Le weekend

Skönt med lördag, men jag saknar våren... här i Malmö blåser det kalla Skånevindar. Jag kör med sköna mjuka kläder idag, och har precis avslutat en bok aldrig ville ta slut. Ikväll blir det lugn hemmakväll och extra love&care till Johanna som fått vattenkoppor.



I'm enjoying the weekend in soft, comfortable clothes. Outside it's low temperatures and cold winds so typical for this area. Where did spring go?

Hoodie/ Polo Jeans (thanks M, I love it!)
Chinos/ Lindex
T-shirt/ Gap

Mars månads Glossybox

Idag hämtade jag ut mitt andra paket från Glossybox och inspirationen för denna gången var naturen. En ögoncreme från Oriflame, nagelbandscreme från Burt's Bees, ekologiskt godis från Sjölunda Gård (oops - redan uppätet), lite bodylotion från john masters organics, blå åttiotalsliknande eyeliner från Lakshmi och en duschcreme från Mádara.

Redan innan jag provat känns innehållet sådär. Bara de mörkgröna strösselbanden i lådan såg dystra ut. Duschreme och bodylotion kan jag ta med mig till gymet, men tror inte jag kommer använda de andra produkterna. Möjligtvis nagelbandscremen att ha på nattduksbordet.

Glossybox får en chans till, om inte aprilboxen är bra så säger jag upp prenumerationen.


En jeanskjol till våren

Jag är lite sugen på en kjol i jeans. Här är lite förslag på hur man kan styla den och förslag på var du kan klicka hem en.



A new denim skirt is a good investment for this spring.

Kjolar överst och medurs: HM, Gina Tricot, HM och Isabel Marant/net-a-porter.

Bilder: länk länk länk

Fredag!

Nu har jag slutat jobba för idag.



I left work a bit earlier today. It's Friday!

Leather jacket/ Zara
Jeans/ Zara
Scarf/ Louis Vuitton
Boots/ Bullboxer
Sunglasses/ Gucci

Shoe-a-holic

På de tre senaste månaderna har jag av någon anledning shoppat alldeles för många skor... Dessförinnan var det iofs länge sen jag adderat skor till min garderob så jag har väl helt enkelt bara försökt komma ikapp! Nu får det bli köpstopp ett tag.



During the last three months I have shopped a little too many shoes... Feels like I needed everyone of them though :) but for now I'm gonna put my shopping on hold.

Fullständig rapport om Marant-look-a-likes

Redan idag kunde jag hämta ut mina Bullboxer från Ellos, och här är de. Ser helt fantastiska ut, men såklart är finishen inte lika fin som ett par dyrare skor. Vid blixtlåsen så känns det lite skarpt så man kanske får täcka över kanten så att den inte river på benet. De är inte fodrade med skinn på insidan, men det är en skinnsula. Jag hade trott att de var lägre i modellen men det är nog bara för att jag har korta ben... I vilket fall som helst så behåller jag dem. De kommer bli perfekta till skinny jeans och shorts.










Spring mood

Vet inte om det är solen och våren som får mig att gå igång på moodboards, men här kommer några sköna bilder. Hoppas ni blir lika inspirerade och peppade som jag!

Is it the sun and springtime that makes me want to post these mood pics? I hope you'll find them as inspiring as I do!












Pics from LPH & FGR

En doft av champagne

Ikväll tände jag vårt Crisp Champagne-ljus från Voluspa. Till det lite vin, pistagenötter och finalen av Sveriges Mästerkock.





A glass of wine, some pistacchio nuts and Master Chef on the tv accompanied by a wonderful scent from our Voluspa Crisp Champagne candle.

Sallad i hamnen

För er som hänger i Malmö kan jag rekommendera salladerna på Glasklart i Dockan. Idag åt jag en fräsch lunch med räkor, avokado, ägg, quinoa mm och det var supergott och mättande.





Today I had a yummie sallad in the Docklands of Malmö.

Cardigan/ Lindex
Top/ Loft
Chinos/ Holly & Whyte-Lindex
Boots/ HM
Scarf/ Etoile Isabel Marant
Sunglasses/ Prada

Kaffe i solen

Igår provade jag Starbucks för första gången i Malmö. Inbyggt i Centralens lokaler har har man bevarat lite av det gamla så miljön är väldigt mysig. Vi satte oss utomhus och passade på att ta jobba lite samtidigt.








Ny stylist?

J Lo's klädsmak brukar inte falla mig i smaken, men här fick hon till det. Klänning från Michael Kors, Hermès cuff i solid silver och pumps från Casadei. Snyggt!




J Lo's style is usually not my kind of bag, but this outfit is stunning. Dress from Michael Kors, Hermès Cuff in solid silver and pumps from Casadei.

Lager på lager

Idag var det så varmt att jag inte ens behövde knäppa jackan. Men morgnarna är fortfarande kalla. Idag har jag tröja, kavaj, skinnjacka och pälsväst plus en stor halsduk. Perfekt att skala av när temperaturen ökar.

I enjoyed the high temperatures today, but it's still cold in the mornings. A perfect day for layering with a fur vest on top.




Wrap top/ Anna Holtblad
Suit jacket/ HM
Leather jacket/ Zara
Fur vest/ from Copenhagen
Silver jeans/ HM
Belt/ Zara
Boots/ Rag & Bone

Hur gick det här till?...

Just nu vet jag inte om jag ska skratta eller skämmas, jag tror jag gör både och... Jag är ju inte så glad för kopior, särskilt inte när det gäller väskor och har aldrig köpt en fake-väska. Men när jag läste hos Frida att Ellos har perfekta ripp-offs på Isabel Marants Dicker Boots så kunde jag inte låta bli... Jag har ju velat ha dessa boots ett tag nu och eftersom de var slut överallt köpte jag ett par svarta från Rag & Bone istället.

Så när dessa finingar i riktig mocka bara fanns där för endast 749:- så slog jag till. Jag valde beige men de finns även i svart. Sen hittade jag rabattkoden 255461 som gav 40% rabatt. Plus fri frakt! Helt otroligt.


Style crush

Ytterligare tre bevis på att Miranda Kerr rockar när det gäller att klä sig.



Seems that Miranda Kerr just can't go wrong when it comes to outfits.

Pics

Very preppy indeed

Som ni kan se fick jag ta stativet till hjälp, ingen är hemma och kan hjälpa mig med kameran. Jag har glidit runt i Holly & Whyte från Lindex-kläder idag, det är nästan lite skoluniform men jag gillar preppy style.





Today I had to fix a photo studio by myself outside, nobody is home to help me. Feeling preppy today in my new Gwyneth-clothes from Lindex.

Kavaj (jacket)/ Lindex
Skjorta (shirt)/ Lindex
Jeans/ Never Denim
Boots/ Rag & Bone
Solglasögon (shades)/ Marc Jacobs

Sex and the City prequel

Såhär ser hon ut, AnnaSophia Robb, so ska spela Carrie i serien som utspelar sig före tiden i Sex and the City. Väldigt likt måste jag säga! Jag kommer sitta bänkad tillsammans med mina tvillingdöttrar :)

The young Carrie Bradshaw, played by AnnaSophia Robb. Looks like they made a perfect casting for the Sex and the City prequel! I will watch for sure, in company with my twin daughters :)



Pic: Fashionista

Svart med färg

Svart är klassiskt och snyggt men kan ibland bli lite tråkigt. Men inte om man heter Lara Stone och sätter en accentfärg till. Som en orange väska eller en kornblå tröja.

Black is classic and wearable but can sometimes be at bit boring. Lara Stone shows how you can add a colour and look fabulous.



Lara har sin Hermésbag men det finns andra alternativ. Från överst och nedåt: Reed Krakoff, Michael Michael Kors, Asos och Cambridge Satchel.

Lara's got her Hermés bag but here are some alternatives. Clockwise from top: Reed Krakoff, Michael Michael Kors, Asos and Cambridge Satchel.





Kornblått under skinnjackan är grymt snyggt! Överst och ner: stickat från Lindex, t-shirt från HM/Divided och sweatshirt i cashmere från J Crew.

Cobalt blue under a leather jacket is a perfect match! Clockwise from top: Knit from Lindex, t-shirt from HM/Divided and a sweatshirt in cashmere from J Crew.

Bilder på/pics of Lara: Zimbio

Vårkänslor

Idag har vi spenderat större delen av dagen inomhus för att titta på aerobicstävlingar i Trelleborg. Våra söta döttrar vann överlägset i sin grupp och både vi och de är stolta över guldmedaljerna.

När vi kom hem satte vi oss i solskenet, Sigge klättrade i syrénträdet och försökte käka lite på knopparna. Dagens outfit får ersättas av dessa vårbilder idag.





After spending most of the day inside watching our daughters competing in aerobics (they won!), we came home to our sunny garden. Sigge the cat climbed the tree and enjoyed being outside too.

Mintgrönt och rosa

Färger som inspirerar mig just nu.











Engl: Colours that inspire me right now; mint green and pink.

Pics from here and here and here

Ledig lördag

Idag började jag dagen med en god frukost och en powerwalk med Per. Sen har jag tagit ett bad, tvättat, handlat presenter och annat kul som man inte hinner med under veckan. Just nu lagar Per Boeuf Bourgignon som vi ska ha imorgon. Ikväll ska vi på middag, ska bli jättemysigt!

Engl: My day so far: a long Saturday breakfast, powerwalk, gift shopping and laundry. Per is in the kitchen cooking for tomorrow: Boeuf Bourgignon. Tonight dinner at our dear friends place.




Randig tröja (striped top)/ Lindex
Jeans/ MiH
Skinnjacka (leather jacket)/ Zara
Scarf/ Etoile Isabel Marant
Solglasögon (Sunglasses)/ Marc Jacobs
Boots/ Rag & Bone
Väska (Bag)/ No 67

Skepp o'hoj

Det här fick jag med mig hem igår från Lindex, vet inte om jag ska behålla allt. Men man behöver ju inte använda allt tillsammans, då blir jag kanske för preppy. Vad tycker ni?

För er som beställer på nätet, gå upp en storlek i chinosen, det fick både jag och min kompis göra och vi har helt olika kroppsform. Upptill körde jag på min vanliga 36:a.





Med en påse i handen

Imorse blev det några inköp på Lindex med 25% rabatt. Det var otroligt utplockat bland Gwyneth-plaggen och det fanns inte mycket kvar i stl 36. Den kavaj jag ville ha fick jag köpa i fel färg och sedan byta den till rätt färg i en annan butik efter jobbet. Man vill ju inte missa ett bra pris :) Bild kommer imorgon när jag har dagsljus.





Engl: Early this morning I bought some "Gwyneth-clothes" with a 25% discount. The collection is obviously very popular, many of the clothes in my size were sold out.

Dagens armband




Idag matchar jag min turkosa topp med armband från HM, Bottega Veneta och London. Klocka Gucci.

Bracelets from left:
HM, Bottega Veneta, London
Watch from Gucci

Äntligen framme

Här är de, efter mycket strul från DHL, mina nya Classic Newburys från Rag & Bone. Passar som handen i handsken.

Finally, they arrived! My new Rag & Bone Classic Newbury.


Randigt och långt

Tidigt imorgon bitti ska jag på frukostshopping på Lindex och det är många plagg jag är sugen på. Bl a denna randiga långklänning. Här är ett sätt att styla den. (Tänk sommar)

Engl: Tomorrow I'm going up early for some breakfast shopping at Lindex. This striped dress is one of the things I'm gonna try out. Wouldn't mind styling it like this.




Klänning (Dress) / Lindex
Halsband (Necklace)/ Anine Bing by Cooee
Kofta (Cardigan)/ J Crew
Väska (Bag)/ Reed Krakoff
Sandaler (Sandals)/ HM

Paus i solen

Detta var min utsikt under lunchen idag. Tog en kaffe på trädäcket utanför SVT Malmö i den varma solen. Dessutom inviger jag min skinnjacka idag.

Engl: Premiere for my new leather jacket, a coffee in the sun.








Leather jacket/ Zara
Shirt/ Gina Tricot
Jeans/ Zara
Scarf/ Louis Vuitton
Boots/ Zara
Shades/ Prada
Cell phone bag/ No 67


Mer vitt

Hos Fashion Me Now hittade jag dessa sköna bilder på Anna Selezneva, nu måste jag hitta en vit stor jeansskjorta också... Plus överdosera av brun-utan-sol-tuben ;)




Vinnare i Age Well-tävlingen



De två vinnarna i min tävling blev:
Veronica och Jempa

Grattis! Ni har fått mail.

Flamingo i solen

Jag älskar min nya födelsedags-topp! Modellen heter passande nog Miami och kommer från Vero Moda.

Engl: The name of my new Vero Moda top is "Miami".






Cardigan/ J Crew
Top/ Vero Moda
Pants/ HM
Boots/ Zara
Sunglasses/ Prada

Två i ett

Idag köpte jag en tröja som kombinerar det jag gillar bäst: randigt och paljetter. Tröjan är en av de många fina plaggen i Lindex nya Holly & Whyte-kollektion med Gwyneth som modell.

Jag hade siktet inställt på den så fort kampanjen kom ut, så idag på lunchen slog jag till. Man vet ju aldrig om den hinner tar slut.


Vitt & guld

Även om jag just nu är för blek att ha helt vitt, så blir jag otroligt inspirerad av Elle Mcpherson i denna outfit. Vita och offwhite kavajer kan man hitta på Zara.



Bild härifrån

Fashion-cap

Dessa damer får mig att vilja hitta en tjusig keps som jag kan använda till skinnjacka, jeans, pumps och en schysst väska.

Engl: I want to find a cap like these and wear it with a leather jacket, jeans, louboutins and a designer bag.



Bilderna är från Londons och Milanos modeveckor och jag hittade dem här.

Silvertopp

Inte för att det syns i dagens grå väder, men jag har på mig min nya silvriga tröja med pingvinärmar. Nästa gång jag tar foto på den så får minsann solen lysa!

Engl: The lack of sun makes my sweater look just beige, but it really is metallic... Longing for the sun!




Sweater/ Only
Jeans/ Zara
Scarf/ Jimmy Choo for HM
Boots/ HM

Nya våriga toppar

Dessa finingar låg i ett av paketeten igår, en skimrande topp med pingvinärmar och en Miami-inspirerad t-shirt med flamingos. En av dem har jag på mig idag, bild på det kommer senare!

Engl: Two of my birthday gifts, one sparkling top and one with flamingos!



Tops from Only/Vero Moda

Zebrarandigt



Nicole Richie är stunning i Proenza Schoulers gröna zebratröja. Finns på Net-a-Porter, liksom linnet i liknande mönster.

Engl: Nicole Richie looks stunning in her Proenza Schouler sweater in zebra print. Both sweater and tank are available at Net-a-Porter.




PS: Sista chansen att tävla ikväll!


En väldigt trevlig måndag

Det är inte varje dag man blir bjuden på lunch och dessutom får tre jättefina födelsedagspresenter. Ett bra sätt att starta veckan på, tack Lotta!

Engl: I started my week by being treated to lunch and got three birthday gifts from my friend Lotta.



Jacket/ Zara
Jeans shirt/ HM
Jeans/ Zara

Höstens want want want

Snubblade på dessa blue suede boots från Isabel Marants höstkollektion. Något att se fram emot.

Engl: Something to look forward to: Blue suede boots from Isabel Marant's fw 2012-collection.





Catwalkbild härifrån

Present

Den här skinnjackan från Zara låg i ett av paketen i fredags. Happy! Nu är jag redo för vårtemperaturer och då ska den sportas med stor sjal och solglasögon.


Jag slog till

Istället för att gå och vänta på ett par Isabel Marant som kanske aldrig dyker upp, har jag börjat kolla runt efter alternativ. När jag fick syn på denna tjejens boots så hoppade hjärtat över ett slag. Kanske de fanns i svart? Efter lite research så insåg jag att Rag & Bones Classic Newbury är en favorit bland många, och när jag också såg hur snyggt de satt på alla celebrities slog jag till. Dessutom är de 9 mm höga vilket är mer än Marant.

Här är mina nya vårboots som dimper ner i brevlådan om några dagar:


Engl: I just placed an order of these Rag & Bone Classic Newbury Boots! I was tired of waiting for the Isabel Marant-booties that might never show up. Just see at how good they look on Rachel Bilson and Sienna Miller!

Dagens svartvita inspiration

Såhär vill jag ser ut i vår, svarta pumps till korta vita jeans.



Engl: This is how I want to look this spring, classic black pumps with cropped white jeans.


Pic from Mr Newton/Harper's Bazaar

iPhone-pics

Här är gårdagens Köpenhamnstur i bilder:



Champagne på Café Victor / fantastiskt bröd på Bistro Bohème / Tournedos Medium Rare / Champagne igen till ostronen / Avslutning på the Union bakom en hemlig dörr / Sista drinken

Engl: Last night in pics - Champagne at Café Victor / fantastic bread at Bistro Bohème / Tenderloin steak Medium Rare / More Champagne with the oysters / Last stop at the Union behind a secret door / The last drink

Framför Arenan

Det var som om vädergudarna ville mig extra väl på födelsedagen, igår sken solen och det var nog 12 grader varmt. Här är jag redo att hoppa ner till tåget mot Köpenhamn för att fira både våren och mig själv.



Blått och svart: Ny favvo-kombination!

Paljettkavaj/ by Second Female
T-shirt/ HM
Glansiga byxor/ glömt märket
Boots/ Zara
Scarf/ Etoile Isabel Marant
Solglasögon/ Prada

Engl: I had such a sunny and warm weather on my birthday. I jumped on a train to Copenhagen in my blue and black outfit.

b-day

Med paljetter och tulpaner firar jag min dag. Massor av jobb just nu men i eftermiddag väntar något roligt :)
Ha en fin dag ni också!


Inspirerad av rosa vitt och svart

Denna våren ser vi mycket färger hos 3.1 Philip Lim. Jag tog fasta på det rosa och hittade lite varianter, både från originalet och lite billigare alternativ.


By the sea

Såhär ser jag ut idag!





T-shirt/ Zara
Jeans/ Zara
Boots/ Zara
Jacka/ gammal

Pink ballerinas

Kom att tänka på Veronica när jag hittade dessa på Net-a-Porter. De hade varit ett utmärkt komplement till mina klassiska svarta. Mer rosa inspo kommer senare idag!


Tanka sol

Vid lunchtid klarnade det upp och vi åt en sallad på Barista. Och passade på att sitta i solen en stund innan vi gick tillbaka till jobbet.



Jacket/ Banana Republic
Scarf/ Etoile Isabel Marant
Jeans/ Genetic
Boots/ Catarina Martins
Sunglasses/ Gucci




Min Andrea Brueckner-bag inköpt i New York för ett antal år sen. Enligt butikssäljaren hade Beyoncé varit inne och köpt en likadan, antagligen var det därför jag slog till då valet stod mellan denna och en Kooba-bag.

Engl: By lunch the sky was clear blue, we had a sallad and strolled back to the office. My Andrea Brueckner-bag is a souvenir from a trip to New York some years ago. I choose between this saddle bag and a Kooba, and when the sales person told me Beyoncé had bought one the week before, I didn't hesitate.


Vita jeans och jeansskjorta

Lite trött var jag visst där på morgonkvisten! De vita jeansen köpte jag på Curve Soleil i Miami, som ligger i Gansevoort Hotel. Bara tanken på det gör mig gladare.

Engl: Sorry for looking tired! I bought the white jeans at Curve Soleil inside Gansevoort Hotel in Miami - just the thought of it makes me smile :)





Skjorta/ Lindex
Linne/ Gap
Jeans/ Genetic
Boots/ Catarina Martins

Vill sno hela kampanjen

LA-baserade märket Car Mars kampanj är plåtat i Venice. Själv hade jag lätt kunnat placera mig där, i dessa kläder. Men jag får nöja mig med att inspireras inför den kommande sommaren.

Engl: L A based brand Car Mar shot the spring campaign in Venice beach. Please place me there in those clothes!




Img-source: fgr

Tisdagens outfit





Linne/ Lindex
Cashmerekofta/ J Crew
Byxor/ HM
Stövletter/ HM


OMG Gwyneth!

Vilken nyhet, Gwyneth Paltrow frontar Lindex i vår! Hon är en av mina stilfavoriter. Fräschare ansikte får man leta efter.

Engl: Lovely Gwyneth Paltrow is the face of Swedish brand Lindex this spring. She is one of my favourites when it comes to style. And so all-american pretty.




Rihanna i jeansmundering

Rihanna lyckas igen, med att ha jeans på jeans utan att se ut som en kvarleva från 80-talet! Hon har så cool stil.

Engl: Rihanna has the ability to look supercool in a jeans combination without looking like someone from the eighties! I love her style.


Pics härifrån




Tävling - Age Well

Nu är det dags för en tävling igen här på Soulcityguide. Jag har två uppsättningar av dag-, natt- och ögoncreme i serien Age Well som ni läsare har chans att vinna. Jag använder cremerna själv och är mycket nöjd. Intressant att de är framtagna i samarbete med Akademikliniken.

Skriv en kommentar här i inlägget, gärna en motivering varför just du ska vinna. Tävlingen slutar om en vecka, dvs den 19/3. Lycka till!


Här kan du läsa mer om produkterna!


Inspo just nu

Knalliga färger, blankt material och lite päls. Och fabulous stövlar... Från Cosmopolitan Australias aprilnummer.

Engl: Strong colors, shiny textures and some fur. And fab boots... From Cosmopolitan Australia's April Issue.






Pics härifrån

Sol i hamnen

Det känns verkligen att det blivit varmare, det är inte ens jobbigt att ta av kappan för att knäppa en dagens!






Blus/ See by Chloé
Väst/ Köpt i Köpenhamn
Jeans/ No Denim
Boots/ Chloé
Sjal/ Louis Vuitton
Solglasögon/ Marc Jacobs

Engl: The weather is getting a little bit warmer day by day.
Blouse See by Chloé, boots Chloé, scarf Louis Vuitton and sunglasses from Marc Jacobs

Vårkofta

I väntan på varmare dagar så kan man åtminstone byta ut vinterjackan mot en stor kofta, som Miranda Kerr och Gwyneth Paltrow. Lite tips på snygga långkoftor kommer här, samt närmare bilder på deras snygga väskor:




Randig Day Birger et Mikkelsen finns här
Rutig Weekend by MaxMara köper du här
HM-kofta på rea här
J Crew klickar du hem här

Grilltajm

Idag har det blivit powerwalk, lunch i solen, städning och nu grillning. En skön söndag utan smink och höga klackar.


Ribs som ska avnjutas med bakad potatis



Jag i oset från vår älskade Weber-grill

Vår i Chanel

Hittade en ny "Chanelig" kavaj på Zara, vilket ledde till denna moodboard. Fina färger nu till våren!



Bilder hittade jag här och här

Gult är fint

Ett sista inlägg för idag, just nu är jag glad att Loreen vann ikväll.

Här är två snygga exempel på att gult är något att räkna med i vår. Katy Perry matchar med grått och Reese Witherspoon med svart. Observera att båda har stora halsband som gör looken komplett.


Mina nya heels

Såhär ser de ut, mina Pump 85 kid från Christian Louboutin... Ärligt talat så är 85 mm lite för lågt för mig, jag som brukar ha minst 100 hehe! Men de är så klassiska och snygga till allt, en perfekt sko helt enkelt.









Lite fjantiga moves får man bjussa på, syns det att jag är överlycklig?

Kofta/ J Crew
Randig tröja/ köpt på Intermix
Jeans/ Zara
Skor/ Louboutin
Armband/ Bottega Veneta

Engl: My new Pump 85 kid from Christian Louboutin! To be honest I usually prefer a higher heel but these are so classic and go with everything. Lightweight cashmere cardigan from J Crew, striped knit frmo Intermix, jeans Zara,  heels Loubutin and bracelet Bottega Veneta.

I mitt badrum just nu

Jag har börjat använda Age Well-serien från Oliva by ccs. Produkterna är framtagna i samarbete med Akademikliniken. Trots att jag är väldigt torr känner jag att huden blir ordentligt genomfuktad och cremerna går snabbt in i hyn.

Tänkte ha en tävling framöver och lotta ut denna serie, vad sägs om det?


En rosa tassle

Malmö visar sig från sin gråaste sida på länge. Jag livar upp med en ny mobilväska med fack för läppglans, nyckelring och en lång tassle/tofs från No 67. Modellen heter Hudson.

Engl: In a grey Malmö I try to lighten it up with my new cell phone bag from No 67. Scarf from Louis Vuitton, Sweater from HM.





Tröja/ HM
Jeans/ Genetic
Kappa/ Kappahl
Handskar/ Vero Moda Köpenhamn
Sjal/ Louis Vuitton
Stövlar/ Filippa K
Mobilväska/ No 67

My first Louboutins



Igår efter jobbet var jag på en "skobytarfika" med W, som är en av mina bloggläsare.

Syftet med att träffas var att vi hade skor som eventuellt skulle kunna byta ägare. W hade ett par knappt använda Christian Louboutin-pumps och jag ett par Marc by Marc Jacobs-mary janes. Ingen av oss har använt våra skor och eftersom vi har samma skostorlek så fanns det en chans att vi skulle kunna byta skor. Och tro det eller ej, vi gick hem med varsitt par "nya" skor! Dessutom hade vi jättetrevligt och pratade om allt möjligt som katter, mode, New York och löpning.

Mina är ett par klassiska svarta pumps som jag ska lufta redan i helgen. Jag fick lägga till lite extra men det var det värt.

Engl: Yesterday I met one of my blog readers to exchange shoes since we have the same size. Fortunately, I came home with a classic pump from Christian Louboutin, and W is happy for her super high black-and-white Mary Janes from Marc by Marc Jacobs.
(Dina, this translation is for you :D I'm gonna try to do it in every post)

From snow to sunshine



Imorse var det värsta snöstormen och nu är det sol. Det går åt rätt håll i alla fall.

Kofta J Crew, blus Kapp-Ahl, jeans No Denim, stövlar Filippa K

Can't get it out of my mind



OMG. Denna skinnjacka från Balenciaga alltså. Kan inte riktigt släppa tanken på den. Man kan ju alltid hoppas att Zara kan ta fram något "liknande". Hade räckt för mig :)

Pic från style.com/tommy ton

Färgat hår och finklädd

Egentligen får dessa hårfärger mig att tänka på min bror som hade en period på 90-talet när han färgade håret i alla tänkbara nyanser.

Men fasen vad jag tycker detta är snyggt! Antagligen för att håret är stylat samt kombinerat med tjusiga och färgglada klänningar. Särskilt Katie Perry, hon är ju vacker som en dag.


Pics: stylebistro och DV.

A new bag!





En ny klassisk svart väska har jag behövt länge. Och idag fick jag leverans av modellen Loft från No 67:s nya vårkollektion. Superfint och följsamt lammskinn, det blir så fint fall. Det bästa med No 67-väskorna är att de alltid har utrymme för mobiltelefon, flera praktiska fack samt ett skinnsnöre som man fäster nycklarna i. Så man slipper rota runt... Väldigt  genomtänkt! Jag är supernöjd.

En liten sak till köpte jag, rapport om den kommer längre fram.

Kofta/ Vince
T-shirt/ J Crew
Jeans/ HM
Stövletter/ Zara
Sjal/ Jimmy Choo for HM

Värdelöst vetande

Igår fick jag en utmaning av Mirre. Eftersom jag vanligtvis fokuserar mer på bild än på text i min blogg så tänkte jag nappa på hennes förslag: Att skriva fem saker ni inte visste om mig. Jag vet att många av mina kompisar läser bloggen och de vet redan allt om mig, så detta blir för er andra bloggare:

1. Hcp 11 i golf
Jag kanske inte ser ut som en typisk golfspelare, men jag har spelat golf sen jag var 8-10 år och tävlat ganska mycket. Jag har hcp 11.

2. Otålig
Om jag har fått något för mig, då är det liksom bara det som gäller. Jag glömmer allt annat omkring mig. Som detta t ex. Eller om vi bestämt oss för att resa nånstans. Då kan jag ägna timmar åt att googla upp det på nätet, och tar fram all information som behövs. Mailar och sitter och väntar på svaret helt som besatt. Och vill boka in det direkt.

3. Rädd för katter
Ända sen jag blev skrämd av en katt som barn, så har jag riktigt ogillat katter. Men så fick vi nya grannar med en katt som kom och hälsade på oss då och då. Plötsligt fick vi kontakt, min rädsla försvann och idag har vi en egen liten Sigge här hemma.



4. Komplex
När jag var yngre hade jag enorma komplex för min längd (158 cm) och min ganska stora rumpa, antagligen för att någon retade mig för det när jag var yngre. Idag är idealet lite annorlunda och jag är mer stolt över mina former. Dessutom har rumpan fallit ner lite mer sen jag fick barn :) Fast jag önskar fortfarande att jag vore längre!

5. En annan sida av mig


Livet handlar inte bara om "dagens"-bilder. Såhär kan jag också se ut ibland. I myskläder tillsammans med mina älskade barn.

hysterisk


Jag kan bli väldigt besatt av vissa grejer. Som t ex de här bootsen. Dessa har jag reserverat på Net-a-porter. Idag fick jag meddelandet att de nu finns inne igen, de har lagt undan ett par till mig. I stl 38. Jag bokade den storleken först eftersom de är franska men när jag provade ett par beige här i Malmö insåg jag att det var 37 jag skulle ha. Detta mailade jag dem om men de har glömt att ändra... Nu väntar jag på deras svar, och håller på att bli tokig...

Fashion-hysteria!


Älskade jeansskjorta



Med presenning som bakgrund såg jag ut såhär idag.

Kavaj och boots/ HM
Skjorta/ Lindex
Jeans/ Zara
Sjal/ Etoile Isabel Marant


Airport chic

Alla vill vi klä oss skönt inför flighten, men så mycket roligare det är om man dessutom är lite stylish.

Här är fyra bra exempel på det:
Rosie Huntington-Whiteley, Ashley Greene
Claudia Schiffer, Gwyneth Paltrow



Pics: instyle, stylebistro och Telegraph

Vinnare utsedda!

Tre små paket står och väntar på att bli ivägskickade, vinnarna i tävlingen blev:

Patrick
Blondie
Katrin

Ni har fått mail.

Roligt med tävlingar, snart kommer det fler här på Soulcityguide!


Måndagskap



Idag på jobbet satt jag och retade mig på att jag inte hade köpt dessa när HM hade 10% rabatt (som slutade igår). Idag kom jag hem till en katalog med erbjudandet 25% på en vara. Då slog jag till direkt!

Längtar tills jag kan använda dem till vita korta jeans i sommar :)

Måndagsglad



Idag virade jag snooden från Pieces tre varv runt halsen och slängde på en skrynklig blus från HM.

Budgetstil



Den fina bilden är från Style.com
Vill du hitta liknande till budgetpriser så kan du kika in hos HM och Zara.

Sista chansen idag

Idag är det sista dagen för att vara med i min tävling om en rengöringsgelé och ansiktscreme från Marilou BIO. Tävla genom att lämna en kommentar här.

Läs mer om Marilou BIO här.


Rosa, turkos och rött - varför inte?

Den där bareMinerals foundation kanske är lite för gul i färgen... Jag får nog köpa en annan nyans och blanda med. Skönhetsjunkie, det är vad jag är ;)





Kavaj och skor från Zara, top HM och jeans Never Denim.

Isabel Marants höstkollektion

Kanske trist att tänka på vintern nu men jag måste lägga ut lite bilder från Isabel Marants höst/vinterkollektion 2012 som visades häromdagen i Paris. Hon fortsätter att designa lättburna plagg och skor (kolla bootsen!). Temat går åt westernhållet, och jag känner fortfarande att jag avgudar denna designer!





En himla massa löst puder

Innan idag kollade jag igenom en "How to"-dvd från bareMinerals. Känns nästan som man är med i en sekt... Det finns ju så många olika produkter och ibland känner man "ja men det måste jag bara skaffa". Hahaha så lättlurad jag är!

I vilket fall så lärde jag mig ganska mycket om hur man gör, och det är väl lite att övning ger färdighet. Idag fick jag nog på lite för mycket men jag är jättenöjd med min nya mineralfoundation :)







Förresten, glöm inte att tävla här! Jag lottar ut 3 set med organisk hudvård i söta tuber från Frankrike.

Mingelbild

Här hittade jag mingelbilder från Malmö Näringslivsgala. Jag var med på en av dem:



En något suddig Annika dock, med Per och Camilla.

Impulsköp

Vid köp av kläder är mina inköp oftast ganska genomtänkta, men när det gäller skönhetsprodukter är jag en riktig sucker. Det känns ibland som om jag bara måste ha detta.

Idag var jag på en välbehövlig ansiktsbehandling på Kräm Hudvårdsstudio, fantastiskt duktiga Therese kan jag verkligen rekommendera.

Jag hade i förväg funderat på att köpa ett mineralpuder från bareMinerals. Men det slutade med att jag kom ut med ett helt startkit med foundation, penslar, bronzepuder och finishing powder för nästan tusen spänn... Chocken över att ha spenderat så mycket vägs upp av övertygelsen att det helt klart kan vara en bra investering för min hy. Värdet på detta paket är ju så mycket mer, så jag borde ha tjänat på det... Eller?...


Pinkish

Kunde inte låta bli att ta en bild på mig i rosa skjorta med rosa väggar i bakgrunden!



Skjorta/ Gina Tricot

Same but different

Gillar du denna looken från Balmain resort 2012? Gå in en sväng på Zara där du kan hitta kjol och skor till ett betydligt bättre pris!


Lite besatt



Just nu går jag och tänker på Acnes skinnkeps med stjärnor på.

Tävling på Soulcityguide!

Idag startar jag en tävling här på bloggen.

Jag har 3 hudvårdsset från Marilou Bio i vinstpotten:
En löddrande rengöringsgel som tar bort din makeup skonsamt och effektivt.
En skyddande dagcreme som ger fukt och fungerar även på känslig hy.

Marilou Bio är ekologiska hudvårdsprodukter utan tillsatta ingredienser som parabener, mineraloljor eller syntetiska doft-eller färgämnen. De finns att köpa på KICKS.

Så här tävlar du:
Skriv i kommentarfältet en motivering varför just du ska vinna produkterna. Tävlingen slutar på söndag den 4/3 kl 23.30.


Lycka till!




Vackra detaljer

Modeveckan i Milano hade solsken och som vanligt syntes den ena outfiten vackrare än den andra. Tommy Tons bilder för Style.com är rena rama drogerna för mig...

Här har jag fastnat för speciella ytterplagg:


Giovanna Battaglia i urtjusiga stenar


Sara Blomqvist i stenbestrött skinn


Joan Smalls i vackert mönstrad Givenchyjacka


Enkelt skuren cape



Roligt mönster i aquafärger

RSS 2.0