Balkonghäng hos C&T

Igårkväll var det hemma hos-After Work hos Camilla & Thomas, vi började på balkongen med strålande solsken och bubbel.



Jag med vackra mor- och dotterparet Camilla och Nathalie.
PS: Missa inte att jag är längst för en gångs skull...




Loretta, Tina och Eva




Väskdesignern Loretta med en av höstens väskor från No 67, missa inte denna modellen med en finfin "tassle" som detalj... Jag blev dessutom helt förälskad i Lollos blus från Rützou!




Kaffe, minidessert och två snygga brunetter!

Bara fötter



Idag är det Offical Bad Hair Day så det blir en bild på mina öppna stövletter istället. Lite som ett par benvärmare i mocka, köpta på Nine West i USA.

Bröllopsyra



Om man inte är i London får man nöja sig med Löddeköpinge... Ser fram emot Helena och Jespers bröllop imorgon! Ska ha en mörkblå klänning men den är inte lika glammig som denna tjusiga Armani-stass som Angela Lindvall bär på L'Officiel Paris maj-omslag.

Bröllopsklänningen



Dressen var designad av Sarah Burton, chefsdesigner på Alexander McQueen. Coolt att välja detta lite kontroversiella brittiska märke som ofta har dödsskallar på sina produkter... Klänningen är enligt mig både elegant och modern.

Royal wedding



Oj vad Kate såg nervös ut i kyrkan... men hon var väldigt fin! Grattis till det fina brudparet!

Utelåst





När jag kom hem insåg jag att mina nycklar låg inne i huset. Så i väntan på de andra så hittade jag lite lä bakom huset och njöt av förgät-mig-ej och sol.

Färgglatt hos Zara



Idag blev jag glad när jag passerade Zaras skyltfönster, massor av våriga färger! Tyvärr hade jag inte tid att gå in.

Stortorget



På lunchen var jag på en visning av Kramer Hotel, och fick veta att det är byggt av samma arkitekt som ritat d'Anglettere i Köpenhamn. På Kramer har jag för övrigt festat mycket på åttiotalet.

Rött är på g



Det är inte bara Drew Barrymore som färgat håret, nu visar sig även Blake Lively i röda lockar. En skönhet klär i allt eller vad tycker ni?

Tittut!



När jag i onsdagstristessen stod och sorterade all tvätt som hopat sig i soffan hörde jag ett konstigt ljud från min väska. Där satt ingen mindre än Sigge, som efter en veckas ont i tassen nu är gladare än nånsin och ville leka kurragömma.

Sweets



Idag åt jag indiskt till lunch med fina Camilla, glömde att ta foton på oss men när vi tog kaffet på S:t Gertrud så var kameran framme för att plåta dessa fina macarons. Vi åt varsin med apelsinsmak, precis lagom storlek för mig.

Konsten att vara vardagssnygg







En stil som jag gillar är Elle McPhersons. Hon lyckas klä sig så där avslappnat, chict och elegant genom att använda enkla basicplagg och pimpa till det med snygga skor, väskor och sjalar. Dessutom är hon som jag över 40 och då är det ännu coolare att hon är så snygg som hon är. En grej som jag tror är pricken över i-et är hennes fina långa hår.

Middags-pepp



Inför bröllopsfest på lördag och tjejresa till Marbella veckan efter så gäller det att jaga bort framför allt socker och kolhydrater. Inte så lätt för en tjej som skulle kunna leva på pasta varje dag...

Idag fixade jag en fräsch GI-måltid av sparris, pinjenötter, avokado och ugnsbakade serranoskivor. Och så lite tomat på det, blev riktigt gott, mättande och dessutom snyggt:-) Sen är jag inte så himla strikt, vi tog ett glas Pinot Grigio till, lite vin skadar aldrig.

Snyggt från fest resp vardag



Dagens inspiration: Naomi Watts i boxklänning och Nicole Richie i vita jeans matchat med svart.
Insåg just att jag oftast visar inspirationsbilder på blondiner - är det en majoritet av blonda lockar i Hollywood eller väljer jag undermedvetet de färger som också passar mig bäst? Antagligen det senare.

Mina tjejer

Alla säger att våra döttrar är en avbild av mig. Och varandra såklart eftersom de är tvillingar... Vi har iaf haft en underbar påskhelg tillsammans utan läxor och massa måsten.





Mina fina tjejer fixar påskäggen till vår sillalunch.



Tuppen har visst redan däckat på bordet.


That dress again



Älskar denna Lanvin-klänningen, här på Anja Rubik fotograferad i Paris av Mikael Jansson för franska Vogue. På nittiotalet hade jag en svart top som såg ut precis som denna, ska se om jag fortfarande har den kvar i en gömma nånstans.

Packlista



Jag är en typisk listskrivar-nörd, såväl privat som i jobbet. På så sätt känner jag att jag har kontroll över min tillvaro och slipper oroa mig så mycket. När jag ska resa någonstans så har jag ett Excel-ark där jag skriver ner allt från rese-outfit till olika kombinationer, samt vad jag ska köpa för kul grejer när jag är på resmålet.

Därför gillar jag också att läsa artiklar om vad kända människor packar ner när de ska resa nånstans. I InStyle hittade jag en artikel om Rory Tahari som är gift med designern Elie Tahari, hon har skrivit en bok som heter "Lists for Life" och denna finns även som iPhone-app vilken jag givetvis laddat ner för 15 kr. Ska bli spännande att jämföra denna med mitt eget lilla system nu är jag snart ska börja packa för Marbella.

Grönt och varmt



Vi har kommit hem till ett grönskande Malmö! Allt har slagit ut sen vi åkte iväg.
Klänning från DAY.

Badrumsfynd



Philosophy, Kiehl's och Bliss i all ära, men ibland hittar man en helt vanlig duschcreme som doftar huuuuur gott som helst. Denna oliv-variant från Palmolive stod i duschen på landet, ett riktigt bra bonusalternativ.

Träning



Nu när vädret är varmare så finns det ingen ursäkt för att inte träna. Ut och spring, powerwalka eller ta en vanlig trappa till hjälp för att träna benmusklerna. Bilderna och massa bra tips hittade jag i amerikanska fitnessmagasinet SELF.

Premiär





Äntligen fick jag inviga min korallröda bikini från Gina Tricot! Den kommer bli flitigt använd framöver.

Skor jag vill ha nu



Översta raden från vänster: Michael Kors, YSL. Nedre raden: Sergio Rossi, Jimmy Choo.
Sergio Rossi finns hos Intermix och de andra finns på Net-a-porter.

Påskfina



Gult behöver inte vara fult, kolla bara in Gwyneth som just nu håller på att lansera sin kokbok My Father's Daughter. Rihanna är inte så tokig hon heller i helrött.




Camilla Belle är snygg i nästan allt hon tar på sig. Personligen älskar jag korta boxklänningar med fickor, superfint! Till höger har vi Jordanna Brewster (ingen aning vem hon är men hon har tydligen varit med i the Fast and the Furious) Snygg klänning har hon iaf!

Strandliv







Idag har det varit 20 grader, då tog jag fram mina Mystique-sandaler. Är du i USA så finns de att köpa på bl a Intermix. Perfekt boho-chica.

Mina shades





Dessa solglasögon köpte jag i South Beach, Miami för fyra år sedan. Jag var lite skeptisk från början men efter att ha tappat bort dem två gånger och behövt laga dem en gång så insåg jag att de var "a keeper". Ibland uppskattar du inte det du har förrän du saknar det.

Klarblå himmel





En lat dag är det idag, har haft tid att läsa Damernas Värld i solen. Dessutom har vi haft sillunch med snaps!

Frukostlyx



När man vaknar upp i sommarhuset serveras det ofta nybakat bröd från Olof Viktors i Glemmingebro som ligger en liten bit bort. Idag hade vi brödfrossa med tre olika sorter.

Swedish Hasbeens for HM



Du har väl inte missat att HM har ett samarbete med Swedish Hasbeens? Släpptes i vissa butiker och på nätet idag. De flesta storlekar är slut men i denna modell finns några kvar. Snygga!

Annie har landat





Jag har förflyttat mig från stadsliv till beachen, i ett kallt Österlen men allt är tyst och man varvar ner i sin egen takt. Här ska jag ladda batterierna, fira påsk och förhoppningsvis njuta av en och annan soltimme.

Blondes have more fun

Här ser det ut som jag sitter på toa men jag är hos min frisör Robban på salongen 1969. Lokalen är väldigt schysst inredd som en industrilokal. Mina blonda strån behövde en uppfräschning, och jag är som vanligt mycket nöjd. Här är de klassiska före- och efterbilderna:

FÖRE:




EFTER:



New York-pool

Jag har kompisar som åker till New York imorgon och ska bo på Hotel Gansevoort i Meatpacking District. Oj vad jag är avundsjuk. Per och jag bodde där 2005 när det var ganska nyöppnat och vi stortrivdes där. Bara grejen att ta hissen upp till rooftop-baren och njuta av utsikten över hela Lower Manhattan. Vädret var inte så fint när vi var där så vi tog inget dopp i poolen, men det tror jag minsann att C ska göra.





Bild tagen på väg hem från Pastis mittöver gatan.

Snart dags för påskledighet



Känner att jag verkligen behöver lite ledighet. Här är några (önske)grejer som åker ner i min weekendbag till påsk:
Tracksuit från Juicy Couture, ingen trendklädsel men kan inte klara mig utan den
Laxrosa t-shirt från James Perse, randigt linne från J Crew, jeans J Brand, cashmerekofta från Diane von Furstenberg.
Sjal med tigermönster från Alexander McQueen och Classic Short Boots från UGG.

Paris-chict boktips

Parisian chic - vem vill inte vara det? Franska ex-modellen Inès de la Fressange som varit musa åt Karl Lagerfeld har nyligen gett ut en bok om hur man klär sig tidlöst som de chica och glamorösa tjejerna i Paris. Några av stiltipsen är hur man bär en trenchcoat på rätt sätt, att samla på sig många olika LBD (Little Black Dress) och att aldrig någonsin köpa en fake-väska. Jag tror att denna boken skulle kunna ge mig ett och annat tips för en rive gauche-cool klädstil. Boken heter Parisian Chic: A Style Guide by Inès de la Fressange.




Lunch-häng





Att äta lunch ute idag funkade väl sådär, håret flög överallt men det var ändå mysigt att sitta i solen. Särskilt när man har sällskap av bästa Michaela och Magdalena.

Coachella fashion

Varje vår drar alla kändisar och annat löst folk till Coachella Music Festival i Kalifornien vilket innebär ett speciellt boho-mode. Här är några snyggt klädda tjejer som jag har hittat. Bra inspiration till kommande sommar.




Mörka bryn



Just nu sitter jag osminkad på jobbet men har precis fått en underbar ansiktsbehandling på Kräm och ny färg på både ögonfransar och bryn.

Bild från Fashon Gone Rouge, fotograf Marian Sell för Deutsch Magazine.

Vill man vara fin...



... så får man lida pin. Detta fick jag erfara idag när jag absolut skulle ha skor utan strumpor. Sitter nu på kontoret med två isbitar till fötter. Men jag har snygga skor iallafall!

Blondiner i vitt



Cameron Diaz i Theyskens’ Theory och Gwyneth Paltrow i Stella McCartney. Lägg märke till att båda matchar med nude-färgade skor.

Nytt köttställe i Köpenhamn



Om du gillar blodiga biffar (det gör jag) så rekommenderar jag Mash nästa gång du är i Köpenhamn. Ingår i samma grupp som japanska Umami och det borgar för ett bra ställe med god mat och rätt publik.

Vill du ha mer Köpenhamnstips, gå in på min guide här.

Min lördag

Idag har jag haft min standardklädsel för vår/sommar: två linnen med kofta över - men tusan vad jag frös... Det vita linnet är från T by Alexander Wang och är köpt på Barneys Co-op för några år sen. Gillar skärningen och den lilla fickan på vänster sida.

Syrenen håller på att slå ut! Nu håller vi på att laga indiskt.




Lindex och Rachel Zoe

På måndag släpper Lindex kläderna från samarbetet Fashion Report Styled by Rachel Zoe. Rachel jobbar som stylist åt många kändisar i LA och har tagit fram en riktigt snygg lookbook. Här är mina två favorit-outfits.





Nyttig frukost



På våren blir jag alltid mer inspirerad att träna mer och äta bättre. Imorse hämtade jag inspiration från Julias avokadomacka som blev jättegod med färsk koriander och chiliflakes på.

Rött för Drew



Nästa vecka ska jag till frisören för att göra blonda slingor. En som går mot det röda hållet istället är Drew Barrymore som ser smashing ut i sitt långa glansiga hår.

Just nu



Hemma med tre riktigt bra humörhöjare; rosé, ostbågar och solsken.

Supernajs lunch





Idag var jag med brunetterna Mia och Michaela på Lilla Torg och åt japanskt med ett glas vitt. Tack för trevligt sällskap!

Läder



Jag tycker det är så sorgligt att de flesta svenska kedjor säljer så många väskor i konstskinn bara för att kunna erbjuda något billigt. När jag köper en väska så vill jag ha den i läder, gärna så mjukt och fint som möjligt. Självklart förstår jag att alla inte vill eller kan köpa dyra designerbags men det finns faktiskt alternativ.

Asos finns det jättemånga fina väskor i läder, och dessa här i knallfärger ligger på priser upp till 1.000 kr. Det är en brittisk sajt så man behöver inte betala någon tull eller moms.

Min outfit igår



Klänning från Diane von Furstenberg och skor från Zara.

Fler partybilder



Inte från Malmö men från gårdagens gala "New Yorkers for Children's Fool's Fête", här är Hilary Rhoda i brunt och Karolina Kurkova med väninna i färgsprakande rött.

Party på en onsdag

Igår var en sällsynt rolig kväll. Amiralen i Malmö hade nyinvigning med storbandsjazz och annat. Vi hade en skrattfest genom hela kvällen och det kan man leva på länge. Här kommer lite oseriösa men härliga bilder.










Tre snabba från MBMJ



För 300 Euro får du en av dessa lättburna sommarklänningar från Marc by Marc Jacobs. Finns att klicka hem på Net-a-Porter.


Matchmaking



Grått o korallrött är min melodi idag, och matchar därmed inredningen på kontoret.

HM Conscious Collection



Fina grejer släpps på torsdag på HM, ljuva plagg i ekologisk bomull och återvunnen polyester. Men är det fel på mig när jag känner att jag absolut inte vill gå omkring med svettframkallande konstgjort material? Polyester är inte min grej alltså. Synd för där var både kavajer, shorts och klänningar med Chloé-inspiration som jag gärna hade velat ha om det var ett annat material.

Issa i samarbete med Net-a-porter


Issa är en brittisk designer vars design liknar lite Diane von Furstenbergs. Mycket fina wrap-klänningar och kaftaner. Märket blev ännu mer känt när Kate Middleton bar en Issaklänning vid tillkännagivandet av förlovningen med  kronprins William.

Här är en färglad rad med klänningar speciellt framtagna för Net-a-porter.

Regnig dag



Sitter och jobbar i blus med volang från Zara och en lång kofta i knallig rosa från HM.

Finfina plånböcker




Som om inte väskorna var tillräckligt MÅSTE-HA, nu finns det plånböcker i massa olika färger hos Proenza Schouler. Den översta gula kostar $165 och den nya modellen Continental Wallet, här i grönt, kostar så mycket som $585.

Takterass



Kanske inte världens vackraste utsikt men vår terass på Mincs tak är guld värd. Idag efter lunchen tog Magdalena och jag en snabb kaffe i solen.

Snyggingar i kjol



Gwyneth Paltrow vardagssnygg i jeanskjol och Cameron Diaz i kortkort som passar så bra till hennes långa ben.

Kläder för en varm dag



Detta vill jag glida omkring i när sommaren är här.

Tunika och sandaler från Antik Batik, vita korta jeans från Rag & Bone, väska Marni och armband Chan Luu. Allt finns på Net-a-porter.

Soldos



Preppad med spf 55 så har jag legat i utesoffan hela dagen. Man få ju passa på innan det blir kallt igen.

Ny bikini beställd



Igår la jag in en beställning hos Gina Tricot, en korallfärgad bikini med volanger på. Det stod dock ingen info om överdelen var vadderad, men det får vi hoppas på. Nu är det bara lite brunare hy som saknas, sen är jag redo för Spanien.

Gamla goa vänner





Lördagskvällen spenderades hos "syster" Heléne med familj, familjen Bengtsson och ett snabbt gästspel av Johan på besök från Sydney. Till Krusse, Nora och Nils: Vi ser fram emot nästa gång då ni är med oss!

Turkos och korall





Det är något med kombinationen av dessa två färger... Så himla fint. Idag tog vi en sväng inom HM. Jag valde ett nagellack i korall och Ebba & Johanna ville absolut ha det turkosa. I sommar kanske jag använder det turkosa på tånaglarna.

När jag kom hem så insåg jag att jag redan hade en korallfärgat nagellack, OPI i färgen "My chiuwawa bites" men det var mer orange och detta nya är mer åt det rosa hållet. Vilken tur...

Rosé i solen





Efter en tur till Burger King och kattutställning med barnen fick jag äntligen slänga mig i loungesoffan och ta ett glas rosé. Solen är stark just nu så glöm inte solskyddet.

Vårkappan på!



Trots blåsten (stormen?) så är det ändå ganska varmt. Så idag åkte vårkappan på, den är ett fynd från en Desigual-affär i Palma i somras. Älskar färgskalan och de små fina knapparna.

Små saker som gör mig glad



Lunchlådan i en färgglad papperspåse, min illrosa kalender från Ordning&Reda samt min glittermus.

Bra vecka



Jag är nöjd med att det är fredag, och jag har fått mycket gjort i veckan. Fixat nya webhotell till våra sajter Soulcom och Soulcityguide, gjort massa annonser och skisser till våra kunder, sammanställt mars månads verifikationer till redovisningsbyrån, och lite fakturering har jag också hunnit med. Med andra ord kan jag njuta av helgen med gott samvete. Ikväll ska jag ha tjejkväll med mina döttrar.

Blå naglar



Snygga Natalia Vodianova i franska Elles aprilnummer, med fräsch glow på kinderna, ljust läppglans och metallicblå nagellack.

Gwyneth rockar i rosa



Ojojoj vad jag gillar Gwyneth Paltrows rosa fjäderörhängen från Wilfredo Rosado! Från Grammy Awards tidigare i år.

Vet inte om det bara är jag men visst har hon fått en lite skönare stil på sista tiden? Eller så utstrålar hon bara att hon mår bra. Snygg är hon iaf.

Utanför kontoret



I Malmö är det blåsigt idag. Det ska bli storm, tur att jag tog bilen...

Sötnosar på jobbet



Här är två av tjejerna som gör det värt att gå till jobbet: snyggingarna Magdalena och Michaela, aka Mickan och Mackan.

Budgetalternativ någon?



Jag kan riktigt se framför mig hur jag skulle kunna sporta denna klänning med mina beige Catarina Martins-boots. Utan de långa benen då förstås. Men 5.000 spänn ger jag inte, det måste väl finnas någon liknande på HM, Lindex eller Gina Tricot?

Amerikansk favvobutik

En butik jag aldrig missar när jag är i USA är J Crew. Det perfekta stället för att handla enkel, preppy stil. Kvaliteten är riktigt bra och de har även ett stort utbud av cashmere i massa olika färger.  Här är några av de plagg som finns just nu:






Red hot



Även fast jag inte är så förtjust i rött så måste jag bara lägga upp denna fina bild på Daria Werbowy i Lanvin. Från Vogue US April. Helt underbar!

Beige



Nä nu får jag skärpa mig, hela jag är ju totalt färglös! Lovar mig själv att ha lite knalligare outfit imorgon...

T-shirt med blommor från J Crew, stickad kavaj Anna Holtblad, svarta byxor Filippa K och boots Catarina Martins

Promenadtips i New York

The High Line är ett gammalt nedlagt järnvägsspår ovanför marken. Det börjar vid Gansevoort Street i Meatpacking District och sträcker sig norrut men fler trappor upp finns längs vägen. En ideell förening har tagit sig an detta område och skapat ett promenadstråk som är mycket populärt för både New Yorkare och turister. Med hälp av donationer bygger man nu bit för bit och det är en riktig upplevelse att uppleva staden lite högre upp än vanligt.





Utsikt mot Hudson River. Ovanliga växter har kommit upp här, antagligen spridda från tågvagnarna förr i tiden.




Här finns många möjligheter att sätta sig ner, kanske för en picknick?




Här promenerar man under Standard Hotel.

Tillbaka till Clarins





Hudvård är extremt viktigt för mig. Efter att ha använt Clinique ett tag så kände jag för att börja använda Clarins igen. Deras produkter är både effektiva och doftar underbart gott. Idag köpte jag en dag- och en nattcreme som reparerar, förebygger samt ger lyster åt hyn. Jag handlade på KICKS Mobilia och fick fantastiskt fin service. Dessutom hade jag både rabattkuponger och bonuscheck så notan blev inte alltför hög.

Vårtecken



Idag fick jag många komplimanger för mina rosa jeans. Kanske inte den mest passande klädseln när det regnar men man kan ju alltid hålla sig inomhus.

Vardagslook med päls



Även om våren är på ingång så behöver fortfarande jacka. Man kan hotta upp sin outfit med boots och en kort päls, fusk eller äkta. Så här snygga blev Sienna Miller, Sarah Jessica Parker och Kate Moss.

Tre rätt från Hilary



Toppmodellen Hilary Rhoda har bra smak när det gäller klänningar. Skulle lätt kunna hoppa in i vilken av dem.
Från vänster See by Chloé, Lanvin och Calvin Klein.

Hemma



Jag är så glad över att kunna använda min militärjacka utan att frysa! Köpt på HM för herrans massa år sen. Nu ska jag laga lasagne.

Söta strandsandaler



Tänk att flipfloppa omkring i dessa, finns att köpa på Intermix. Med en schysst bikini och en Missonihandduk runt halsen så är looken komplett!

Mini me



I Miu Miu-butikerna finns nu miniatyrmodeller av deras väskor, som små "charms" att hänga på sin ordinarie handväska. Helt bedårande tycker jag.

Pilotbågar



Helt underbart när solglasögon är en standardaccessoar varje dag. Mina Marc Jacobs-bågar är inköpta för några år sedan på NK i Stockholm.

Vårligt inköp



Idag köpte jag blommor till vår entré samt påskfjädrar i fina färger.

Första lunchen utomhus



Idag blev det grekisk sallad och ett glas rosé på terassen. 15 grader och sol!

Dressat med boots



Här är två snygga exempel på hur man matchar en fin klänning eller kjol tillsammans med låga boots.

Bilderna från Harper's Bazaar.

Kärt besök



Idag kom Anette förbi med söta lilla Lykke! Vacker mor och vacker dotter.

Nånstans vid Sydamerika



Idag tog Mia bild på mig vid Mincs fina världskarta.

RSS 2.0