Surdeg


Min kille Per har bestämt sig för att börja baka surdeg. Inte så lätt som man skulle kunna tro. Första brödet blev stenhårt och platt. De två efterföljande försöken blev bättre, men smakupplevelsen är ändå inte så fantastisk som man skulle önska.

En sak är säker: Jag har full respekt för att riktiga surdegsbröd kostar så mycket som de gör, surdegsbakning är verkligen inget hastverk utan kräver både tid, omsorg, planering och kärlek.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Annika, tipsa Per om Brödboken av Mette Ankarloo (Kakao Förlag) – det var den som fick mig hooked på surdeg! Och inte minst långjäsning, vilket är mycket enklare men ger i princip samma härligt syrliga och sega effekt på bröden. Hon är så underbart respektlös inför recepten och ger mer inspiration än pekpinnar. Och en brödbakande man måste ju uppmuntras! Kram :-)

2011-01-22 @ 18:50:14
URL: http://www.yachtisola.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0