamla hudceller, huden får mer lyster och du blir ännu brunare och dessutom blir färgen jämn och håller längre.

Päron á la Lill-Ingrid

Till efterrätt lagade jag päronpaj. Vi hade 5 päron i kylen som ingen ville äta, och jag började googla efter smarriga recept. Då hittade jag Lill-Ingrid som hade ett underbar variant på päronpaj.





I ett not so fashionable förkläde.

Rensat fat



Idag åt hela familjen kräftor, så underbart att våra nioåringar gillar det lika mycket som vi. Jag glömde såklart att plåta det fina fatet innan vi högg in på det... Allt som blev kvar var detta!

Klänningsjakt



Vi är bjudna på bröllop i oktober och jag har börjat fundera på klänning. När jag kollade på Net-a-Porter så fastnade jag för Notte by Marchesa. Trots att det är ett undermärke till Marchesa ligger priserna på 7-8.000... Så de får istället agera som inspiration när jag letar vidare.

Äntligen klackar på igen



Igår fick jag ta på mig high heels och sminka mig, det var länge sen:-) Håret orkade jag dock inte göra något åt så det blev en knut à la minute! Kjolen är ett reafynd från Zara.

Last night







Igår var det en efterlängtad renunion hemma hos Anette. Vi fyra tjejer jobbade på samma ställe i Malmö för några år sen. Sen har vi spridits för vinden, Camilla lever båtliv i sydeuropa, Sara flyttade tillbaka till Stockholm och Anette är mammaledig.

Det blev mycket vin och mycket catching up. Tack snälla Anette för att vi fick vara i ditt och Lykkes fina hem!

Snygga i långt



Man ser ofta exempel på att hellångt kan vara riktigt osmickrande. Jamie King, Gwyneth Paltrow och Nicole Richie bevisar dock motsatsen, de är grymt snygga alla tre.

Önskelista





Sitter och drömmer om saker man vill ha nu som också funkar in i hösten... Ett vill-ha-collage helt enkelt.

Dubbel mojito



Vi har kommit hem till Malmö igen, efter underbara dagar med mamma, pappa, Peter, Maria, Stina och Emma. Det var fullt med mynta i trädgården så Per mixade till varsin jordgubbsmojito, som intogs i skenet av doftljuset Mojito från MALIN+GOETZ.

Familjen Havaianas



Guld, silver, metallicblå och svarta Havaianas. Mina, Ebbas, Johannas och Pers.

Inte mycket variation



Dagens: Bikini hela dagen, men nu till kvällen slängde jag över en klänning från DAY. Som jag gjort de senaste dagarna. Idag har nog varit sommarens varmaste dag.

Mila i Lanvin



Mila Kunis är sååå snygg i denna klänning från Lanvin! Ååhh vad jag gillar snittet, den faller perfekt och ser ändå ut som man slängt ihop den och sytt en söm sådär nonchalant. Ett extra plus får hon för skorna.

Sommardetaljer



Min lila Triwaklocka




Sommarkvällar vid havet blir alltid kyliga.. UGG's är alltid bra att ha med sig




Mammas fina dekorationer på husväggen

RSS 2.0