Kalla färger men varm


Lager på lager - det är bäst att hålla sig varm. Cashmeretröja från Uniqlo, kavaj HM, vaxade jeans Lindex

Snygga i leopard

Leopard kan bli tacky på fel person men använder man det rätt kan det också vara riktigt riktigt snyggt!






Long-time obsession



Den här sjalen har jag gått och suktat efter länge. 70% cashmere och 30% silk, från Louis Vuitton. Precis som en sjal ska vara; tunn och stor. Perfekt fall utan att bli för klumpig. Hade passat så perfekt i min garderob. Men än så länge får jag drömma om den.

Rosa jeans och rutig servett

Idag är jag så pass frisk att jag har klätt mig i vanliga kläder. Mitt ansikte är dock inte tillgängligt för fotografering än så ni får hålla tillgodo med jeansen och min lilla piffdukning till kaffet. Kardemummadrömmarna jag bakade i söndags blev jättegoda.




I love Juicy

Bilder från Juicy Coutures vårkollektion 2012. Jag älskar det randiga, prickiga och kepsen! Hela lookbooken hittar du här.






Lätt klädsel



I min favoritstad är det just nu vårväder. Miranda Kerr strosar omkring på New Yorks gator i  randig oversizetröja och ursnygg skinnjacka. Och så den där Celine-väskan igen.

Söndag kväll

Positivt idag: En mysig första advent med glögg, god mat och massor av tända ljus



Lite mindre kul: Ont i halsen, dunderförkyld och.... storm! Jag har preparerat mig med Ipren och tänker hoppa ner i bingen nu.


Allt-i-ett



Ett emergencykit i en fin metallicnecessär. Deo-servett, sykit, huvudvärkstabletter, nagelfil, hårspray, örhänges-ploppar och mycket mer. 13 dollar på Ms&Mrs.

Första advent

Här är några bilder på vad vi fixat idag. I år blir det mycket vitt hemma hos oss.






Utsmyckad



Det här kavajslaget påminner mig om när jag var i Paris i mitten av 80-talet och köpte en vit kavaj. Jag fick en brosch på köpet som liknar den stora svarta i mitten.

Kamé-smycken börjar synas mer och mer, och även den tajta tunna polon. Vit vet jag inte om jag hade vågat mig på...

Förberedelser



Imorgon smäller det, första advent! Här är några skönheter som står och väntar på att bli fixade inför morgondagens adventsmys.

Julglitter



Nu har paljettkavajen åkt på, det är dags för årets första julfest i Höllviken.

Ny hårtrend



Det nya man kan göra för sitt hår är att köra en peeling. Detta "städar upp" både hårbotten och strån så att efterföljande produkters effekt kan maximeras. Både Redken och Kevin Murphy har lanserat dessa exfolierare.

Jag har fått erbjudande att testa en tvätt på salong, vilket jag ser fram emot. Resultatet följs såklart upp här i bloggen.

Invigning

Äntligen har vi Malmöbor fått en ny italiensk restaurang! Vapiano startade i Stockholm och igår var det dags att öppna i vår lilla stad. Det ligger i Caroli Citys lokaler mot Rundelsgatan (lite konstig location men jag hoppas att den goda maten ska locka folk att komma dit ändå).

Diana och jag var mycket nöjda med kvällen och kommer absolut att komma tillbaka.



2 blondiner tittar ut i november.







Vinet var gott.

Drömma kan man ju

Tänk att hänga i Monaco i Gucciplagg, i solnedgången... Gucci Resort 2012 för tjeckiska Marie Claire. Bilder från fashiongonerouge.






Grå och glajjor



Idag kan jag lika gärna plåta i svartvitt för hela jag är grå. Därför tog jag min vårkappa utanpå trots att jag frös. Jag har min breda stickade tröja från HM, superskön att glida omkring i.

Måste byta glasögon snart, känns lite reklamare på nittiotalet... Nu är jag ju iofs reklamare men det är ju 2010-talet nu!

Vita granar





Jag har smygstartat julpyntandet... Hittade denna fina ljusstake på IKEA. Den ger så fint ljus i vårt sovrum! Det kommer bli svårt att plocka undan den i januari.

Snygg i skjorta

Lite sommarbetonad klädsel, men jag har insett hur snyggt det kan vara med en enkel skjorta. Tyvärr äger jag ingen sådan, men när jag letar ska jag se till att den inte är för figursydd.





Bilderna är från WhoWhatWear, tagna av Vanessa Jackman.

UPDATE: Såg på Elins blogg var man kan köpa Emmanuelles skjorta:-)

Mona i leopard



Mona Johannesson (hur söt?!) i ursnygga leopardshorts och öppna stövletter. Matchat med vit kavaj. Vill ha!

Vill ha till jul



Här är några special edition-förpackningar (jag älskar små set från mina favoritmärken) som kan vara bra att ge bort i julklapp. Är du ute i god tid kan du klicka hem på nätet. Kolla in Hqhair, NARS, Cow Parfymeri, Strawberrynet. Har du tips på andra bra skönhetsbutiker online?

Gråbeige dag






Skinnjacka från Munderingskompaniet, linne från Lindex, kofta J Crew, jeans Zara, stövlar Catarina Martins.


70-tal



Bortsett från gul skjorta (som inte är min favoritfärg) så ser Kirsten Dunst superchic ut i sin seventies-style.

Användbart plagg

En grå stickad tröja. Har du ingen i garderoben så är tipset att skaffa en, gärna i cashmere. Här visar Reese Witherspoon, Emmanuelle Chiquiri, Sarah Jessica Parker och Alessandra Ambrosio hur man sportar den på olika sätt.


Full mundering

Tyvärr saknas inspiration för klädsel, har jobbat hemma idag och då såg man ut så här:





Nu ska jag tända massa ljus i huset och laga mat med färsk koriander och chili. Drömma mig bort till soligare breddgrader.

Italienskt hak i Köpenhamn

På Kongens Nytorvs solsida ligger Fiat som är en riktig italiensk trattoria. Mysigt och gediget, och massor av goda viner.






Jag ser rött



Idag var vi på IKEA och fastnade på julavdelningen, köpte lite grejer och nu vill jag bara börja julpynta!

Fram tills nästa söndag får jag frossa i röda klänningar istället. Själv bär jag aldrig röd klänning och när det gäller julpyntet så föredrar jag vitt framför rött. Men jösses vad snygga de är, överst från vänster: Nora Zehetner, Nicole Richie. Underst från vänster: Maria Bello, Nikki Reed.

Igårkväll



Tack Suz för en supertrevlig kväll!

Visst är hon snygg i sin päls?

Svart och vitt




Redo för tjejmiddag. Kavaj och leggings HM, linne Lindex, stövletter Prada.

Bara lite festklädd



Här i kalla Sverige kanske man inte känner för att hoppa i festblåsan mitt i november. Då kan man klä sig i byxor eller shorts (med strumpbyxor då) men ändå piffa till det med snygga accessoarer eller en paljettop. Kedjorna har fina paljettlinnen just nu och även glansiga svarta byxor och kavajer med guldtrådar.

Bilder på Rachel Bilson och Katie Holmes från brittiska och amerikanska Instyle.

Mitt hår och Moroccan Oil




Nu har jag använt Moroccan Oil i nästan en vecka och jag vet inte riktigt vad jag ska säga... Jag känner inte så mycket förbättring...? Jag pumpar fram hur mycket som helst och det bara försvinner i håret... Möjligtvis att håret har blivit lite mjukare och att det känns bra att vårda hårstråna. Frissigheten är fortfarande kvar. Jag har visserligen ett hår som är svårt att tämja men såhär långt så får Moroccan Oil en 5:a av 10.

Sparky spark



Jag älskar allt som glittrar. Vem hade inte velat ha Jimmy Choos senaste iPadfordral och bagage-tag i sparkling multicolors? Finns att klicka hem på Net-a-porter.

Fransman i Köpenhamn



I juni 2011 öppnade Christian Louboutin egen butik på Grønnegade 6. Det är en upplevelse att bara komma dit och kolla runt. Ska du köpa ett par skor får du räkna med priser från 4.000 DKK och uppåt.

Vit höst

I ett tidigare inlägg visade jag ett foto på Elle Macpherson i vita jeans och pälsväst. Vogue Paris novembernummer har ett helt modereportage i samma stil. Vita jeans stylat med stickat och höstjackor är ett bra sätt att motverka vinterdeppen!






Supersnygg



Gwyneth Paltrow har antingen riktigt god smak eller en riktigt duktig stylist. I vilket fall som helst är hon fabulous i sin Lanvinklänning och Jimmy Choo-stövletter.

Hemmamys



Idag har jag stannat hemma från jobbet pga en dum förkylning. Jag jobbar ändå, egenföretagare som man är... Jag tröstar mig med kaffe och pepparkakor.

Dagens utsikt



Lunchen intogs på Canal Cafeen och på väg dit passerade vi Christiansborgs Slott.

Köpenhamnsmåste i jultider







Missa inte julglöggen på Hviids Vinstue bredvid Magasin! Ju närmare jul, desto mer folk.

På väg





Nu är jag strax ut genom dörren för en tur till Köpenhamn. Bilder kommer ikväll.

gult och blått



Förbered dig på klänningar i klara färger till våren och sommaren. Lauren Santo Domingo och Brooklyn Decker var så här monokromt färgglada på 2011 CFDA/Vogue Fashion Fund Awards i förrgår. Jag röstar på den kornblå outfiten.

Bilder från Vogue.

Benvärmare i ny tappning



Först visste jag inte om jag gillade det eller ej, men jag måste erkänna att Victoria Beckhams design är pretty cool. Skinnbenvärmare tillsammans med klänning och Louboutins modell Pigalle.

Dagens sista strålar







Idag cyklade jag hem i ett jättevackert väder. Jag tog vägen via parken och var tvungen att ta några bilder.

Mer uppiggande



Min J Crew-obsession fortsätter. Kolla in kombinationen av klara färger, pimpat med glittriga armband och lite leopard. I totally love it!

I min väska



I min Balenciaga City hittar man bl a följande:
Grå plånbok från Balenciaga
Nyckelhållare i Light Pink från Louis Vuitton
Jobbnycklarna i nyckelring från Marc by Marc Jacobs
Knallrosa sminkväska från HM

Syster Moss



Kate Moss lillasyster Charlotte "Lottie" Moss är bara 13 år men har redan sett sin chans att gå i syrrans fotspår. På Modelinia kan man kolla in hennes första modellbilder och visst kan man se likheten, trots att de bara är halvsystrar.

Grönt är skönt



Zoe Zaldana och Gwyneth Paltrow är två som nyligen burit grön festklänning. Här i Sverige är utbudet mest svart, men på Nelly kan man hitta några varianter.

Varma plagg



Jösses, nu börjar det bli kallt! Päls piffar ju upp en outfit, om du vill ha äkta eller fake är upp till dig.

Överst från vänster:
Hilary Rhoda och Olivia Palermo i korta jackor, Nicole Richie i en väst med oversize Balenciagabag.
Andra raden:
The Rickie Raccoon Faux fur coat från Marc by Marc Jacobs, Ashely Olsen i vintagepäls och samma Balenciagamodell som jag har (!)
Nedersta raden:
Kate Moss i leopardjacka (jag utgår från att den är fake), Elle Macpherson i hippieväst.

Oljan alla pratar om



Idag kunde jag inte motstå frestelsen - jag slog till på en Moroccan Oil. Jag testade det direkt i mitt hår och det blev genast glansigare och höll ihop topparna. Läste på Maria Montazamis blogg att hon också använder den, då MÅSTE den ju vara bra;-)

Dinnertime



Efter den hektiska inledningen på hösten så kan vi börja bjuda hem kompisar igen.

Igår var vi fyra familjer som åt grillat och till efterrätt min glassandwich. Urenkel att göra: Jag tog två digestivekex (dessa var dopppade i mjölkchoklad) och la vaniljglass emellan. Vid servering hällde jag på lite strössel och voilá - världens enklaste efterrätt! Kanske inte den snyggaste men det är charmen när man fixar själv hihi...

Bling it on





Essies nyaste nagellack inför vintern är ganska enkla färger. Men så släpper de också Luxeffects, glitter som man lägger ovanpå. Jag ser fram emot en glittrande jul.

Fredagslunch



Lunchtime på Malmö Högskola.

Långärmad tröja Gap, stickad tröja HM, mina nya jeans från Zara och stövlar Filippa K.

Vill ha-armband



Obsession på armband! Fint på Helena Christensen som är Ole Lynggaards nya ansikte. Tänk att hon fortfarande är lika snygg.

Snygga änglar



Efter senaste Victoria's Secret-showen syntes bl a Constance Jablonski, Erin Heatherton och Doutzen Kroes på rosa (!) mattan. Snyggaste klänningarna enligt mig.

Dagens kap!



Suzanne lyckades beställa lite olika prylar från Missoni for Target. Gullig som hon är fick jag förstatjing på de saker hon inte ville ha. Jag slog till på en stickad clutch i mina favoritfärger. Thanks Suz!

Utvärdering



Jag lovade ju att återkomma med åsikt om Emma S duschcreme i doften Pure Ocean. Den doftar jättefräscht, känns någorlunda dryg och lämnar en återfuktad känsla på huden. Jag ger den 8 poäng av 10.

Snyggt vinterklädda



Jennifer Lopez och Miranda Kerr i vinterkläder, jag gillar J Los überlyxiga pälskrage... Och Mirandas stövlar! Orlando Bloom får däremot bakläxa, fast lite gulligt är det ju att han bär sin flickväns handväska:-)

Med hovrätten som bakgrund





Cashmerekofta HM Barn, lång t-shirt HM, jeans och stövletter Zara. Halsduk från Indien.

Holy Monkey

Vissa dagar är helt enkelt bättre än andra. Idag blev Per och jag bjudna på lunch av Sanja på Centralstationens food court. Underbar miljö, känns nästan lite internationellt. Vi åt dumplings på Holy Monkey. Och drack varsitt glas vitt. Det är ju lillelördag!






Nytt svart



Igår fyndade jag ett par svartgrå jeans på Zara. Skinny och regular rise, perfekt för min figur.

Gås-time



Lite svårt att sminka sig i PhotoBooth men det gick ganska bra! Nu är det snart dags för en riktig skånsk gåsamiddag!

Rosa protein



Idag ska jag jobba länge så jag har precis ätit lite mellanmål. Det blev Rosa Bandet Special Edition KESO med hallonsmak. Jag älskar KESO med föredrar det naturellt så denna hallonvariant var tyvärr ingen hit. Men lite söt var den ändå!

Classic style by Miranda Kerr



Svarta slacks, vit topp och en stor beige sjal. Lägg därtill en enkel Céline-bag och stilettklackar - perfektion! Fast jag ser att inte ens Miranda kan balansera perfekt på så smala klackar...

Semestermode



Resort Collections 2012! Får mig att längta efter sol, värme, en solstol och att få glida omkring i en färgstark kaftan med en drink i handen. Dream on...

Här är ett urval av kläder och accessoarer som mer än gärna hade fått hänga med på en sån resa:

Armband från Marc by Marc Jacobs
Nagellack från Essie (2011 Resort Collection i våras)
Skor från B Brian Atwood
Örhängen från Tom Binns
Kornblå pumps från Sergio Rossi
Turkos väska från Bottega Veneta
Röd Mini Happy Bag från Lanvin
Rosa/orange kaftan från Roberto Cavalli



De fina bilderna på Karlie Kloss är från Neiman Marcus.

DvF Resort

Oj vad jag blev kär i DvF:s resortkollektion! Älskar blockfärgerna och framför allt den neongula i kombination med grått. Och väskorna i vitt/cerise/svart! Bilden är tagen direkt från Neiman Marcus mailutskick.



Glammigt på Zara



Efter lunch på stan med fina Camilla så tog vi en sväng in på Zara. Där fanns stickade metallictröjor i olika färger och modeller. Plus snygga stövletter undertill...

Overkill



Jag kunde inte låta bli att lägga upp denna bilden, hihi... Elizabeth Hurley och Sarah Jessica Parker som vanligtvis är fab tog nog "fashion" lite för långt här... Även om det är något slags derby så är det inte snyggt. Snarare två fågelskrämmor på Halloweenparty:-)
Men men, man kan inte vara på topp varje dag!

Vi ses nästa vecka!

Filmhelg



Igår och idag har hela familjen suttit klistrad framför tv:n med denna åttiotalsklassiker: Tracy's Hämnd. Vi fick en box av J&MF med fyra miniserier från Sidney Sheldon-böcker och denna är riktigt bra måste jag säga. Inte minst för de svulstiga metallic-klänningarna med axelvaddar och håruppsättningarna... Snacka om nostalgi, jag både läste boken och såg filmen flera gånger när det begav sig.

Vill ha idag





De leopardmönstrade jeansen i modellen "The Stiletto" från Current/Elliott som bärs av Isla Fisher, Katie Holmes och Nikki Hilton. Passar lika bra till pumps, boots eller ballerinas.

Alla helgons dag

Så fort det blev mörkt åkte vi till Limhamns kyrkogård där det var fullt av tända ljus och människor som hedrade dem som inte finns med oss längre. Det har blivit en tradition för oss i familjen att gå dit just idag och det är en fantastisk känsla och stämning.






Sen fortsatte vi till mina föräldrar och åt en god middag. En mysig lördagskväll!



Höstlovs-after work



Igår var vi hos Heléne o familj och fick återse gamla vänner. Alla tog med sig lite av varje och sen åt och drack vi hela kvällen lång.

Nytt i duschen



Idag köpte jag denna härliga doft från Emma Wiklunds hudvårdsserie Emma S. Ska testa den imorgon och berätta vad jag tycker.

Nyöppnat



Idag hämtade vi denna fina maskin på posten. Det är viktigt att ha gott kaffe på jobbet tyckte vi och slog till på en Nespressomaskin.

Vickans stil

Nu tänkte jag inte på vår kronprinsessa utan den ultimata fotbollsfrun Victoria Beckham. Jag tycker att hon börjar klä sig lite snyggare! Hon har ju t o m ett eget klädmärke. Den gula klänningen är egen design och har även burits av bl a Olivia Palermo.




Roligt just nu



Två olika inbjudningar till invigning respektive fest i november.
Ett doftljus inköpt på NK i Stockholm. Det doftar jul så jag får vänta ett tag med att börja använda det.

Höstsnyggt

Coola Ana Beatriz Barros i turkiska Harper's Bazaar.







Från Fashion Gone Rouge.

Grått och svart



Tröja och leggings från HM, halsduk Banana Republic, stövletter Zara.

Noomi på listan



Just nu är det Roms Filmfestival och massa rödamattanbilder florerar. Idag upptäckte jag att vår egen Noomi Rapace placerat sig som en av de bäst klädda igår, på amerikanska Instyles lista Look of the Day. Stort!

En annan som också platsar på min lista är Nikki Reed som är fin i en klänning från Alice by Temperley och galet snygga boots.

Hotelltips Stockholm








Nobis Hotel är ett bra mycket bra val om du ska bo på ett schysst hotell i Stockholm. Mitt i centrum, snygg miljö och trevlig personal. Vi bodde där förra helgen och var mycket nöjda.

Mary Janes


Surfade in på Mr Newton och hittade denna bilden på en tjej som bär samma skor som står i min garderob, nästan oanvända. Det är ett par Mary Janes från Marc by Marc Jacobs och när jag ser outfiten här så kan jag inte förstå varför jag inte själv använder dem?



Här är en bild från en vårdag ca 3 år sen, när jag använde dem senast. Note to self: Bär dem med upprullade byxor.

RSS 2.0